Pařížské rohlíčky od Dáši

3.29

hodnoceno: 7
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Krém:
    • 1
      kostka máslo
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • čokoláda na polití
    • kakao nebo káva
    • 100
      g cukr
  • Těsto:
    • 200
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce strouhanka
    • 3
      ks bílek
    • 2
      lžíce kakao
    • 100
      g ořechy

Postup přípravy receptu

  • Bílky ušleháme zvlášť, dáme nad páru a vmícháme cukr, ořechy, strouhanku a kakao. Mícháme, až je směs horká, odstavíme, necháme mírně vychladnout. Dáme do sáčku nebo zdobičky, stříkáme na plech (pečicí papír) středně silné tyčinky kousek od sebe, nabydou. Jemně sušíme v troubě při cca 160 °C. Po vyndání z trouby jsou měkké, ale po chvíli ztvrdnou na kámen. Sundaváme z papíru až vychladlé.
  • Pečeme alespoň 14 dní předem, klidně i dříve, uložíme. Těsně před Vánoci (1–2 dny) zdobíme krémem: vejce, cukr a vanilkový cukr šleháme v páře do zhoustnutí. Vychladlé zašleháme do 1 másla, přidáme kakao nebo kávu podle chuti. Vychladíme. Stříkáme ozdobně na korpusy, namáčíme celé do čokolády (kromě spodní strany).
  • Možná jsou trochu pracnější, ale je to asi nejlepší cukroví, co mám. Musím péct každé Vánoce a jedna dávka nestačí.
Zařazení: Cukroví

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: