Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené, uděláme jíšku (polévka má...
více o Medzevská bramborová polévka
Předem namočenou cizrnu uvaříme a scedíme.
Meruňky spaříme vroucí vodou, necháme 5 min. odstát, scedíme a nakrájíme na malé kostky.
Na oleji...
více o Meruňková cizrna
Hermelín nakrájíme na menší kousky, pórek, žampiony a kapii nakrájíme na drobnější kousky, česnek utřeme se solí. Všechno promícháme v míse,...
více o Mirčin naložený hermelín
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme. Dáme do mísy, do které dáme rozetřený česnek se solí a zalijeme dostatečným množstvím mléka....
více o Mléčné řízečky
Vepřové maso podusíme s kořením (sůl, pepř, kmín, paprika), přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Zelí také chvilku podusíme a přebytečnou...
více o Slané šátečky
Kuře rozdělíme na malé kousky (stehýnka alespoň v kloubech) a svlečeme z kůže. Na pekáček dáme lžíci oleje, rozložíme polovinu anglické...
více o Svlečené kuře
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Kuřecí maso pokrájíme na malé kousky a osmažíme na pánvi. Poté necháme vychladnout na talíři. Na...
více o Těstovinový salát s kuřecím masem
Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, osolíme, okořeníme a krátce orestujeme.
Přimícháme na kousky nakrájená...
více o Tuňákové rizoto
Tvaroh utřeme s majonézou, přidáme nahrubo nastrouhanou okurku, česnek, nadrobno nakrájenou cibulku a dle potřeby dosolíme vegetou....
více o Tvarohová pochoutka
Na kostky (3×3 cm) pokrájené maso osmahneme na tuku, vyjmeme, osmahneme pokrájenou cibuli (nemusí být úplně nadrobno). Poprášíme paprikou,...
více o Zabijačkové zelí
Maso nejlépe naložíme do druhého dne – naklepeme, nařízneme po stranách, osolíme, opepříme, z jedné strany potřeme prolisovaným česnekem a z...
více o Zapečené kotletky se šunkou a slaninou
Slaninu nakrájíme na kostičky, česnek na kousky a pórek na kolečka. Rozehřejeme olivový olej a vhodíme na něj slaninu. Osmažíme a pak...
více o Zelená omáčka
Nakrájíme cibuli na kostičky. Papriku rozpůlíme a nasekáme na přibližně centimetrové kousky. Vlijeme olej na pánev. Do rozžhaveného oleje...
více o Chilli con carne
Cuketu nebo dýni nastrouháme nahrubo, uzeninu nakrájíme na kostky, sýr nastrouháme nahrubo. Přidáme krupičku, olej, prášek do pečiva, vejce,...
více o Sekaná z cukety nebo dýně
Houby oloupeme, nohy odkrojíme (nemusíme jen u velmi mladinkých malých hub) a hlavičky nakrájíme na velmi tenké plátky. Olej, ocet,...
více o Carpaccio ze žampionů
Vepřový bůček, oloupané párky a slaninu umeleme na masovém strojku, smícháme s vařenou rýží, nakrájenou cibulí, třeným česnekem, pepřem a...
více o Jednoduché plněné zelné listy
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme vodou, dost osolíme...
více o Koleno z papiňáku a remosky
Pro přípravu tlačenky uvaříme maso tak, aby zůstalo poněkud tužší. Játra uvaříme doměkka, kůže a nožičky hodně doměkka. Maso vykostíme a...
více o Domácí tlačenka
Okurky nastrouháme, vymačkáme z nich veškerou šťávu a osolíme. Smícháme jogurt s prolisovaným česnekem a promícháme. Celý salát dochutíme a...
více o Řecké tzatziki
Vejce rozšleháme, přidáme sůl a mouku s práškem do pečiva. Vodu přidáváme postupně tak, aby těsto mělo konzistenci o něco hustší, než na...
více o Slaný cuketový koláč
Kuskus si uvaříme podle návodu.
Kuřecí nebo krůtí maso nakrájíme na co nejmenší kostičky nebo nudličky, osolíme, opepříme, přidáme kari....
více o Kuřecí kuskus
Maso nakrájíme na nudličky a naložíme asi na 1–2 hodiny do směsi z prolisovaného česneku, olivového oleje a sójové omáčky.
Omytou a osušenou...
více o Kuřecí prsa s cuketou
Mleté maso ochutíme přísadami a necháme asi deset minut odležet (aby strouhanka nasála vlhkost). Je-li směs řidší, dohustíme trochou...
více o Čevapčiči
Bůček uvaříme doměkka společně se solí, celým pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Mezitím si namícháme pastu ze zbylých surovin. Po...
více o Bůček pořádného chlapa
Smažíme nadrobno nakrájenou cibuli dosklovata, přidáme česnek a ochutíme podravkou. Spaříme rajčata, nakrajíme je a vložíme na pánev,...
více o Bezmasé špagety
Cibule (čím více, tím lépe) a papriku nakrájíme najemno. Maso rozkrájíme na kostičky (měly by být menší, aby nepadaly z topinky)....
více o Pikantní směs na topinky
Do pánve nalijeme olej (málo oleje, maso pustí tuk při opékání), vložíme najemno nasekanou cibuli a když je cibule opečená, vložíme maso.
K...
více o Zapékané brambory s mletým masem
Bagetu šikmo nakrájíme na krajíčky, které mírně opečeme z obou stran pod horkým grilem.
Vedle si smícháme utřený česnek s olivovým olejem....
více o Tostadas s tuňákem
Droby a hlavu uvaříme doměkka každé zvlášť a obereme. Na másle orestujeme nastrouhanou zeleninu a přidáme pokrájenou cibuli a česnek....
více o Staročeská rybí polévka
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou a chvíli podusíme. Pak přidáme papriku, zalijeme vodou, osolíme a opepříme....
více o Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Mleté hovězí smícháme s trochou najemno nakrájené cibule, přidáme kečup, česnek, pepř a sůl a promícháme (nebojte se použít trochu víc soli)...
více o Hovězí hamburger
Dresink: Prolisujeme či najemno nakrájíme česnek, přidáme čerstvou nasekanou bazalku, smícháme s majonézou, dle chuti dosolíme a dopepříme....
více o Tortilly s kuřecím masíčkem
Nakrájíme cibuli, česnek, papriku i klobásu. Do hrnce dáme zpěnit cibulku, přidáme papriku, klobásu a nakonec česnek. Malinko osolíme,...
více o Rychlé fazolové lečo
Maso pokrájíme na plátky. Po krajích plátky nařežeme, aby se nezkroutily při smažení. Naklepeme je a posolíme, pak potřeme rozetřeným ...
více o Sedlácké karé (kotleta) – minutka
Umyté a vykuchané kuře zevnitř vymažeme utřeným česnekem.
Dutinu naplníme pokrájenými tvarůžky smíchanými se slaninou a pořádně zašijeme.
Na...
více o Loštické kuře
Okurku oloupeme a nakrájíme či nastrouháme na velmi drobné nudličky. Řecký jogurt dáme do středně velké misky. (Nemáme-li originální řecký...
více o Tzatziki – originální řecký recept
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě, v níž se namáčely. V závěru...
více o Kovbojské fazole na slanině
Cibulku orestujeme na másle a oleji.
Kapustu nakrájíme, dáme do cedníku a spaříme pod horkou vodou.
K cibuli přidáme mleté maso, poté...
více o Kapusta s mletým
Na pánvi rozpálíme větší množství oleje, přihodíme na kostičky nakrájené syrové brambory, které osolíme, okmínujeme a necháme smažit. Až...
více o Bramborová omeleta
Na vepřovém sádle si osmahneme cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou kapustu, promícháme, přidáme sůl, protlačený česnek a kmín, zalijeme...
více o Kapustový prívarok podle mě
Vepřovou kýtu opepřete a osolte a nechte několik minut odstát. Cibuli nakrájejte na plátky, nakrájejte i papriku a česnek. Vepřovou kýtu z...
více o Pečená vepřová kýta s paprikou
Ledvinky rozpůlíme, vykrájíme močovody, nakrájíme na plátky, omyjeme studenou vodou a namočíme na 2–24 hodin do mléka. Následně ledvinky...
více o Ledvinky s houbami
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem a vymícháme středně husté těstíčko. Ochutíme dle vlastní...
více o Bramborovo-sýrové lívance
Cibulku nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na másle. Poté přídáme na plátky nakrájené, očištěné žampiony a na kostičky nakrájenou...
více o Zapečené těstoviny s brokolicí
K nastrouhanému sýru přidáme majonézu, sůl, pepř a česnek podle chuti.
Pomazánku namažeme na pečivo, na ozdobu se hodí například ořechy....
více o Nejlepší česneková pomazánka