Boloňské řízky – zapečené
Řízky naklepeme, osolíme a opeříme, vložíme do olejem vymazaného pekáče. Na řízky nasypeme drobně pokrájenou mrkev, plátky česneku, papriky,... více o Boloňské řízky – zapečené
Řízky naklepeme, osolíme a opeříme, vložíme do olejem vymazaného pekáče. Na řízky nasypeme drobně pokrájenou mrkev, plátky česneku, papriky,... více o Boloňské řízky – zapečené
V míse si připravíme podobnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2–3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek dle chuti, 2 lžičky... více o Zapečená cuketa s mletým masem
Oloupeme a nastrouháme syrové brambory a česnek. Přidáme mouku, vejce, sůl, pepř, majoránku a uzeninu nakrájenou na drobné kostky. Pořádně... více o Bramborák s uzeninou
Na pánvi rozpálíme tři lžíce olivového oleje. Zprudka orestujeme maso nakrájené na nudličky, osolíme, opepříme, a přidáme na plátky... více o Čína pana Nerudy
Kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměkka a umeleme spolu s vepřovým masem, cibulí, česnekem a žemlí navlhčenou v mléce. Osolíme,... více o Kapustové karbanátky
Do marinovací misky dáme prolisovaný česnek, citronovou šťávu, rozmarýn. olej a hořčici. Ingredience dobře promícháme a pak v ní pečlivě... více o Grilovaná krkovice na rozmarýnu
Fazole zalít vodou a nechat na noc bobtnat. Slít vodu, přesypat do hrnce, zalít znova vodou 3-4 cm nad fazole. Vařit, 10 min. zprudka... více o Vařené fazole
V hrnci zpěníme na lžíci másla a lžíci oleje cibuli, mrkev a česnek, přidáme dýni a ještě krátce opékáme. Zalijeme vodou, šťávou z pomeranče... více o Dýňová polévka
Troubu předehřejeme na 180 °C, koláčovou formu vyložíme těstem, dno koláče vyložíme kolečkem pečicího papíru, posypeme fazolemi a zapékáme... více o Slaný koláč plněný bramborami a cibulí
Předem namočené kroupy dáme do vývaru, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu, opepříme a uvaříme doměkka. Před... více o Polévka z uzeného masa II.
Na marinádu prešľaháme olej s citrónovou šťavou, sójovou omáčkou, cukrom octom a utreným cesnakom. Zo šampiňónov odkrojíme nohy. Klobúky... více o Hubové carpaccio
Bůček nakrájíme na plátky a naklepeme. 4 vejce promícháme se solí, pepřem a jemně strouhaným česnekem. Každý plátek bůčku namočíme do... více o Řízek z bůčku pro správné chlapy
1. Brambory, mrkev a pastinák oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky(třeba v robotu). 2. Troubu předehřejte na 170°C. 3. Oloupaný... více o Smetanové brambory Michopulu
Kuřecí prsa nakrájíme na silnější proužky, osolíme, obalíme v mouce, vejci a lehce drcených lupíncích se semínkami. Smažíme v oleji... více o Chicken Fingers
Avokádo rozkrojíme na půlky vybereme kostku a hned potřeme citrónovou šťávou nebo nám zčerná. Dužinu avokáda nakrájíme malým nožíkem na... více o Avokádový salát
Smíchejte suroviny na zálivku. Na pánvi lehce osmahněte na másle a oleji cibuli a česnek. Zalijte zálivkou a zvolna vařte 30 minut, omáčka... více o Barbecue omáčka americká
Do mletého mäsa primiešame prísady, urobíme guľky a poukladáme na olivovým olejom pokvapkanú zapekaciu misu. Na každú guľku položíme plátok... více o Zapekané guľky Toscana
Namočené fazole uvaříme doměkka a scedíme je. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na kostičky nakrájené tofu, chilli koření... více o Vegetariánské chilli con carne
Uvařenou čočku rozmixujeme a vše promícháme. Můžeme přidat například petrželku, pár kapek citronu nebo tofu. Podáváme s rozpečenou bagetkou... více o Čočková pomazánka
Do vývaru z masa dáme vařit nadrobno nakrájené brambory. Na jednu porci asi jedna veliká. Když jsou brambory měkké, přidáme majoránku a... více o Flamendří česnečka
Vepřové kotlety naklepeme, osolíme a posypeme kořením. Drobně nakrájenou cibulku osmahneme a přidáme kotlety, které po obou stranách opečeme... více o Kvikot z Raffaelova kotle
Drůbky a maso dáme vařit, osolíme a opepříme, vaříme velmi pomalu. Když je maso skoro měkké, přidáme zeleninu a cibuli. Opět chvíli vaříme.... více o Kaldoun
Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu na skus, pak scedíme. Houby pokrájíme a krátce povaříme, scedíme. Cibuli osmažíme dozlatova, pak... více o Houbařské těstoviny
Na olivovém oleji osmahneme na velké kousky nakrájenou cibuli. Vyjmeme, krátce osmahneme celer a papriku. Maso nakrájíme na silnější plátky,... více o Hovězí daube
Do misky na malé kousky nakrájíme šunkový salám, nastrouháme sýr a namačkáme česnek. Do směsi vmícháme rozšlehané vajíčko. Směs nandáme na... více o Zapékané šunkové tousty
Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme do plátků slaniny,... více o Zapečená (nejen) krůtí játra
Jogurt smícháme se šlehačkou a solí. Šlehačku (33% - 40%) nešleháme, jen jí k jogurtu přilijeme. Vše nalijeme do většího cedníku vyloženého... více o Domácí lučina - smetanová
Lilek nakrajime podelne na asi 1,5 cm tenke platky. Posolime a nechame vypotit. Osusime. Ricottu smichame s nastrouhanym parmazanem a... více o Zapeceny lilek s rajcaty
Tukem pokryjeme tence dno papiňáku a když se rozhřeje, nasypeme tam maso nakrájené na 2 cm kostky. Občas mícháme. Maso pustí vodu. Necháme... více o Guláš v papiňáku
Jemně nakrájenou cibulku osmahneme dozlatova. Přidáme mleté kuřecí a krátce orestujeme. Přidáme rajčata, osolíme a opepříme a dusíme 15 min.... více o Milánské špagety
Troubu předehřejte na 200°C. Řepu v míse promíchejte se lžící oleje, rozložte na plech vyložený pečicím papírem, vložte do trouby a pečte 15... více o Pečené sladké brambory s řepou
Omyté papriky opečeme 15 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Necháme vychladnout, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Cibuli... více o Kuře s paprikou a olivami
Brambory zatepla nakrájíme na silnější plátky a dáme do mísy. Zbytek smícháme odděleně a vmísíme do brambor.... více o PRIMA lehký bramborový salát
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky. Cibuli, česnek a pažitku jemně nasekáme. Ve smetaně promícháme maggi a sůl. Brambory v míse... více o Šlehačkové brambory
Plátky brambor vaříme 10 minut. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, cibuli, opékáme 3–4 minuty. Na pánev přidáme mandle, kurkumu,... více o Brambory s mandlemi a roketou
Syrovou řepu oloupeme a nastrouháme, přidáme strouhaná jablka, jemně krájenou cibuli a překrájené sultánky (překrájením docílíme sladší... více o Čatní z červené řepy
Jablka nakrájíme na plátky. Přidáme koření a česnek nakrájený na plátky. Rozvaříme. Přidáme cukr, ocet a rozinky. Ještě chvíli povaříme a... více o Čatní z jablek
Kuře rozčtvrtíme. Česnek rozmačkáme a dobře promícháme se solí a pepřem. Touto směsí potřeme kuře pod kůží, kůži zvenku potřeme olejem a... více o Česnekové kuře
Nálev převaříme a necháme vychladnout. Každou okurku nakrojíme trochu nožem a vtlačíme do ní stroužek česneku. Takto upravené okurky... více o Česnekové okurky sterilované
Gnocchi dáme vařit dle návodu (až vyplavou na hladinu, jsou hotové). Rozehřejeme olivový olej na větší pánvičče, přidáme cibuli a necháme... více o Gnocchi alla casa
Hermelín shora rozbalíme z alobalového obalu. Cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky klademe z vrchu i po stranách... více o Jednoduchý zapečený hermelín
Připravíme palačinky, do kterých jsme přidali špenátu tolik, aby byly krásně zelené. Plníme je vychladlé a podáváme k vínu nebo aperitivu.... více o Kravské palačinky
Porce kuřete opečeme na oleji, přidáme pokrájenou cibuli a česnek, osolíme, přidáme koření a podlijeme vínem. Dusíme do měkka. Pak přidáme... více o Kuře po myslivecku s rýží
Kuřecí plátky osolíme a obalíme v mleté skořici. Krátce restujeme na pánvi na oleji a hotové připravíme na talíř. Na čistý olej v pánvi dáme... více o Kuřecí plátky se skořicí
Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji doměkka. Přendáme na plech, na každý řízek dáme lžíci směsi a zakryjeme plátkem... více o Kuřecí řízky podle mě
Uvaříme si dle návodu na obalu těstoviny. Mezitím dáme na rozehřátou pánev na kousky nakrájená kuřecí prsa. Ta okořeníme solí, pepřem a... více o Lenččiny zapečené těstoviny
Připravíme si dostatečně velký kus alobalu, nejlépe dvojitý nebo ten silnější (na grilování). Bramborové hranolky (ne ty předsmažené) dáme... více o Maďarské Geri v alobalu
Prsíčka nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Zvlášť umícháme vejce, chilli, šalvěj, oregano a jogurt a v tomto těstíčku necháme maso... více o Pečená prsíčka v sýrovém těstíčku
Z brambor, mléka a másla uděláme hustou kaši, kterou rozetřeme na pomaštěný plech (ideální velikost 30×20 cm). Připravíme špenát klasickým... více o Bramborová příloha s překvapením
Mleté maso smícháme s kořením a utřeným česnekem – případně přidáme ještě jemně posekanou cibulku. Pomalu osmahneme na trošce oleje ... více o Pytlácká topinka
Žádné recepty nebyly nalezeny