Nachystejte si i řepu, kterou nejdřív oloupejte a nakrájejte na nudličky. Na troše olivového oleje lehce zpěňte koření (koriandr, garam...
více o Pohanka s červenou řepou a čočkou
V menší misce promíchejte sušená rajčata najemno, česnek, balzamikový ocet a olej. Mírně osolte. Salát dejte do mísy, na něj rozdělte...
více o Dubáček s vajíčkem
Avokádo oloupeme, rozkrojíme napůl a vyjmeme pecku. Z ostatních ingrediencí připravíme dresink, kterým pak avokádo přelijeme.
Podáváme s...
více o Avokádový předkrm
Bílý chléb nebo veku opečeme na pánvičce či v sendvičovači. Můžeme potřít česnekem. Posypeme bazalkou. Nakrájíme na malé kousky rajčata a...
více o Italská bruschetta
Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme smažit dozlatova. Potom přidáme na kostičky nakrájená játra, opepříme, přidáme na plátky...
více o Játra nakyselo
Na mělký talíř rozložíme na větší kousky natrhaný hlávkový salát (hezky vypadá, když máme zelený i červený, popř. kadeřavý), hezčí kousky...
více o Alenčin rychlý skládaný salát
Řepu nakrájíme na klínky (osminky) a vložíme do pekáče.
Troubu předehřejeme na 180 °C.
Smícháme suroviny na zálivku, přidáme do pekáče a...
více o Řepa pečená s medem dle BBC
Jelení steak očistíme a lehce naklepeme (stačí rukou). Do mísy nalijeme 100 ml oleje, přidáme špetku soli, polovinu bylinek, bobkových listů...
více o Jelení steaky s povidlovou omáčkou
Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji, přidáme anglickou slaninu nakrájenou na malinké kostičky a pomaličku restujeme, dokud není anglická...
více o Sugo z bůčku (anglické slaniny)
Ve větší misce společně našlehejte olivový olej, balzamikový ocet, hořčici a česnek. Medailonky z obou stran osolte a opepřete, dejte do...
více o Vepřové medailonky s olivami
Omyjeme římský salát (pozor, jiný salát se na Caesar salát nepoužívá) a odřežeme tvrdý košťál. Použijeme jen hezké čisté listy salátu. Listy...
více o Caesar salát s kuřecím masem
Houby oloupeme, nohy odkrojíme (nemusíme jen u velmi mladinkých malých hub) a hlavičky nakrájíme na velmi tenké plátky. Olej, ocet,...
více o Carpaccio ze žampionů
Avokádo rozkrojíme na půlky vybereme kostku a hned potřeme citrónovou šťávou nebo nám zčerná. Dužinu avokáda nakrájíme malým nožíkem na...
více o Avokádový salát
Citron ostrouhejte a vymačkejte na šťávu, oloupaný zázvor nadrobno nakrájejte. Kůru, šťávu a zázvor promíchejte se 2 lžícemi oleje a skořicí...
více o Grilovaný candát na rajčatech
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje. Filety osolíme a...
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře
Tři lžíce olivového oleje rozpalte v pánvi, přidejte cibuli a na malém až středním plameni ji deset minut pomalu opékejte. Přidejte tymián,...
více o Cibulový koláč s houbami a rukolou
Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Půlky broskví potřete olejem, osolte a opepřete a řeznou plochou dolů položte...
více o Šťavnatý salát s grilovaným ovocem