Troubu předehřejeme na 180 °C, plech vyložíme pečicím papírem.
Ze zelí vymačkáme šťávu a překrájíme ho.
Těsto rozdělíme na dva díly, každý...
více o Závin s kysaným zelím
Ve vlažném mléce necháme rozpusti droždí, pak přidáme vše ostatní a necháme 1/2 hodiny nakynout.
Vyválíme plát, nakrájíme kosočtverce,...
více o Slané vánoční cukroví
Zaděláme kvásek (já roztírám droždí na kašičku s cukrem a poté přidávám další suroviny), přidáme do mísy s moukou, solí, kmínem, octem,...
více o Dalamánky z chlebové mouky
Troubu předehřejeme na 220 stupňů.
V míse promícháme mouku sůl, přášek do pečiva. Přidáme máslo a zpracujeme směs připomínající drobenku....
více o Slané sušenky se sýrem cottage
Toastový chléb na knedlík nakrájíme na kostky a dáme na plech, který vložíme do trouby na 200 stupňů a 10 minut sušíme. Vyndáme, posypeme...
více o Odlehčený žemlový knedlík
Zpracujeme těsto, dáme odležet do ledničky.
Rozválíme na plát 3 mm silný, vykrajujeme kolečka.
Potřeme je vejcem, posypeme solí, nahoru na...
více o Kolečka z nivy
Do půlky vlažného mléka vsypeme droždí, cukr a lžíci mouky. Zamícháme, aby vznikl kvásek. Zbytek mouky osolíme, přidáme žloutek, zbytek...
více o Domácí pečivo
Smíchat mouku, udělat ďolík, dát droždí, lžičku cukru a trochu vlažné vody a nechat vykynout kvásek.
Přidat nastrouhané brambory, zbytek...
více o Dalamánky
Tři velké cibule nakrájíme a na oleji dočervena osmažíme. Přidáme kysané zelí a podlijeme trochou vody. Podle chuti přidáme cukr, sůl,...
více o Zelný štrúdl
1) Uděláme kvásek - mléko, cukr, droždí a 3 lžíce mouky - 20 minut nechat vzejít.
2) Mouku v míse osolíme, promícháme, vlijeme kvásek,...
více o Domácí rohlíky a housky
Rozšťouchané brambory (nahrubo) a škvarky přidáme do mísy s moukou, ve které jsme udělali důlek, nadrobili do něj droždí, posypali cukrem a...
více o Škvarkové placky pečené v kuse