Grilovaná polenta
Do hlubokého litinového nebo nerezového hrnce se silným dnem dáme 300 ml vývaru a víno, přidáme krájenou červenou… více o Grilovaná polenta
Semlít mák. Jablka jsem dala zavařená, necelé dvě sklenice, zamíchala jsem do nich solamyl (asi 2 lžíce). Velký… více o Jablečný makovec
Mouku rukama zadělejte s měkkým máslem, žloutkem, 2–3 lžícemi studené vody a 2 lžícemi krupicového cukru. Hladké těsto… více o Makový koláč s tvarohem
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety… více o Božské vepřové kotletky
Oloupané, pokrájené brambory dáme zapéct do trouby, na pomaštěný plech, aby se vytvořila nahnědlá kůrčička. Před… více o Pečené brambory se sýrovou omáčkou
Rozválíme listové těsto a silně je potřeme kečupem smíchaným s několika prolisovanými stroužky česneku. Poklademe… více o Zelňáky z listového těsta
Dobře uleželé olomoucké tvarůžky rozmačkáme, rozmícháme se změklým máslem, toho může být trochu víc, přisypeme… více o Tvarůžková pomazánka
1. Kuličky arónie otrháme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly právě ponořeny. 2. Vaříme, přidáme omytý a pokrájený… více o Likér z arónie