Drsňácká mísa
Fazolky a brokolici uvaříme v páře (ne doměkka - musí zůstat křupavé), ostatní zleninu nakrájíme, pórek nasekáme na… více o Drsňácká mísa
1. Uvaříme si 3 vejce na tvrdo. 2. Na oleji si dozlatova osmahneme cibulku. Smícháme s mletým masem, rohlíkem… více o Křehká sekaná plněná vejci
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím… více o Grilovaný hermelín na topince
1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, osolíme. opepříme a přidáme olej. 2. Svaříme nálev, vše v poměru podle… více o Rakouský bramborový salát
Chřest oloupáme, tvrdké konce odřízneme (cca 2-3 cm) a nakrájíme na špalíky. Na rozpuštěném másle chřest orestujeme… více o Polévka z chřestu
Nadrobno nasekanou středně velkou cibuli se stroužkem česneku smícháme s tuňákem bez oleje(ten přidáme podle chuti až… více o Fazole s tuňákem
Kuskus si uvaříme dle návodu. Pokud zalíváme vařící vodou, rozpustíme v ní med. Do hotového kuskusu zamícháme máslo… více o Kuskus s jablečným pyré
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s… více o Fazolový salát se slaninou