Ražniči na plechu
Kuřecí řízky a játra nakrájíme na větší kostky, klobásu na kolečka, anglickou na kostičky, párky nakrájíme na menší kousky a okraje... více o Ražniči na plechu
Kuřecí řízky a játra nakrájíme na větší kostky, klobásu na kolečka, anglickou na kostičky, párky nakrájíme na menší kousky a okraje... více o Ražniči na plechu
Večeře pro 4 za 50 minut. Opečeme slaninu tak, aby se dala drobit na malé kousky. Mezitím ušleháme vejce, mléko a ostatní ingredience mimo... více o Rychlý Quiche – sýrový dort
Rozválíme listové těsto a silně ho potřeme kečupem smíchaným s několika prolisovanými stroužky česneku. Poklademe tím, co lednice dá: šunkou... více o Zelňáky z listového těsta
Papriky opláchneme, zbavíme stopek a jadérek. Mleté maso dáme do misky, přidáme nakrájenou cibulku, anglickou slaninu na kostičky, rýži ... více o Plněné papriky s rajským přelivem
Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a chvíli škvaříme. Přidáme špenát, nastrouhanou nivu... více o Špenát jako samostatné jídlo
Rýži uvaříme doměkka asi 20 minut v dostatečně osolené vodě. Slijeme žampiony, a pokud jsou celé rozčtvrtíme je. Cibuli oloupeme a nakrájíme... více o Barevná rýže se slaninou a žampiony
Zaděláme kynuté těsto. Rozdělíme na dva díly. Vyválíme do kruhu, nakrájíme na osminy, potřeme lehce olejem, grilovacím koření a zamotáme.... více o Anglické rohlíky
Vepřovou pečeni lehce naklepeme, nařízneme, lehce posolíme, opepříme, posypeme staročeským kořením a na oleji opečeme. Pekáček poklademe... více o Vepřová pečeně zapečená s nivou a paprikou
Silnější plátky anglické slaniny nakrájíme na pruhy. Čtvrtinu orestujeme do křupava, opepříme a odložíme stranou. Zbytek pak taktéž... více o Špagety Carbonara – snadno
Oba druhy masa a slaninu nakrájíme na kostky asi 2×2 cm, klobásy asi na 1 cm kolečka. Vše osolíme, opepříme, v míse smícháme s hořčicemi.... více o Pestrý masový kastrůlek
Anglickou nakrájíme na kostičky a vložíme na rozpálenou pánvičku, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku. Když cibulka zesklovatí, přihodíme... více o Slaná roláda z listového těsta
Dýni nakrájíme na menší špalíčky (hokaido nemusíme loupat), chilli papričky rozsekáme na kousky a promícháme s dýní v pekáči. Pokapeme... více o Těstoviny s dýní a slaninou
Fazolky krátce povaříme v osolené vodě a scedíme, musí zůstat na skus. Slaninu pokrájíme na kostičky (nudličky) a nasucho necháme v pánvi... více o Česnekové fazolky se slaninou
Maso dáme do mísy, přidáme nadrobno nakrájené okurky a žampiony, nastrouhaný česnek, vejce, ochutíme solí, pepřem, majoránkou a částí drobně... více o Adamovy kuličky (sekaná)
Formu na srnčí hřbet vyložíme pečicím papírem a ten poklademe celý slaninou. Z mletého masa, žemlí rozmočených v mléce, pokrájené cibule a... více o Sekaná podle Itala
Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Zatímco se budou vařit, orestujeme nadrobno nakrájenou slaninu... více o Zapékané mexické brambory
Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, česnek a salám. Osolíme, opepříme. Chvilku restujeme a poté přidáme hrášek s rýží. Promícháme,... více o Raz dva rizoto jednodušší
Troubu předehřejeme na 180 °C, plech vyložíme pečicím papírem. Ze zelí vymačkáme šťávu a překrájíme ho. Těsto rozdělíme na dva díly, každý... více o Závin s kysaným zelím
Marináda: med, hořčici, koření (sůl, pepř, mletá paprika, rozmarýn), sojová omáčka, prolisovaný česnek. Vše promícháme. Kuřecí stehýnka... více o Kuřecí stehýnka v medovém kabátku
Plátky z krkovičky osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Na takto připravené maso položíme plátek anglické slaniny, trochu čalamády a... více o Maso s čalamádou
Do skleněné zapékací mísy dáme: tak dvě lžíce oleje, na plátky nakrájenou slaninu rozložíme na dno, na slaninu navrstvíme na plátky... více o Tajemství ohně
Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme vajíčko, trochu zahustíme strouhankou. Vymastíme formu srnčí hřbet. Dvěma třetinami masové směsi... více o Úžasná roláda z mletého masa v srnčím hřbetu
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a naložíme do směsi oleje a koření, např. grilovací koření, česnek apod. Listové těsto rozválíme,... více o Vepřové plátky v listovém těstě
Marináda: koření rozmělníme v hmoždíři a na oleji spojíme. Játra důkladně propláchneme, osušíme a vložíme do marinády. Necháme je odležet,... více o Provensálská paštika z drůbežích jater
Kuřecí prsa (kotlety, kýtu) prořízneme a vytvoříme v nich kapsu, osolíme a opepříme. Anglickou slaninu nasucho orestujeme v pánvi, přidáme... více o Voňavé anglické kapsy
Maso naklepeme, okořeníme a postupně naklademe zbytek surovin. Položíme na vymazaný pečicí papír, který zabalíme do tvaru měšce a svážeme... více o Starostův měšec
Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme anglickou slaninu a orestujeme. Zalijeme smetanou a přidáme tavený sýr, který v omáčcce rozvaříme.... více o Těstoviny Carbonara
Na 1 lžíci rozpuštěného másla nasypeme trochu drceného kmínu, zaprášíme asi 1,5 lžící mouky a přiléváme pomalu vodu, aby nám to... více o Polévka ze zbylé bramborové kaše – co dům dá
Kuřecí stehna osolíme a opepříme, povrch potřeme rozpuštěným máslem a na každý položíme plátek anglické slaniny. Cibuli nakrájíme na tenká... více o Kuřecí stehna na bílém víně
Z ingrediencí zpracujeme těsto. Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly. Všechny rozválíme do kruhu a ten rozdělíme na 8 dílů. Každý z nich... více o Klobúcké rohlíčky
V osolené vodě si uvaříme květák. Vytáhneme a v téže vodě si uvaříme těstoviny. Slaninu a květák si nakrájíme na malé kousky. V míse... více o Těstoviny zapečené s květákem a slaninou
Srnčí hřbet vyložíme slaninou. Obrané a na kostičky nakrájené kuře osmažíme na sádle. Osmažené kuře dáme bokem a na pánvi necháme tuk.... více o Játrová paštika
Na trošce rozpáleného tuku osmažíme dosklovata cibuli, přidáme krátce osmažit i pokrájenou slaninu, přisypeme kukuřici, vše zalijeme... více o Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí - rychle a chutně
Rozválíme listové těsto, natřeme kečupem, na to dáme nakrájenou anglickou slaninou, plátky eidamu, šunku, žampiony, nastrouháme hermelín,... více o Pizza závin
Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na plátky. Marinujeme v oleji s pepřem a bylinkovou solí nejméně jednu hodinu. Mezitím si nakrájíme... více o Výborné špízy
Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme s lžící oleje. Brambory nastrouháme, osolíme a dobře promícháme s moukou. Do vroucí osolené vody... více o Halušky s kysaným zelím
Nejprve náplň: pokrájenou cibuli osmahneme dorůžova na slanině, odstavíme, přidáme smetanu, vejce, sůl, kmín a důkladně zamícháme. Těstem... více o Cibulový koláč
Plátky masa osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou, pak ponecháme v chladu. Nakrájíme si najemno kyselou okurku, cibuli a anglickou... více o Krkovička po cigánsku
Brambory omyjeme a s bobkovým listem a kmínem vaříme asi 15 minut v osolené vodě. Necháme vychladnout a poté brambory oloupeme. Očištěný... více o Brambory ve slanině
Očištěné kuře vykostíme, z masa stáhneme kůži a nakrájíme ho na větší kostky. Připravíme si oprané hlavičky žampionů a čerstvou papriku... více o Chalupářský špíz z kuřete
Připravíme marinádu – olivový olej, med, anýz, rozmačkaný česnek, grilovací koření a worcester smícháme dohromady a maso nakrájené na kousky... více o Medová kuřecí prsa
Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Potom obalíme ve strouhance. Strouhanku... více o Obrácené řízky od babičky
Do hrnce dáme 1 lžíci sádla a zpěníme si na něm cibulku nakrájenou najemno s vymačkaným česnekem a na kostičky nakrájenou anglickou slaninou... více o Břeclavská česnečka
Dáme vařit rýži (já přidávám do vroucí vody ještě kostku zeleninového bujónu) a mezitím si pokrájíme mrkev a pórek na menší části. Mrkev... více o Rizoto s kuřecím masem a slaninkou
Do tukem vymazané zapékací mísy dáme brambory nakrájené na plátky. Posypeme grilovacím kořením. Na to dáme anglickou slaninu (nebo jiný... více o Zapečená cuketa
Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, potřeme hořčicí s rozmačkaným česnekem a posypeme grilovacím kořením. Na každou kotletu... více o Kotlety pečené v alobalu
Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji, přidáme lečo, kečup a fazole. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a chilli.... více o Ďábelské fazole
Do kulaté formy o průměru cca 26 cm dáme rozválené listové těsto a necháme vyšší okraj. Na těsto poklademe plátky uzeného. Pórek nakrájíme... více o Pórkový koláč z listového těsta
Na oleji osmahneme jemně krájenou cibulku, přidáme scezené žampiony, necháme jen tak „převalit“, přidáme špenát, podusíme, přidáme smetanu,... více o Špenátový závin
Slaninu nakrájíme na drobné kousky a orestujeme, přidáme osolené kuřecí maso a restujeme. Rajče nakrájíme na kostky 1 cm a zbavíme semínek... více o Mexická quesadilas se salsou
Žádné recepty nebyly nalezeny