Frankfurtská polévka s houbami

3.23

hodnoceno: 13
Příprava: 40 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule malá
    • 300
      g brambory
    • sůl
    • 2
      stroužek česnek
    • 150
      g čerstvé houby očištěné, pokrájené
    • hladká mouka nebo jíška na zahuštění
    • 1
      lžička majoránka
    • pepř mletý
    • drcený kmín
    • vepřový vývar nebo bujón
    • olej nebo sádlo
    • 150
      g párky
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  • Na tuku osmažíme cibuli a kolečka párků, pak přidáme orestovat pokrájené houby, nastrouhaný česnek, zaprášíme paprikou, krátce zarestujeme, zalijeme vývarem, přidáme pokrájené brambory, ochutíme špetkou kmínu, pepřem a vaříme do změknutí brambor.
  • Ke konci zahustíme jíškou nebo moukou rozmíchanou v trošce vody, dochutíme ještě dle potřeby solí, pepřem, majoránkou a provaříme.
  • Podávat můžeme s čerstvým pečivem.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: