Meruňkové kuře
Dejte vařit oloupané brambory. Kuřecí prsa lehce naklepejte, osolte a opepřete. V hlubší pánvi je na 1 lžíci olivového oleje zprudka... více o Meruňkové kuře
Dejte vařit oloupané brambory. Kuřecí prsa lehce naklepejte, osolte a opepřete. V hlubší pánvi je na 1 lžíci olivového oleje zprudka... více o Meruňkové kuře
Oloupané, pokrájené brambory dáme zapéct do trouby na pomaštěný plech, aby se vytvořila nahnědlá kůrčička. Před dopečením osolíme a můžeme... více o Pečené brambory se sýrovou omáčkou
Oloupeme brambory. Do hrnce dáme vodu, kmín, bujón, brambory a vaříme. Až se uvaří brambory, tak je rozmačkáme, přidáme česnek a okořeníme.... více o Česneková polévka
Telecí ragú: Do kastrolu vložíme na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu a špek. Restujeme do hnědé barvy. V polovině restování přidáme... více o Telecí ragú na víně, s bramborovým pyré a se zeleninou
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, osolíme, přidáme mouku, vejce a zpracujeme těsto, které rozválíme a nakrájíme na čtverečky. Do... více o Bramborové taštičky plněné houbami
Na plech dáme olej, přidáme nakrájená rajčata, brambory na čtvrtky, cibuli na kolečka a papriku na proužky. Vše okořeníme bazalkou, oregánem... více o Italské kuře II.
Očištěné žampiony pokrájíme na hrubší kousky. Oloupané na kostky nakrájené brambory pečeme v pekáči na sádle v troubě. Po chvíli přidáme... více o Brambory se žampiony Marie Woodhamsové
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, brambory, sůl, pepř, nasekané bylinky. Zvlášť si rozšleháme vejce, hořčici, mléko (víno) a olej.... více o Bylinkovo-sýrový chléb bez pekárny
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, nadrobno nakrájenou cibulku,... více o Bramborové válečky
Brambory omyjeme, důkladně očistíme a pokrájíme na měsíčky. Troubu si předehřejeme asi na 200 °C. Na plech nalijeme olej a poklademe čtvrtky... více o Americké brambory
Oloupané brambory uvaříme, slijeme vodu, rozmačkáme a smícháme s prolisovaným česnekem. Osolíme, přidáme papriku a drcený kmín. Množství... více o Bramborové karbanátky
Uvařené brambory necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Párky nakrájíme na kolečka a cibuli jemně nasekáme a vše promícháme. Do mléka... více o Zapečené brambory s párky
Na cibuli osmahneme anglickou slaninu, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalijeme trochou vody, přisypeme petrželku, prolisovaný... více o Maminčino kuře s brambory
Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody. Oloupané a na stejně velké kousky nakrájené brambory (nebo zbytky od oběda) vložte do vroucí vody... více o Rybí koláč
Dušenou kapustu, která nám zbyla z předchozího dne, smícháme s přibližně stejným množstvím jemně strouhaných syrových brambor, přidáme... více o Jájiny kapustové bramboráčky
Brambory překrojíme na půl a vaříme 10 minut v slabě solené vodě. Ještě teplé je ochutíme směsí ze soli, papriky, pepře a bazalky. Zároveň s... více o Kachna pod stolem
Syrové brambory oloupeme a rozkrojíme podélně na čtvrtky, stroužky česneku také oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Veškeré ingredience... více o Řecké brambory s kuřecími stehýnky
Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do mísy na listy salátu... více o Salát od Středozemního moře
Nastrouháme všechnu zeleninu, včetně cibule. Klobásu nakrájíme. To vše restujeme na trošce oleje, dokud nám zelenina nezhnědne. Občas... více o Vydatná polévka s nivou a klobásou
Pórek nakrájíme na kolečka i se zelenou částí a spaříme vroucí vodou. Scedíme. Do vymazaného pekáče dáme polovinu brambor nakrájených na... více o Zapékané brambory s pórkem
Uzená žebra vaříme ve vodě doměkka, uvařená je vyjmeme a do uzeného vývaru dáme vařit pokrájené zelí, na kostičky nakrájené brambory a... více o Slovenská kapustnica – zelňačka z Topoľčan
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a nastrouháme na jemném struhadle. Zelí dáme do misky se studenou vodou, po chvíli vymačkáme... více o Zelné placky
Očištěné brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme hladkou mouku, vajíčko, sůl, majoránku, česnek, mletý pepř a mléko. Na pánvi... více o Moje zemiakové placky
Brambory ve slupce důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, stejně jako špekáčky. Cibuli nakrájíme na kousky. Brambory osolíme.... více o Bramborové špízy
Do mísy nastrouháme syrové a vařené brambory (knedlíky jsou pak měkčí), přidáme vejce, sůl a mouku. Promícháme a necháme těsto pár minut... více o Drbáky s vepřovým pleckem
Koprová majonéza Žloutky, koření a dochucovadla (až na olej) dobře rozmícháme v misce. Za stálého šlehání přiléváme postupně olej do... více o Chřestový salát se zastřeným vejcem, koprovou majonézou a slaninovým chipsem
Troubu rozehřejeme na 200 stupňů. Brambory překrojíme podélně napůl, dáme na plech řeznou stranou nahoru a posolíme. Mezi brambory dáme... více o Placaté kuře
Do hrnce dáme vařit vodu. Oloupané brambory nakrájíme na menší kostky, dáme je vařit a přidáme kostku masoxu. Mezitím si nastrouháme nebo... více o Česnečka – vyprošťovák
Na pánvi rozpustíme trochu másla a osmahneme chléb nakrájený na malé kostičky. Máslo rozpustíme na pánvi, přidáme hladkou mouku a uděláme... více o Česnečka s krutony
Brambory uvaříme ve slupce. Slijeme vodu, oloupeme brambory a přes mačkátko na bramborový salát promačkáme brambory do mísy na kostičky.... více o Rychlý bramborový salát
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájenou klobásu a dále restujeme. Odstavíme a do tuku vmícháme papriku a necháme rozpustit.... více o Zelná polévka
Kachnu den před pečením nasolíme, okmínujeme a nacpeme cibulí a jablky. Druhý den pečeme v troubě rozpálené na 140 °C cca 4 hodinky doměkka.... více o Pečená kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Brambory omyjte a i se slupkou je nakrájejte na asi 3 mm silné plátky. Česnek a na kousky pokrájenou cibuli prolisujte v lisu na česnek do... více o Pečené brambory
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme nadrobno... více o Klasický bramborový salát
Rozpálíme olej v hrnci. Vložíme najemno nasekanou cibuli. Až cibule krásně zesklovatí, přidáme najemno nasekané a oloupané buřty (možné... více o Pikantní buřtguláš
Všechny suroviny používáme syrové. Brambory, cibuli, rajčata a česnek nakrájíme na plátky. Brokolici rozebereme na růžičky. Remosku vymažeme... více o Zapečená brokolice do remosky
Na oleji si orestujeme nahrubo pokrájenou cibuli, mrkev, petržel, celer a česnek. Přidáme bobkový list, hřebíček, osolíme a podlijeme vodou... více o Strouhaná bramboračka
Cizrnu namočíme do studené vody na 12 hodin a pak uvaříme (v tlakovém hrnci 20 minut). Přidáme na kousky nakrájený celer, na kostky... více o Cizrnová polévka s řapíkatým celerem
Mrkev a vysočinu orestujeme na oleji – lžíce oleje stačí, vysočina tuk dodá sama. Přilijeme litr vody, přidáme brambory, bujón a česnek.... více o Česnečka z Vysočiny
Houby zalijeme vodou a necháme několik hodin máčet. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou za stálého prošlehávání zalijeme... více o Koprová kulajda
Do třílitrového hrnce dáme vařit vodu, přidáme nové koření, bobkový list, pepř, špetku soli, bujóny a na kostičky nakrájené brambory. Asi po... více o Ájenčina šumavská kulajda
Na tuku osmahneme cibuli, přidáme nakrájenou mrkev, brambory a zalijeme vodou, aby byly suroviny potopené. Uvaříme s kostičkou bujónu. Pak... více o Krémová mrkvová polévka
Mleté maso osmahneme na cibulce a oleji, přidáme rajský protlak, zeleninu pokrájenou na kousky a prolisovaný česnek podle chuti. Dusíme... více o Zapečené mleté maso
Do zapékací misky naskládat vrstvu brambor (polovinu celkového množství). Osolíme, opepříme a okmínujeme. Další vrstva je cibule, pak plátky... více o Zapečené brambory se smetanou
Brambory a cibule oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Dáme do mísy, přisypeme mouku a přidáme vejce a sůl. Pažitku důkladně... více o Bramborák plněný tvarohem
Dáme vařit brambory do osolené vody. V misce smícháme všechny ingredience a začneme nejlépe mokrou rukou válet válečky a postupně je všechny... více o Čevabčiči
Oloupané brambory nakrájíme na malé kostky a uvaříme je spolu s kmínem v osolené vodě. Mezitím očistíme houby. Plátky hub osmahneme na másle... více o Houbová polévka
Žampiony očistíme, rozkrájíme a podusíme. Poté je osolíme a okořeníme kmínem. Nadrobno pokrájenou cibuli a anglickou slaninu nakrájenou na... více o Dřevorubecký kastrůlek
Hovězí maso vcelku osolíme, pokapeme citrónem, potřeme česnekem, posypeme bazalkou a prudce po všech stranách osmažíme, aby se maso zatáhlo.... více o Americké hovězí
Mleté vepřové maso (nebo hovězí), vejce, sůl, pepř a petrželku dobře zpracujeme a uděláme malé kuličky, tak na jedno sousto. V hrnci... více o Kuličkový guláš
Žádné recepty nebyly nalezeny
Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.