Pizza (těsto lze i zamrazit)
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem… více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
z vajec, mléka a mouky připravíme těstíčko, přidáme nastrouhaný sýr, nadrobno nasekanou cibuli, prášek do pečiva,… více o Smažená sýrová pochoutka
Cizrnu uvažíme a s trošičkou vody a oleje rozmixujeme. Přidáme cukr a koření. Těsto vyválíme, posypeme rozinkami,… více o "Ořechový" závin z cizrny
Droždí promícháme se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Necháme vzejít kvásek. Ze všech surovin a vzešlého kvásku… více o Tradiční český trdelník
Omyté špalíčky zbavíme kůže a naložíme do podmáslí (potopit bez milosti) - nejlépe na noc. Potom smícháme všechny… více o Nožičky v podmáslí
Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí - nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za… více o Bonbóny z vlašských ořechů
Listové těsto rozdělíme na polovinu a každý díl rozválíme. Do spodu dortové mísy vymazané máslem dáme jednu část těsta,… více o Hemenex v listovém těstu
Všechny přísady nakrájíme na kostičky, okořeníme, promícháme s majonézou a hořčicí. Necháme odležet a mažeme na veku. více o Pochoutkový salát