Vaření podle ingrediencí

  • Želírovač vhodný k zahušťování studených omáček, polévek, sirupů atd. Není vhodný tam, kde potřebujeme zahustit pokrm do pevné formy. Používá se v molekulární gastronomii...
  • Želírovací látka
  • Hotové, jednoduché, dotenka vyválené těsto tvaru placky na přípravu slaných koláčů, taštiček a dalšího pečiva.
  • Typické krychličky konzistence žužu, připravované z cukru a škrobu a často ovoněné růžovou, pomerančovou nebo jasmínovou vodou, ale i skořicí či mátou. Někdy jsou také s oříšky či pistáciemi.
  • Mletá paprika, od sladké až po silně pálivou. Někdy se míchá i do směsi s jiným kořením nebo s trochou oleje jako kořenicí pasta. Používá se v turecké kuchyni.
  • Brukev řepák vodnice, častěji jen vodnice, je rostlina pěstovaná pro své kulovité bulvy, které se konzumují jako zelenina. Zdroj: Wikipedie
  • Přírodně fermentovaná sójová omáčka dochucená např. vínem, cukrem, octem, cibulí a česnekem. Používá se v japonské kuchyni při grilování...

Další doporučené recepty: