Žebírka omyjeme a dáme spolu s kořením do vroucí vody. Vaříme pomalu cca 60 min., poté necháme v teplém vývaru přikryté vychladnout....
více o Žebírka vepřová, vařená a pečená
Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala vařit doměkka. Po...
více o Talianska šošovicová polievka
Jako mnoho jiných, i mne inspiroval film Slavnosti sněženek, kde se dva myslivecké spolky hádají, jestli kance udělají se šípkovou nebo se...
více o Kanec se šípkovou omáčkou
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na tuku, přidáme maso,...
více o Hospodská svíčková na smetaně
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby, chvíli vaříme. Na tuku...
více o Znamenitá bramborová polévka
Kančí maso nakrájejte na kostky a naložte do marinády z červeného vína, tymiánu, bobkového listu a utřeného česneku. Maso nechte marinovat...
více o Divočák po myslivecku
Osmahneme cibulku dozlatova, zaprášíme paprikou a přidáme pokrájenou klobásu s česnekem. Zalijeme horkou vodou, přidáme pokrájené kysané...
více o Zelňačka pro moji milou
Fazole namočíme aspoň na 2 hodiny do vody. Poté je v tlakovém hrnci uvaříme doměkka spolu s vývarem z uzeného, česnekem, bobkovým listem,...
více o Uzená fazolačka
Na másle si zpěníme cibulku, přidáme najemno nakrájenou slaninu, klobásku a orestujeme. Až pěkně provoní, zalijeme vývarem (cca 1 litr),...
více o Babiččina zelnačka
Na sádle orestujeme dozlatova cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme mletou papriku, bobkový list, hladkou mouku a zalijeme vývarem. Přidáme...
více o Zelňačka s klobásou
Nadrobno nakrájíme cibulku, nastrouháme mrkev, stroužek česneku rozdrtíme a vše na másle restujeme dozlatova. Přidáme zelí ze sklenice a...
více o Zelňačka podle mé chuti
Sójové kostky uvaříme předem dle návodu. Pokud je čas, můžeme je na 1 den naložit do marinády připravené z olivového oleje a koření, které...
více o Thajský sójový guláš
Nejdříve si připravíme nálev. Vodu s octem, kořením a cukrem svaříme a necháme 5 minut vařit na mírném ohni. Nálev necháme vychladit....
více o Pikantní čerti
Zvlášť uvaříme sušené houby. Do vroucí vody vložíme kostky oloupaných brambor, osolíme, přidáme kmín, bobkový list a když jsou brambory...
více o Valašská kyselica
Do 2 l vody dáme sůl, nakrájené houby, brambory, cibuli, kmín, kuličky koření a bobkový list. Vaříme do změknutí hub a brambor, vyndáme...
více o Jihočeská kulajda
Králíka naložíme den předem. Maso omyjeme, osušíme, vložíme do pekáče, osolíme, opepříme a obložíme ho plátky slaniny. Přidáme nakrájenou...
více o Králík na smetaně
Dáme do hrnce vařit na kousky nakrájené maso, až odšumí, vložíme nakrájené na kostičky brambory a na drobno nakrájené čerstvé zelí, ztlumíme...
více o Ukrajinský boršč od rodilé ukrajinky
Nejdříve očistíme a nakrájíme vepřové na kostky, oloupeme cibuli a nahrubo nakrájíme. V hrnci necháme rozpustit sádlo, přidáme cibuli a...
více o Vepřový gulášek
Do sklenic ukládáme omyté a očištěné okurky. Prokládáme je několik kolečky cibule a několik kolečky mrkve. Pokud máme mladou cibulku nebo...
více o Nakládané okurky II.
Fazole namočte přes noc v dostatečném množství vody.
Ráno vodu slijte a nahraďte 5 hrnky čerstvé. Přiveďte k varu, zmírněte oheň a přidejte...
více o Červené fazole s rýží
Na másle zpěníme cibuli na kostičky, osolíme, přidáme téměř celý balíček papriky a bobkový list. Vložíme stehna, osmahneme, podlijeme vodou...
více o Vynikající kuře na paprice
Přivedeme vodu k varu s dostatečným množstvím soli.
Kořenovou zeleninu omyjeme a cibuli oloupeme.
Do vařící vody vložíme koleno, zeleninu,...
více o Křupavé vepřové koleno
Na lžíci oleje necháme orestovat cibuli. Pak přidáme osmažit pokrájené, osolené a opepřené maso na kostky. K masu přidáme následně orestovat...
více o Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou
Rajčata opereme. Na 2 minuty je nasypeme do vroucí vody a oloupeme slupky.
Plody nakrájíme na kousky. Šťávu slijeme, rajčata rozmixujeme a...
více o Pikantní kečup