Bramborový makovec

Žloutky utřeme s cukrem a mlékem do pěny, přidáme najemno nastrouhané brambory, krupici, skořici, špetku mletého… více o Bramborový makovec
Kolínka zbavíme přebytečného tuku, sundáme blanky, maso omyjeme, pak narovnáme do pekáče 2. Přidáme nakrájený celer,… více o Jehněčí kolínko se šťouchanými brambory
Vepřový bok si pokrájíme na plátky silné asi 1 - 1,5 cm. Drůbeží játra si očistíme. Obojí osolíme, dobře okmínujeme a… více o Pečený bůček s drůbežími játry na kmíně
Nakrájené kuřecí maso na nudličky okořeníme granulovaným česnekem, mletou paprikou (nesolíme kvůli nivě) a orestujeme… více o Kuřecí maso s nivou ve smetanové omáčce
V míse smícháme sypké suroviny, přidáme tekuté a dáme péci. Vychladlé polijeme čokoládovou nebo rumovou polevou. více o Kávové řezy s ořechy, čokoládou a skořicí
Změklé máslo umícháme s vejci, přidáme tvaroh, sůl, zahustíme moukou a zapracujeme do hladkého těsta. Uválíme na… více o Švestkové knedlíky z tvarohového těsta
Všechny přísady zpracujeme v míse na lité těsto. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem nebo vymaštěný a vysypaný… více o Meruňkový koláč s marcipánovou žmolenkou
V osolené vodě si uvaříme květák. Vytáhneme a v téže vodě si uvaříme těstoviny. Slaninu a květák si nakrajíme na… více o Těstoviny zapečené s květákem a slaninou