Troubu předehřejeme na 200 °C, zapékací misku vytřeme olejem. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na...
více o Kotlety zapečené v bramborech
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme papriku a rozšleháme....
více o Toast andaluského rybáře
Dýni nakrájíme na menší špalíčky (hokaido nemusíme loupat), chilli papričky rozsekáme na kousky a promícháme s dýní v pekáči. Pokapeme...
více o Těstoviny s dýní a slaninou
Těsto připravíme tak že smícháme hladkou mouku, droždí, cukr, sůl a olej. S postupným přidáváním teplé vody připravíme těsto, které následně...
více o Domácí pizza podle Míši
Uvařte rýži, sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte vychladnout.
Na marinádu smíchejte omáčku hoisin, česnek, zázvor, jemně nakrájenou...
více o Pikantní vepřové se smaženou rýží
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 minut vypotit. Poté ho důkladně opláchneme vodou. Cuketu, mrkev,...
více o Pikantní losos na zelenině
Červenou řepu uvaříme ve slupce (asi tak, aby bylo možné píchnout do půlky vidličkou), po vychladnutí ji oloupeme a na struhadle nastrouháme...
více o Barevné pomazánky – z červené řepy
Nakrajíme nadrobno cibuli a tři čtvrtě mrkve.
Vhodíme do kotlíku a restujeme do tmava, před koncem restování přidáme celé koleno, které...
více o Kotlíkový babguláš
Brambory uvařené ve slupce ještě teplé nakrájíme na plátky, dáme do misky. Nakrájíme cibuli (bílá, červená, zelená), orestujeme ji na oleji,...
více o Bavorský salát
Rajčata s mozzarellou nakrájíme na plátky.
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno do menší misky. Zakápneme olejem, přidáme lístečky...
více o Zapečené caprese
Suroviny na výrobu tortill smícháme dohromady a uhněteme těsto (horká voda je důležitá pro rozpuštění sádla a pro vhodnou konzistenci na...
více o Plněná domácí tortilla s kuřecím masem
Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli. Do základu nastrouháme řapíkatý celer, mrkev, přidáme na 1x1 cm kostičky nakrájenou...
více o Penne Americano
Zeleninu očistíme, omyjeme, lilek necháme vypotit (nakrájíme na kolečka, posolíme, a když pustí šťávu, otřeme ubrouskem), vše nakrájíme na...
více o Pečená zelenina
Nakrájíme si papriky, rajčata, salát a červenou cibulku. Vše dáme do mísy. Kuřecí prsa si nakrájíme na nudličky a naložíme je do olivového...
více o Zdravá tortilla
Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, osolíme. opepříme a přidáme olej.
Svaříme nálev, vše v poměru podle vlastní chuti. Necháme...
více o Rakouský bramborový salát
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě.
Mezitím si na pánvi orestujeme na olivovém oleji cibulku dosklovata. Přidáme krájená sterilovaná...
více o Linguine pomodori
Fazole přes noc namočíme v oddělených nádobách. Druhý den je uvaříme. Zatímco fazole chladnou, připravíme dresink.
Olivový olej smícháme s...
více o Trojfazolová mísa
Žampiony nakrájejte na plátky a na trošce oleje opražte na pánvi. Dejte stranou. Pak na plátky nakrájenou cibuli nechte 2-3 minutky...
více o "Červené" kuře
Dáme do většího hrnce olivový olej, cibuli nakrájíme najemno a dáme do hrnce, počkáme, dokud cibulka nezesklovatí a mezitím si nakrájíme...
více o Spaghetti Bolognese
Fazolky uvaříme ve slané vodě a necháme okapat. Cibule nakrájíme na tenká kolečka a s osminkami na tvrdo uvařených vajec přidáme k fazolkám....
více o Míchaný cibulový salát
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovita na 2 lžících oleje, přidáme omyté, na kousky pokrájené drůbky. Osmažíme, přilejeme trochu vývaru...
více o Pomazánka z drůbků
Cukr zalijte 30 ml vody, přidejte ocet, šťávu a nastrouhanou kůru z dobře omytého pomeranče. Vařte asi 15 minut.
Cibuli i zázvor oloupejte a...
více o Švestkové chutney
Těstoviny se vkládají do vařící osolené vody a vaří se 10 min.
Scedí se a vmíchá se všechno ostatní.
Místo jogurtu lze užít smetanu....
více o Těstoviny s tuňákem
Salát opereme, necháme okapat a listy natrháme. Papriku a cibuli nakrájíme, mátu nasekáme na drobno, z citronu lžičkou vydlabeme a...
více o Řecký salát s mátou
Plátky šunky naplníme bramborovým salátem a srolujeme. Naskládáme na dno formy a zalijeme je ochucenou želatinou. Během tuhnutí připravíme...
více o Aspikový dort
Palačinky: V mléce rozmícháme vejce, olej, trochu bazalky, špetku soli a prosátou mouku. Těsto necháme v chladu 30 minut odležet.
Po...
více o Špenátové palačinky od Teri
Maso omyjeme, očistíme, osolíme, opepříme a nakrájíme na kousky vhodné k napichování. Posypeme kořením 7 pepřů, přidáme olej a necháme...
více o Vepřový špíz s bramborem ve slupce
Ve větší pánvi rozehřejte máslo a 2 lžíce olivového oleje. Do rozpálené pánve přidejte růžičky květáku a pomalu ze všech stran orestujte....
více o Květákový salát s cizrnou a brusinkami
Pažítku nasekáme nadrobno. Tuniaka scedíme. V miske spolu zmiešame obe suroviny. Pridáme vajcia a múku. Dochutíme soľou, štipľavou a sladkou...
více o Tuniakové karbonátky so salsou
Plátky brambor vaříme 10 minut. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, cibuli, opékáme 3–4 minuty. Na pánev přidáme mandle, kurkumu,...
více o Brambory s mandlemi a roketou
Z bůčku rozkrojíme co největší plát, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Poklademe kysaným zelím, kolečky klobásky a...
více o Skřivánci na niti
Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 °C. Na pánvi zahřejte olej, osmahněte na něm cibuli, papriky a půl chilli papričky. Na...
více o Zapečené mexické tortilly
Orestujeme si na pánvičce cibulku, najemno nakrájený salámek a nasekaný česnek. Zalijeme kečupem, přidáme oregáno a sůl.
Uvaříme si kuskus,...
více o Překvapení v tortille
Nakrájíme maso na nudličky. Maso dáme do mísy a přidáme koření a olej. Necháme chvíli odležet. Poté dáme na pánev a osmahneme.
Mezitím si do...
více o Lehoučký gyros
CIbuli nakrájíme na kolečka a zalijeme na 15 min do vroucí vody.
Ředkvičky nakrájíme na tenko, přidáme vše kromě cibule.
Nakonec přidáme i...
více o Ředkvičkový salát
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon – 1 lžičku celkem.
Cizrnu přes noc namočte v dostatku vody.
Ráno...
více o Francouzský salát z cizrny
Do hlubokého litinového nebo nerezového hrnce se silným dnem dáme 300 ml vývaru a víno, přidáme krájenou červenou cibuli, drcený česnek,...
více o Grilovaná polenta
Připravíme si marinádu na maso. Smícháme olej, oregano, koření Gyros a citronovou šťávou (množství odvozujeme dle použitého oleje – na 1 dcl...
více o Řecké toasty
Vidličkou rozmačkáme vejce, přidáme brambory, mrkev, celer, ředkvičky, cibuli a dobře rozmícháme. Umícháme majolku, kysanou smetanu a...
více o Výborný letní bramborový salát
Základ: třtinový cukr, med a vinný ocet. K těmto přísadám už přidáváme dle chuti ovoce (jablka, hrušky apod.), sušené ovoce (např. švestky)...
více o Ovocné chutney
Tři lžíce olivového oleje rozpalte v pánvi, přidejte cibuli a na malém až středním plameni ji deset minut pomalu opékejte. Přidejte tymián,...
více o Cibulový koláč s houbami a rukolou
Všechnu zeleninu omyjeme a osušíme. Listy salátu natrháme do mísy. Papriku rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme na proužky. Z rajčat...
více o Řecký salát
Ve velké míse smíchejte ingredience na burgery a vše dobře promíchejte. Ze směsi vytvořte 6 plochých bochánků. Takto připravené je zakryjte...
více o Rychlé burgery