Povidlový perník

Postup je velmi jednoduchý i pro začátečníky. Vše důkladně promíchat a nalít do vymazaného hlubšího plechu. Pečeme při… více o Povidlový perník
Fazole namočíme přes noc do vody. Druhý den je vaříme do změknutí. Na sádle necháme zesklovatět cibulku, přidáme… více o Fazolová polévka se zakysanou smetanou
Luštěniny přebereme, propereme a přes noc namočíme do studené vody. Pak uvaříme doměkka, umeleme, rozmixujeme nebo… více o Hrachová, čočková, fazolová polévka se slaninou
Dáme si vařit těstoviny, které uvaříme do měkka a poté scedíme a opláchneme ve studené vodě. Ostatní ingredience… více o Těstovinový salát se zeleninou a sýrem
Švestka vložte do misky, zalijte brandy a nechte přes noc marinovat. Křídla opláchněte vodou, dobře osušte a ze všech… více o Pečená kuřecí křídla s marinovanými švestkami
Našleháme změklé máslo s tvarohem, dle chuti osolíme a opepříme, vmícháme čerstvě nastrouhaný křen a hrst nasekaných… více o Tvarohová pomazánka s křenem a bylinkami
Očištěné steaky z dravce osolíme a jemně opepříme. (Se solí nešetřit, ryba snese více.) Na pánvi rozpálíme olej s… více o Žraločí steak na bylinkách se sýrovou omáčkou
Postup: Zprudka orestujeme maso, přidáme cibulku a chilli a necháme cca 10 minut než se nám vyvaří přebytečná voda.… více o Chilli con carne podle restaurace Jáma