Buľvy repy nakrájame na veľmi tenké plátky. V kastróliku zmiešame ocot s cukrom a vodou a spoločne privedieme k varu. Potom do kastróliku...
více o Carpaccio z červenej repy
Připravte si zálivku. Všechny přísady kromě šalotky dejte do sklenice se šroubovacím uzávěrem a dobře protřepejte. Na závěr do zálivky...
více o Salát s avokádem a hořčičnou zálivkou
Nachystejte si i řepu, kterou nejdřív oloupejte a nakrájejte na nudličky. Na troše olivového oleje lehce zpěňte koření (koriandr, garam...
více o Pohanka s červenou řepou a čočkou
Řepu uvařte v páře, zchlaďte, oloupejte, nakrájejte na větší kousky.
Dejte do mixéru spolu s nakrájeným bílým pečivem, octem, česnekem a...
více o Pantzarosalata Hany Michopolu
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriky chyťte do kleští a na grilu (nebo přímo nad plamenem) opečte, až...
více o Chlebový salát Panzanella
Suroviny vložíme do pekárny postupně. Nejprve tekuté ingredience a pak sypké. Zapneme pekárnu na základní program a zvolíme tmavou kůrku....
více o Pšenično-žitný chléb (kmínový)
Fazole přes noc namočíme v oddělených nádobách. Druhý den je uvaříme. Zatímco fazole chladnou, připravíme dresink.
Olivový olej smícháme s...
více o Trojfazolová mísa
Červenou řepu oloupeme a uvaříme spolu s 1 stroužkem česneku a svazkem tymiánu v osolené vodě doměkka. Poté ji nakrájíme na malé kostičky a...
více o Salát z červené řepy se sýrem cottage
Na marinádu prešľaháme olej s citrónovou šťavou, sójovou omáčkou, cukrom octom a utreným cesnakom.
Zo šampiňónov odkrojíme nohy. Klobúky...
více o Hubové carpaccio
Smíchejte suroviny na zálivku.
Na pánvi lehce osmahněte na másle a oleji cibuli a česnek.
Zalijte zálivkou a zvolna vařte 30 minut, omáčka...
více o Barbecue omáčka americká
Na olivovém oleji osmahneme na velké kousky nakrájenou cibuli. Vyjmeme, krátce osmahneme celer a papriku.
Maso nakrájíme na silnější plátky,...
více o Hovězí daube
CIbuli nakrájíme na kolečka a zalijeme na 15 min do vroucí vody.
Ředkvičky nakrájíme na tenko, přidáme vše kromě cibule.
Nakonec přidáme i...
více o Ředkvičkový salát
Neloupané lilky nakrájejte na plátky a nechte je 10 minut vymáčet ve slané vodě. Ta vytáhne případnou hořkost z plodů a namočené lilky také...
více o Caponata
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon – 1 lžičku celkem.
Cizrnu přes noc namočte v dostatku vody.
Ráno...
více o Francouzský salát z cizrny
Z křídel odřízněte špičky a v kloubu je rozřízněte.
Osušte, osolte a smažte v dostatečném množství oleje dozlatova, asi 10 minut.
Vyjměte a...
více o Buvolí křídla
Křídlům odřízněte špičky a každé křídlo rozdělte na dvě části.
Osušte, osolte a smažte v dostatku horkého oleje (po částech nebo na dvou...
více o Buffalo Wings