Kuřecí řízky a játra nakrájíme na větší kostky, klobásu na kolečka, anglickou na kostičky, párky nakrájíme na menší kousky a okraje...
více o Ražniči na plechu
Večeře pro 4 za 50 minut. Opečeme slaninu tak, aby se dala drobit na malé kousky. Mezitím ušleháme vejce, mléko a ostatní ingredience mimo...
více o Rychlý Quiche – sýrový dort
Rozválíme listové těsto a silně ho potřeme kečupem smíchaným s několika prolisovanými stroužky česneku.
Poklademe tím, co lednice dá: šunkou...
více o Zelňáky z listového těsta
Papriky opláchneme, zbavíme stopek a jadérek.
Mleté maso dáme do misky, přidáme nakrájenou cibulku, anglickou slaninu na kostičky, rýži ...
více o Plněné papriky s rajským přelivem
Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a chvíli škvaříme. Přidáme špenát, nastrouhanou nivu...
více o Špenát jako samostatné jídlo
Rýži uvaříme doměkka asi 20 minut v dostatečně osolené vodě. Slijeme žampiony, a pokud jsou celé rozčtvrtíme je. Cibuli oloupeme a nakrájíme...
více o Barevná rýže se slaninou a žampiony
Zaděláme kynuté těsto. Rozdělíme na dva díly. Vyválíme do kruhu, nakrájíme na osminy, potřeme lehce olejem, grilovacím koření a zamotáme....
více o Anglické rohlíky
Silnější plátky anglické slaniny nakrájíme na pruhy. Čtvrtinu orestujeme do křupava, opepříme a odložíme stranou. Zbytek pak taktéž...
více o Špagety Carbonara – snadno
Oba druhy masa a slaninu nakrájíme na kostky asi 2×2 cm, klobásy asi na 1 cm kolečka. Vše osolíme, opepříme, v míse smícháme s hořčicemi....
více o Pestrý masový kastrůlek
Anglickou nakrájíme na kostičky a vložíme na rozpálenou pánvičku, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku.
Když cibulka zesklovatí, přihodíme...
více o Slaná roláda z listového těsta
Dýni nakrájíme na menší špalíčky (hokaido nemusíme loupat), chilli papričky rozsekáme na kousky a promícháme s dýní v pekáči. Pokapeme...
více o Těstoviny s dýní a slaninou
Fazolky krátce povaříme v osolené vodě a scedíme, musí zůstat na skus.
Slaninu pokrájíme na kostičky (nudličky) a nasucho necháme v pánvi...
více o Česnekové fazolky se slaninou
Maso dáme do mísy, přidáme nadrobno nakrájené okurky a žampiony, nastrouhaný česnek, vejce, ochutíme solí, pepřem, majoránkou a částí drobně...
více o Adamovy kuličky (sekaná)
Formu na srnčí hřbet vyložíme pečicím papírem a ten poklademe celý slaninou. Z mletého masa, žemlí rozmočených v mléce, pokrájené cibule a...
více o Sekaná podle Itala
Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Zatímco se budou vařit, orestujeme nadrobno nakrájenou slaninu...
více o Zapékané mexické brambory
Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, česnek a salám. Osolíme, opepříme. Chvilku restujeme a poté přidáme hrášek s rýží. Promícháme,...
více o Raz dva rizoto jednodušší
Troubu předehřejeme na 180 °C, plech vyložíme pečicím papírem.
Ze zelí vymačkáme šťávu a překrájíme ho.
Těsto rozdělíme na dva díly, každý...
více o Závin s kysaným zelím
Plátky z krkovičky osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Na takto připravené maso položíme plátek anglické slaniny, trochu čalamády a...
více o Maso s čalamádou
Do skleněné zapékací mísy dáme: tak dvě lžíce oleje, na plátky nakrájenou slaninu rozložíme na dno, na slaninu navrstvíme na plátky...
více o Tajemství ohně
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a naložíme do směsi oleje a koření, např. grilovací koření, česnek apod. Listové těsto rozválíme,...
více o Vepřové plátky v listovém těstě
Marináda: koření rozmělníme v hmoždíři a na oleji spojíme.
Játra důkladně propláchneme, osušíme a vložíme do marinády. Necháme je odležet,...
více o Provensálská paštika z drůbežích jater
Kuřecí prsa (kotlety, kýtu) prořízneme a vytvoříme v nich kapsu, osolíme a opepříme. Anglickou slaninu nasucho orestujeme v pánvi, přidáme...
více o Voňavé anglické kapsy
Maso naklepeme, okořeníme a postupně naklademe zbytek surovin. Položíme na vymazaný pečicí papír, který zabalíme do tvaru měšce a svážeme...
více o Starostův měšec
Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme anglickou slaninu a orestujeme.
Zalijeme smetanou a přidáme tavený sýr, který v omáčcce rozvaříme....
více o Těstoviny Carbonara
Kuřecí stehna osolíme a opepříme, povrch potřeme rozpuštěným máslem a na každý položíme plátek anglické slaniny. Cibuli nakrájíme na tenká...
více o Kuřecí stehna na bílém víně
Z ingrediencí zpracujeme těsto. Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly. Všechny rozválíme do kruhu a ten rozdělíme na 8 dílů. Každý z nich...
více o Klobúcké rohlíčky
Srnčí hřbet vyložíme slaninou.
Obrané a na kostičky nakrájené kuře osmažíme na sádle.
Osmažené kuře dáme bokem a na pánvi necháme tuk....
více o Játrová paštika
Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na plátky. Marinujeme v oleji s pepřem a bylinkovou solí nejméně jednu hodinu.
Mezitím si nakrájíme...
více o Výborné špízy
Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme s lžící oleje. Brambory nastrouháme, osolíme a dobře promícháme s moukou. Do vroucí osolené vody...
více o Halušky s kysaným zelím
Nejprve náplň: pokrájenou cibuli osmahneme dorůžova na slanině, odstavíme, přidáme smetanu, vejce, sůl, kmín a důkladně zamícháme. Těstem...
více o Cibulový koláč
Plátky masa osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou, pak ponecháme v chladu.
Nakrájíme si najemno kyselou okurku, cibuli a anglickou...
více o Krkovička po cigánsku
Brambory omyjeme a s bobkovým listem a kmínem vaříme asi 15 minut v osolené vodě. Necháme vychladnout a poté brambory oloupeme. Očištěný...
více o Brambory ve slanině
Očištěné kuře vykostíme, z masa stáhneme kůži a nakrájíme ho na větší kostky. Připravíme si oprané hlavičky žampionů a čerstvou papriku...
více o Chalupářský špíz z kuřete
Připravíme marinádu – olivový olej, med, anýz, rozmačkaný česnek, grilovací koření a worcester smícháme dohromady a maso nakrájené na kousky...
více o Medová kuřecí prsa
Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Potom obalíme ve strouhance. Strouhanku...
více o Obrácené řízky od babičky
Do hrnce dáme 1 lžíci sádla a zpěníme si na něm cibulku nakrájenou najemno s vymačkaným česnekem a na kostičky nakrájenou anglickou slaninou...
více o Břeclavská česnečka
Dáme vařit rýži (já přidávám do vroucí vody ještě kostku zeleninového bujónu) a mezitím si pokrájíme mrkev a pórek na menší části. Mrkev...
více o Rizoto s kuřecím masem a slaninkou
Do tukem vymazané zapékací mísy dáme brambory nakrájené na plátky. Posypeme grilovacím kořením. Na to dáme anglickou slaninu (nebo jiný...
více o Zapečená cuketa
Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, potřeme hořčicí s rozmačkaným česnekem a posypeme grilovacím kořením. Na každou kotletu...
více o Kotlety pečené v alobalu
Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji, přidáme lečo, kečup a fazole. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a chilli....
více o Ďábelské fazole
Do kulaté formy o průměru cca 26 cm dáme rozválené listové těsto a necháme vyšší okraj. Na těsto poklademe plátky uzeného. Pórek nakrájíme...
více o Pórkový koláč z listového těsta
Na oleji osmahneme jemně krájenou cibulku, přidáme scezené žampiony, necháme jen tak „převalit“, přidáme špenát, podusíme, přidáme smetanu,...
více o Špenátový závin
Slaninu nakrájíme na drobné kousky a orestujeme, přidáme osolené kuřecí maso a restujeme. Rajče nakrájíme na kostky 1 cm a zbavíme semínek...
více o Mexická quesadilas se salsou