Dort perníková kniha

Utřeme nebo ušleháme vajíčko, cukry a kakao. Postupně přidáme ostatní ingredience. Upečeme na vymazaném a vysypaném… více o Dort perníková kniha
Do hrnce nalijeme šlehačky, do nich nalámeme čokoládu. Ohříváme a rozpouštíme čokoládu. Přivedeme pomalu k varu a… více o Pravý pařížský dort podle Zdenky s “krájecí” polevou
Na tuku osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a zpěníme, poté přidáme mleté maso a osmažíme, osolíme, opepříme a… více o Tortilly plněné mletým masem s česnekovou smetanou
1. Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme, část si necháme stranou na oblohu. Na rozehřátém oleji na velké pánvi ze… více o Irská líčka na červeném víně s bramborovou kaší
Vše rozšlehat a dát vařit za stálého míchání. Až začne čpět vůně octa, dát vychladnout. Většinou přidávám velkou… více o Úža zálivka do bramborového salátu mého pantáty
Vodní lázeň: kde rozpustíme pořádné množství medu (žádný cukr nepřidávám) - odhadem trochu mléka a máslo s olejem.… více o Medovník podle oka a chuti (zkrátka pro praktiky)
Dáme vařit špagety - nezapomeneme přidat olej a sůl. Mezitím si oloupeme česnek a jednotlivé stroužky nakrájíme na… více o Špagety aglio olio s citronovou kůrou a tuňákem
Cibuli nakrájíme a osmahneme dozlatova, přidáme na nudličky nakrájené maso a dusíme doměkka. Okořeníme podravkou,… více o Kuřecí nudličky v sýrové omáčce s trochou exotiky