Zelené mungo fazolky si přes noc namočíme do vody. Poté vaříme cca 15 minut v osolené vodě. Kuskus si těšně před vařením zalijeme horkou...
více o Teplý mungo salát s tofu a kuskusem
Česnek prolisujeme, okurku a tvarůžek jemně nastrouháme, cibuli nakrájíme nadrobno. Vše zamícháme, přidáme sýry, pepř, sůl a tatarku....
více o Andulčina pomazánka
Smíchejte kávu, med, kakao (holandské), koření, česnek, limetkovou šťávu a sójovku. Vepřové kotlety opepřete, vložte do mísy a zalijte...
více o "Kouřové" marinované vepřové
Na trošce oleje osmažíme cibuli dosklovata, přidáme plátky žampionů a zprudka je osmažíme. Přidáme pokrájená rajčata a okapaného tuňáka a za...
více o Listové šátečky (nejen) s tuňákem
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby, chvíli vaříme. Na tuku...
více o Znamenitá bramborová polévka
Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či plátky pokrájené osolené...
více o Dušené vepřové maso s hlívou
Ve woku si rozhrejeme olej, na platky nakrajeny cesnek, kratce orestujeme a pridame kureci srdicka rozkrajene na poloviny a radne...
více o Celerový toust
Řízky naplocho nakrojíme, rozevřeme, naklepeme, nasolíme, opepříme. Brokolici spaříme vodou, rozebereme a překrájíme.
Na oleji opražíme...
více o PRIMA kuřecí závitky
Porce kuřete opečeme na tuku ze všech stran, osolíme, přidáme několik zrnek celého pepře, rozsekanou cibuli a dusíme asi 15 minut. Potom...
více o Kuře v pivní omáčce
Menší nové brambory omyjeme, i se slupkou nakrájíme na osminky a krátce (asi 8–10 minut) je povaříme.
Pomazánkové máslo smícháme s bylinkami...
více o Bylinkové brambory
Kysané a sterilované zelí můžeme pokrájet a dáme i s lákem vařit s utřenými (nebo prolisovanými) stroužky česneku se solí. Okořeníme...
více o Zelný kotlík
Kančí maso nakrájejte na kostky a naložte do marinády z červeného vína, tymiánu, bobkového listu a utřeného česneku. Maso nechte marinovat...
více o Divočák po myslivecku
Ve woku na trošce másla opečeme na nudličky nakrájené osolené maso. Vyjmeme a odložíme. Do woku přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a...
více o Kuřecí maso exotica
Papriky orestujeme na suché pánvi tak, aby se dala slupka dobře sloupnout. Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na oleji dosklovata. Rajče...
více o Chilles Con Crema
Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standardní směs na sekanou pečeni...
více o Kuřecí roláda s mletým masem
Všechny suroviny vyšlehejte ve šlehači a namažte na vlastnoručně upečený chleba.
Tohle máslo je na 99 % podobné tomu máslu, co vám při...
více o Máslo ala pizzerka
Na oleji orestujeme cibuli na půlkolečka i s česnekem, až začne vonět. Přidáme opláchnutá játra a restujeme. Jakmile zhnědnou, přidáme...
více o Mexická kuřecí jatýrka
Když použijeme paličky, tak je u kosti nařízneme, osolíme a opepříme.
Vložíme do marinády – snažíme se, aby se dostala všude (čím víc tím...
více o Ostré potěšení nejen pro chlapy
Na palačinky natřeme směs z kečupu, hořčice a česneku, poklademe plátky salámu, posypeme kořením na pizzu, dáme lečo, či orestovanou cibuli...
více o Pizzovky
Připravíme si klasickým způsobem kynuté těsto, které necháme kynout 1 hodinu. V průběhu kynutí ho můžeme ještě jednou promísit. Vykynuté...
více o Plněná slaná kolečka
Uvaříme těstoviny dle návodu na sáčku. Do kastrolku vlijeme smetanu a přidáme nastrouhanou nivu, popřípadě tavené sýry na zahuštění, a...
více o Rychlé penne s nivou
Mleté maso smícháme s kostičkami cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř. ještě osolíme a přidáme...
více o Slavnostní plněný chleba
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na kostičky, papriku na tenoučké proužky (cca 1–2 mm). Chilli papričku zbavíme jadérek...
více o Těstoviny Mňam Mňam
Na rozpáleném oleji osmažíme cibulku nakrájenou na kostičky. Postupně přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, klobásy a tenké nudličky...
více o Trampské fazole
Kuskus uvaříme podle návodu plus přidáme šafrán. Na oleji zpěníme cibulku a 2 česneky. Přidáme kuře, krátce orestujeme, přimícháme dvě...
více o Tuniský kuřecí kuskus
Kuřecí prsa a vepřovou pečeni nakrájime na nudličky asi tak 3 cm dlouhé a 1 cm široké, dáme do misky. V oleji rozmícháme česnek, sůl, gyros...
více o Vestfálský měšec
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě nasucho). Dále pokrájíme kuřecí prsa na malé kostičky,...
více o Zapékaná špenátová miska
Uvaříme rýži. Uvaříme zelí bez zahuštění.
Příprava masa (jako na guláš): Na sádle zpěníme cibuli, česnek, kmín, přidáme maso nakrájené na...
více o Mňamka rýže se zelím
Maso nakrájíme na kostičky a osolíme. Pórek nakrájíme na kolečka, papriku na tenké proužky, česnek na plátky, cibuli na půlkolečka. Na pánvi...
více o Huboto
Krkovičku nakrájíme na větší kostky, osolíme. Na oleji opečeme pokrájenou cibuli, přidáme maso, koření a restujeme asi 35 minut ve vlastní...
více o Staročeské kostky
Pizza Calzone prý vznikla v Neapoli, když se jednomu nešikovnému kuchaři při strkání do trouby pizza složila tak, že jedna půlka pizzy...
více o Calzone – Plněná pizza
Paprikové lusky nasucho opražíme na pánvi, až začnou hnědnout. Vložíme je do igelitového sáčku a necháme zapařit. Poté z nich sloupneme...
více o Pařené papriky (Bulharsko)
Recept mám od své zesnulé tety. Maso je jedinečné, měkoučké a šťavnaté. Plecko si nakrájíme na větší kousky, naklepeme (nesolíme). Anglickou...
více o Tetino maso
Asi 2 hodiny předtím, než má být jídlo hotové, vytáhneme rybu z lednice, abychom ji nakořenili. Připravíme pekáček, ve kterém rybu budeme...
více o Pangasius na zelenině (dietní)
Osmahneme cibulku dozlatova, zaprášíme paprikou a přidáme pokrájenou klobásu s česnekem. Zalijeme horkou vodou, přidáme pokrájené kysané...
více o Zelňačka pro moji milou
Fazole namočíme aspoň na 2 hodiny do vody. Poté je v tlakovém hrnci uvaříme doměkka spolu s vývarem z uzeného, česnekem, bobkovým listem,...
více o Uzená fazolačka
Brambory oloupeme, nakrájíme na měsíčky a dáme přes noc odležet ve vodě (aby se zbavily škrobu, držely tvar a při pečení se nerozpadly)....
více o Argentina-pancetta po toskánsku
Špagety vaříme v osolené vodě cca 8 minut. Mezitím na pánvi rozpálíme olej, přidáme slaninu a po chvilce žampiony a nadrobno nakrájený...
více o Špagety Carbonara
Nejprve rozpustíme bujón v troše teplé vody v hrnku, kam můžeme přidat i všechno koření. Po rozmíchání obsah přelijeme do vetší misky a...
více o Marináda na králíka
Na telecí hřbet: Mrkev, cibuli a celer nakrájíme na větší kousky a vložíme do pekáče. Přidáme kapary, oloupaný česnek, ančovičky, tuňáka,...
více o Vitello tonnato
Vše promícháme, přidáme 1 l vody se dvěma masoxy a opět promícháme. Dáme do pekáče, přikryjeme alobalem a pečeme při 230 °C asi 1 a 1/2...
více o Prezidentský guláš
Rajčata opláchneme a rozčtvrtíme. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme. Rybí filety a vyloupané krevety očistíme a osušíme. Rybu nakrájíme na...
více o Paella de marisco
V míse smícháme grapefruitovou šťávu s drobně nakrájeným česnekem, vložíme tence nakrájené hovězí maso, přikryjeme a necháme 30 minut stát....
více o Lomo Saltado
Lilky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme a necháme 10 minut odležet. Lilek osušíme a opékáme asi 15 minut v pánvi při střední teplotě...
více o Africká lilková pomazánka
Na menším množství sádla nebo oleje si orestujeme cibuli s pokrájenou klobásou. Ke konci restování přidáme zpěnit papriku, zalijeme vodou,...
více o Tulácký guláš
Na polovině másla dusíme cca 10 minut na čtvrtky nakrájenou šalotku, česnek a hříbky (měla jsem mražené hříbky, u čerstvých stačí 5 minut)....
více o Kuře s hříbky a tymiánem na víně