Obří mušle uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na rozpáleném oleji necháme společně s česnekem změknout....
více o Plněné obří mušle
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, stejně tak maso a klobásy. Cibule na kolečka, slaninu na plátky a celou směs důkladně...
více o Sloní žrádlo na zahradní gril
Mražený špenát připravíme dle návodu. Přidáme rozetřené stroužky česneku, lžíci smetany a necháme chvilku dusit. Okořeníme a nakonec přidáme...
více o Studená špenátová roláda
Na tuku zpěníme cibuli na kostky a česnek na plátky, přidáme nahrubo pomleté maso a opečeme.
Přidáme špenát, sůl, pepř, zahustíme vejcem a...
více o Špenát s masem
Nakrájenou cibuli na pánvi zesklovatíme a přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a lehce osmahneme. Přidáme najemno nakrájenou papriku,...
více o Tousty à la Fomin
Z masa nakrájíme plátky, nejraději 2 ks na porci, lépe se nám pak pracuje. Maso mírně naklepeme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem,...
více o Zámecké kuřecí řízky
Kuřecí prsa naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý plátek masa položíme plátek šunky, plátek nivy, kroužek cibule a lehce posypeme...
více o Zapékané kuřecí závitky
Pro asijské tajmenství anebo kuřecí kousky po sečuánsku nejprve dáme oba druhy sušených hub [I.a) – viz vysvětlivky] do hrnku a zalijeme...
více o Asijské tajemství
Uvaříme vejce natvrdo. Máslo, majonézu, sýr a hořčici rozmícháme, přidáme pokrájená vejce, osolíme, opepříme, dle chuti doplníme česnek a...
více o Dort pro chlapy
Těsto: Do mísy prosijeme mouku. V prostředku uděláme důlek, nalijeme trochu vlažného mléka, přisypeme cukr a rozdrobíme droždí. Takto...
více o Hrníčkové rohlíčky a pletýnky
Přebraný špenát vypereme několikrát ve vodě, vložíme do většího množství vařící vody a necháme 3 minuty povařit. Vařený špenát procedíme....
více o Špenátové karbanátky bez masa
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme. Potom přidáme na...
více o Kuřecí stehna se zeleninou
Houby přelijeme 1/4 l vroucí vody a necháme 30 minut máčet. Omyté maso nakrájíme na proužky a smícháme s prolisovaným česnekem, 4 lžícemi...
více o Masová směs s brokolicí po čínsku
Na másle a oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené klobásy nebo párky a také je osmahneme....
více o Čočková polévka s paprikovou klobásou
Každý plátek masa jemně naklepeme, osolíme, potřeme utřeným česnekem a naplníme plátkem šunky a sýru.
Přehneme a okraje k sobě paličkou...
více o Drůbeží kapsička
Cizrnu namočte do vody, druhý den vodu slijte a luštěninu propláchněte, zalijte horkou vodou a vařte asi 30 minuz.
Na pánvi krátce osmahněte...
více o Cizrna z ostrovů
Rajčata nakrájejte na čtvrtky, zbavte je semínek a dužinu nakrájejte na malé kousky. Bazalku nasekejte, přidejte do misky s rajčaty a vše...
více o Bruschetta
Jogurt, majonézu, nastrouhaný česnek, vegetu a pažitku smícháme dohromady a opatrně podle chuti přidáme trošku sojové omáčky. P.S. Podávám k...
více o Dresing speciál
Oloupeme si salátovou okurku a stroužek česneku.
Vezmeme plechovou misku cca 0,5 l.
Okurku nastrouháme na hrubém struhadle do misky, dále na...
více o České Tzatziki
Předehřejte troubu na 180 °C. Zapékací mísu vymažte máslem a vytřete česnekem. Do mísy naklaďte ve vrstvách brambory a pórek, každou vrstvu...
více o Gratinované brambory
Přebrané fazole propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme několik hodin nabobtnat. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji a...
více o Pikantní fazolová polévka
Oloupeme česnek, utřeme jej a smísíme s olejem. Omytá a očištěná kuřecí stehna osolíme a potřeme česnekovým olejem. Oloupeme všechnu cibuli....
více o Kuře dušené na rajčatech a cibuli
Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na kostky. Cibuli nasekejte najemno, česnek prolisujte. Brambory nakrájejte na kostky. 2–3 lžíce...
více o Pikantní indická omeleta
Slaninu si nakrájíme na kostičky a orestujeme v hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kousky nakrájená játra. Vše dohromady trochu...
více o Vepřová játra na slanině
Na másle a oleji osmahneme cibuli, česnek, pórek a nakonec brambory.
Přilijeme vývar a mléko (vaříme asi 20 minut).
Osolíme, opepříme,...
více o Bramborová polévka
Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme rozetřený česnek.
Přidáme cibuli, bazalku, citronovou kůru a necháme podusit dosklovata.
Rajčata...
více o Bazalková omáčka na pizzu či těstoviny
V hrnci na polévku vysmažte na kostičky pokrájenou slaninu. Pokud byste měli pocit, že se příliš připaluje, přidejte k ní kousek másla. Pak...
více o Vločková česnečka
Dobře uleželé olomoucké tvarůžky rozmačkáme, rozmícháme se změklým máslem, přisypeme nadrobno nakrájenou cibulku, utřený česnek, trochu...
více o Tvarůžková pomazánka
Porce rybího filé pokapeme citronem, potřeme rozetřeným česnekem, osolíme, opepříme, namočíme v rozšlehaném vejci, vložíme na pánvičku s...
více o Rybí filé na česneku
Nakrájejte kousek špeku na kostičky, velkou cibuli nadrobno. Na oleji opečte špek s cibulí. Když je dozlatova, přidejte hrubou mouku a...
více o Nejúžasnější špenát
Z vody, cukru, soli, olivového oleje, celozrnné pšeničné mouky, hladké mouky a sušeného droždí vypracujeme hladké nelepivé těsto a necháme...
více o Pizza bábovka
Na másle dorůžova osmažíme celer s mrkví, přidáme propláchnutou čočku (nemusíme ji předem namáčet), zalijeme vývarem a dáme vařit. Zhruba po...
více o Čočková polévka s párky
Do hrnce s vroucí vodou vhodíme drobně pokrájená játra, která ihned vyndáme, necháme okapat a zchladnout. Pak je zaprášíme Solamylem,...
více o Žampionová játra
Ve větší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli, mrkev, řapík, celý česnek a pár lístků šalvěje (vše nakrájené nadrobno)....
více o Cizrna s tuňákem a šalvějí
Zprudka orestujeme maso, přidáme cibulku, chilli a necháme cca 10 minut, než se nám vyvaří přebytečná voda. Pak přidáme česnek, nakrájená...
více o Chilli con carne podle restaurace Jáma
Pstruhy omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Pokapeme je citrónovou šťávou a olivovým olejem. Osolíme, opepříme a natřeme prolisovaným...
více o Pstruh duhový v anglické slanině
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů do hloubky 0,5 cm a...
více o Pečené koleno v pivní marinádě
Na másle s kapkou oleje osmahneme najemno nasekanou cibulku. Pak přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, osmahneme. Na zeleninu...
více o Drožďová polévka se zeleninou a kapáním
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
Přidáme maso na menší kostky, osolíme, opepříme a zatáhneme.
Dále přidáme houbové...
více o Hovězí na houbách
Na sádle nebo na oleji zpěníme cibulku a orestujeme plátky masa. Přidáme vše ostatní kromě mouky a trochu podlijeme. Dusíme, nejlépe v...
více o Vepřové maso v omáčce
Maso nakrájíme na plátky, které ze stran nakrojíme, aby se nám nekroutily. Naklepeme, osolíme a opepříme. Na olej dáme osmažit jemně...
více o Vepřové na česneku
Kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka, scedíme, necháme okapat a po vychladnutí ještě přebytečnou vodu vymačkáme. Poté kapustu pokrájíme...
více o Kapustové karbanátky se sýrem
Na másle osmažíme do růžová na drobno nakrájenou cibulku, zalijeme cca 2. litry vody nebo vývarem, přidáme na kostičky nakrájené brambory,...
více o Hustá bramboračka
Cibuli si nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a dáme zpěnit do hrnce. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso osolíme a opepříme a...
více o Kari rizoto s kuřecím masem
Plátky masa jemně rozklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme dle chuti např. grilovacím kořením a česnekem a poklademe na dno lehce...
více o Zapečené kuře s nivou