Fergese

Nejdříve oloupeme rajčata i papriky (krátce je ponoříme do vařící vody, papriky trochu déle). Pak je podusíme 5-7 minut… více o Fergese
Anglickou slaninu pokrájíme na menší kostičky (pokud máte krájenou, tak na proužky) a pražíme na pánvi, dokud slanina… více o Smetanová omáčka na těstoviny a gnocchi
Smícháme jogurt a smetanu, osladíme vanilkovým cukrem, můžeme přidat i obyčejný cukr podle chuti. Do nádoby … více o Nepečený dort s jahodami a pudinkovou polevou
V hluboké pánvi orestujeme dozlatova na nudličky nakrájená kuřecí prsa, osolíme a okořeníme kari kořením a kořením na… více o Kuřecí prsa se smetanovou kari omáčkou
Vše rozšlehat a dát vařit za stálého míchání. Až začne čpět vůně octa, dát vychladnout. Většinou přidávám velkou… více o Úža zálivka do bramborového salátu mého pantáty
Všechny přísady zpracujeme v míse na lité těsto. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem nebo vymaštěný a vysypaný… více o Meruňkový koláč s marcipánovou žmolenkou
Rozpalte hlubší nepřilnavou pánev a 8-10 minut na ní nasucho opékejte maso z klobásek. Rozdělte ho vařečkou na co… více o Houbové penne s klobáskou a parmazánem
Prošlehejte mascarpone, citronovou šťávu i kůru, přidejte parmazán a osolte i opepřete. Nechte omáčku odpočinout při… více o Těstoviny s omáčkou z mascarpone a citronu