Kosti uvaříme a obereme do mísy, přidáme hrášek, uvařené těstoviny, na slanině osmahlou cibuli a zeleninovou směs. Vše promícháme a dáme do...
více o Uzenofleky
Kuře nasekáme na menší porce, osolíme a naskládáme do tukem vymazaného pekáče. Česnek nakrájíme na tenké plátky a posypeme jím porce kuřete,...
více o Česnekové kuře se sýrem a šlehačkou
Pro přípravu tlačenky uvaříme maso tak, aby zůstalo poněkud tužší, játra uvaříme doměkka, kůže a nožičky hodně doměkka. Maso vykostíme a...
více o Tlacenka
Rybí filé pokapeme citrónem. Do jogurtu přidáme sůl, česnek a podle chuti koření. Filé dáme do pekáčku, přidáme ochucený jogurt a dáme přes...
více o Filé v sýrovo-jogurtovém kabátku
Oloupaný česnek nakrájený na půlky (případně čtvrtky) protlačíme z boku do celého hermelínu – doporučuji si nechat hermelín ohřát na...
více o Nakládaný celý hermelín
Okurku oloupeme, omyjeme vodou a na hrubém struhadle nastrouháme do mísy. Potom ji hodně osolíme a dáme asi na půl hodiny až hodinu do...
více o Tzatziki po česku – vlastní recept
Maso naklepeme a namáčíme v marinádě, kterou jsme smíchali z výše uvedených ingrediencí. Uložíme do jakékoliv uzavíratelné nádoby a necháme...
více o Marináda na maso – na grilování
Smícháme smetany a mléko, přidáme sýry a dáme vařit. Houby nakrájíme na kousky a mírně orestujeme. Do omáčky přidáme (dle požadovaného...
více o Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami
Brambory nastrouháme a na cibulce zpěníme spařenou umletou kapustu. Česnek prolisujeme. Vymazaný pekáč vysypaný strouhankou naplníme...
více o Bramborový prejt
Prsíčka omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a necháme chvilku uležet. Mezitím si připravíme...
více o Olomoucká prsíčka
Uvařené brambory nastrouháme a přidáme všechny ingredience. Opepříme, osolíme a pořádně zamícháme.
Podáváme klasicky na topince.
Dle chuti...
více o Babiččin falešný tatarák
Oloupeme brambory a nakrájíme je na slabší kolečka (cca 3–5 mm). Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí (jakou máte rádi)....
více o Vepřové s brambory zapečené šlehačkou
Maso nakrájíme na kostičky, vložíme do misky, osolíme, promícháme se sójovou omáčkou, škrobovou moučkou, trochou oleje a necháme odležet....
více o Kung-pao kuřecí nebo vepřové
Uvaříme si 3 vejce natvrdo.
Na oleji si dozlatova osmahneme cibulku. Smícháme s mletým masem, rohlíkem rozmočeným v mléce, vajíčkem,...
více o Křehká sekaná plněná vejci
Uzeninu s cibulí umeleme na masovém mlýnku, přidáme ostatní ingredience a promícháme. Podáváme s topinkami nebo toasty. Dozdobíme cibulí a...
více o Falešný tatarák z uzeniny
Krůtí prsa nakrájíme na 8 kusů, cibuli a česnek nadrobno, žampiony a rajčata na plátky, lístky petrželky nasekáme. Ve velké pánvi rozpálíme...
více o Krůtí medailonky na rajčatech
Uvaříme ve slané vodě špagety a necháme je scezené a nepřikryté v troubě.
Na pánev dáme lžíci olivového oleje, přidáme najemno nakrájenou...
více o Milánské špagety se sójovým granulátem
Nejprve nakrájíme cibuli (nemusí být moc nadrobno). Nasekáme pórek na kolečka, oddělíme světlou a zelenou část.
Nakrájenou cibuli zpěníme na...
více o Sýrová omáčka s těstovinami
Troubu předehřejte na 220 °C. Olej rozpalte ve velké pánvi, přidejte česnek a po chvíli i špenátové listy. Míchejte a nechte je zavadnout....
více o Florentský koláč
Kromě bílků z vajíček vše pomeleme na masovém mlýnku. Na závěr bílky nakrájíme najemno, přidáme k pomazánce a dosolíme podle chuti....
více o Škvarková pomazánka
Brambory oloupeme, nakrájíme na centimetrové plátky a klademe na plech vymazaný olejem. Brambory na povrchu potřeme olejem s utřeným...
více o Česnekové brambory
Připravíme si hermelín, který naložíme v marinádě z oleje, soli, pepře, grilovacího koření a utřeného česneku. Naložíme hermelíny do...
více o Grilovaný hermelín s čerstvým špenátem
Na velké pánvi rozehřejte olej na střední teplotu a poduste na něm asi 5 minut cibulku. Přidejte česnek, kostičky dýně a vývar. Na malém...
více o Penne s máslovou dýní a kozím sýrem
Maso nakrájíme na kousky velikosti soust. Z vejce, mléka, mouky, nastrouhaného sýra a česneku vyšleháme těstíčko (mouku můžeme přisypat,...
více o Kuřecí kousky v česnekovém těstíčku
Připravíme maso (které je zmrzlé) tím že ho nakrájíme na menší části.
Nalejeme si lehounce olej na pánvičku aby byla trošičku mastná (ta...
více o Boloňské špagety (rychlé)
Vločky namočíme přes noc. Přidáme strouhaný sýr, krájený pórek na jemná kolečka, 3 rozmačkané stroužky česneku, mírně osolíme a smícháme se...
více o Vločky naslano
Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Do rozehřátého tuku dáme nakrájenou slaninu a opékáme asi 2 minuty. Přidáme...
více o Roštěnky na kmínu
1 V rendlíku rozehřejte sádlo a opečte na něm cibuli a uzené. Přidejte kysané zelí, posypte kmínem, podlijte trochou vody a 10 minut poduste...
více o Pečený bramborák se zelím a uzeným
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme nastrouhanou mrkev a pokrájený pórek. Vše pak posypeme moukou a necháme ještě krátce opražit....
více o Bramborovo-pórková polévka
Brambory omyjeme a s bobkovým listem a kmínem vaříme asi 15 minut v osolené vodě. Necháme vychladnout a poté brambory oloupeme. Očištěný...
více o Brambory ve slanině
Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na osm porcí. Očištěnou šalotku rozčtvrtíme, česnek pokrájíme na kostičky a žampiony na plátky. Vše...
více o kuře - na víně
Z mouky, soli a nakrájeného másla vytvoříme žmolenku a pomocí vody zpracujeme těsto. Vodu přidáváme postupně. Těsto dáme na 20 minut...
více o Taštičky se sýrem cottage
Nejprve si připravíme kuličky. Rozmražené měšťanské maso dáme do misky. Postupně přidáme 1 vejce, 2 lžíce solamylu, sůl, podravku, půl...
více o Kuličky pro návštěvu
Špenát rozmrazíme podle návodu na obalu a pak ho vidličkou rozmělníme. Kuřecí řízky omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek...
více o Kuřecí kari s kokosovým mlékem
Připravíme marinádu – olivový olej, med, anýz, rozmačkaný česnek, grilovací koření a worcester smícháme dohromady a maso nakrájené na kousky...
více o Medová kuřecí prsa
Vejce a okurku nakrájíme na kostičky, přidáme prolisovaný česnek a ostatní přísady a vše smícháme.
Podáváme ke grilovanému masu nebo...
více o Provensálská omáčka
Rohlíky nakrájíme na plátky a zvlhčíme mlékem. Na dno vymazané a strouhankou vysypané formy uložíme vrstvu rohlíků, na kolečka nakrájená...
více o Rajčatová žemlovka
Vypracujeme sýrové těsto, tvarujeme placičky, obalujeme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Rychle smažíme v rozehřátém oleji....
více o Smažený česnekový sýr
Brambory ve slupce uvaříme a necháme prochladnout. Oloupeme a spolu s tvarohem promačkáme rukama do hladké hmoty nebo umeleme v mlýnku na...
více o Syrniky
Maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme dle chuti (já jsem ani nesolila, protože česnek a koření tomu dodají dostatečně výraznou chuť...
více o Těstoviny s kuřecím masem a omáčkou
Na oleji zpěníme cibulku a česnek, přidáme nakrájený špenát, rajčata a koření. Po chvilce vsypeme šálek syrové rýže a dusíme.
Jídlo by...
více o Řecký špenát s rýží
Omyté a očištěné pórky nakrájíme na tenké plátky. Naložená rajčata vyjmeme z konzervy a necháme okapat. Máme-li rajčata čerstvá, krátce je...
více o Polévka pro pány
Na plech dáme alobal, který vymažeme. Na něj rozložíme 2× 5 plátků sýra tak, aby se cca 3 mm překrývaly a dáme na malou chvíli do trouby...
více o Sýrová roláda – jednoduchá
V horkém tuku prohřejeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme koření a nakrájený česnek, trochu podlijeme vodou a základ provaříme.
Do...
více o Kološvárské zelí
Na trošce oleje osmahneme zlehka cibulku. Když mírně zezlátne, zalijeme vodou a osolíme. Když se začne voda vařit, přisypeme kuskus, ve...
více o Můj vlastní kuskus