Mazanec velikonoční

Hladkou mouku prosijeme přes síto do mísy přidáme: sůl, cukr, rozpuštěný tuk - nesmí být horký jinak těsto nevykyne, 2… více o Mazanec velikonoční
Brambory oloupeme, nakrájíme na měsíčky a dáme přes noc odležet ve vodě (aby se zbavily škrobu, držely tvar a při… více o Argentina-pancetta po toskánsku
Celé bulvy červené řepy uvaříme ve vodě do měkka. Řepu oloupeme a nastrouháme na jemno (nebo pro pohodlné jako já i… více o Australská čokoládová buchta z červené řepy
Těsto: Prosátou mouku promícháme s cukrem, přidáme máslo rozkrájené na kostičky a žloutek a rychle zpracujeme hladké… více o Tartaletka s čokoládovým krémem
Plátky naklepejte a osolte (ne moc - slanina i Niva jsou dost slané). Přichystejte si čtyři kousky alobalu na zabalení.… více o Vepřové maso v alobalu
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme nastrouhanou mrkev a pokrájený pórek. Vše pak posypeme moukou a necháme ještě… více o Bramborovo-pórková polévka
V hrnci si necháme rozpustit máslo a orestujeme květák na drobno nalámané růžičky společně s mrkví nakrájenou na… více o Květáková polévka
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, lehce rozklepeme, osolíme a opepříme. Opečeme zprudka na pánvičcce, aby se maso… více o Karlos z kuřecích prsíček