Jogurťáky
Tento recept je rozhodně nejrychlejší a nejefektivnější příprava obalovaných řízků, se kterou jsem se kdy setkala. Připravíme si kousky masa... více o Jogurťáky
Tento recept je rozhodně nejrychlejší a nejefektivnější příprava obalovaných řízků, se kterou jsem se kdy setkala. Připravíme si kousky masa... více o Jogurťáky
Do pekáčku nakrájíme asi dvě střední cibule, dva hrnky čerstvých pokrájených hub (mohou být i sušené). Dále vložíme kuře na dvě půlky,... více o Maminčino kuře
Oloupeme brambory a nakrájíme je na slabší kolečka (cca 3–5 mm). Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí (jakou máte rádi).... více o Vepřové s brambory zapečené šlehačkou
Na pánvi na másle mírně osmažíme na kolečka nakrájený pórek a na kostičky nakrájenou šunku. Zalijeme 1,5 l již vroucí vody a přidáme bujón.... více o Česnečka se šunkou a sýrem
Dáme uvařit špenát, před dokončením vložíme nadrcený česnek. Nakrájíme kuřecí maso na malinké kostičky, osolíme a opepříme. Vložíme je na... více o Gnocchi se špenátem a kuřecím masem
Česnek si rozetřeme se solí a pomažeme tím kuře. V zapékací míse si promícháme smetany se sýrem. Vložíme kuře. Pečeme nejdříve cca na 150 °C... více o Česnekové kuře ve smetanové peřince
Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cukety omyjeme, zbavíme konců a nakrájíme také na kolečka. Rajčata omyjeme a pokrájíme. Vymastíme... více o Francouzský zeleninový nákyp
Do hrnce dáme 1 lžíci sádla a zpěníme si na něm cibulku nakrájenou najemno s vymačkaným česnekem a na kostičky nakrájenou anglickou slaninou... více o Břeclavská česnečka
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí. Smícháme všechny ingredience. Necháme kynout alespoň půl hodiny na teplém místě. Po půl hodině... více o Domácí mini pizza
Maso: Kuřecí maso nakrájené na kostičky vložíme do misky a zalijeme olejem. Přidáme špetku soli, sojovou omáčku, med a prolisovaný česnek.... více o Sezamový sen
Na oleji krátce osmahneme najemno nakrájenou cibuli, poprášíme ji sladkou paprikou a přidáme také najemno nakrájený česnek. Vložíme na... více o Králík s rajčaty
Klobásu umeleme na masovém strojku. Tavený sýr utřeme s máslem dohladka, přidáme klobásu a česnek utřený se solí. Vše dobře promícháme.... více o Čabajková pomazánka
Tři lžíce oleje ohřejte v hrnci, přidejte česnek a minutu jemně smažte, aby pustil aroma, ale nespálil se. Přidejte chilli, cukr a čerstvá i... více o Oreganová dobrota
Špekáčky nařízneme a naplníme cibulí. Dáme do pekáčku a zasypeme zbylou cibulí. Zalijeme kečupem a pivem, přidáme česnek a feferonky. Pečeme... více o Buřty s cibulí na pivě
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, zprudka opečeme (nesolíme). Po opečení maso osolíme, přidáme česnek, bazalku a promícháme. Noky uvaříme... více o Noky s kuřecím masem a špenátem
Cibuli, česnek a rozmarýn osmahneme a přidáme oloupaná nakrájená rajčata. Přilijeme červené víno, osolíme, opepříme a povaříme alespoň 15... více o Těstoviny s játry
Oškrábané brambory nastrouháme na hrubém struhadle. Brambory dáme do mísy a smícháme s moukou, vejci, prolisovaným česnekem a mlékem. Těsto... více o Bramboráky
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme uzené maso, orestujeme, dále přidáme nakrájenou kapustu a na kostky nakrájené brambory. Zalijeme... více o Zadělávaná kapusta
Uvaříme těstoviny. Vymažeme pekáč lžičkou olivového oleje. Uvařené těstoviny dáme do pekáče, přidáme kukuřici (malá plechovka), na drobnější... více o Zapečené těstoviny s tuňákem
Zhruba 1 kg vepřového masa řádně osolíme, posypeme kmínem a tymiánem, vložíme do pekáčku a kolem nasypeme pokrájenou cibuli, rajčata,... více o Gurmánské pečené vepřové maso na pivě
Masová omáčka: na trošce oleje opražíme posekanou cibuli, přidáme mleté maso, cca po 5 minutách přidáme rajské protlaky. Osolíme, opepříme,... více o Špenátové lasagne
Z mrazáku vyndáme špenát a necháme povolit. Na másle necháme zesklovatět cibulku a vložíme na ni špenát. Ten vaříme tak dlouho, dokud úplně... více o Jednoduchý špenát
Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme rozdrobené droždí, rozpustíme ho a mícháme, dokud nezrůžoví a nezačne se drobit. Potom ho necháme... více o Drožďové knedlíčky do polévky
Na tuku osmažíme cibuli a kolečka párků, pak přidáme orestovat pokrájené houby, nastrouhaný česnek, zaprášíme paprikou, krátce zarestujeme,... více o Frankfurtská polévka s houbami
Odměříme 5 skleniček vody, osolíme a 20 minut v ní uvaříme čočku. Cibuli, česnek a rajče smícháme s kořením a cca 5 min osmahneme na... více o Čočka, cizrna a brambory s chutí Indie
Kuře osušíme, celé potřeme (i uvnitř) česnekem a osolíme. Necháme chvíli před pečením proležet v pekáčku, pak přilijeme vodu (vývar),... více o Česnekové kuře s žampionovo-bylinkovou omáčkou
Bůček uvaříme v papiňáku spolu s bobkovým listem, novým kořením, masoxem, solí a pepřem. Uvařený, ještě teplý bůček potřeme pikantní směsí,... více o Studený pikantní bůček
Fazole namočíme přes noc do vody. Druhý den je vaříme do změknutí. Na sádle necháme zesklovatět cibulku, přidáme nakrájenou klobásu a... více o Fazolová polévka se zakysanou smetanou
Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme. V míse je propracujeme s rozpuštěným máslem, celými vejci, česnekem a dochutíme solí a pepřem.... více o Bramborový kuba
Čočku uvaříme. Na pánvi rozehřejeme olej a na něm osmažíme tofu, které pak odložíme stranou. Na pánev dáme na plátky nakrájený česnek a... více o Červená čočka s cuketou a tofu
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g. Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji. Přidáme maso a... více o Kari guláš s hovězím masem
Nejprve si uvaříme těstoviny. Potom najemno nakrájenou cibulku zpěníme na oleji, přihodíme okořeněné maso a orestujeme ho. Přidáme šlehačku... více o Těstoviny s kuřecím masem a nivou (zapečené)
Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, potřeme hořčicí s rozmačkaným česnekem a posypeme grilovacím kořením. Na každou kotletu... více o Kotlety pečené v alobalu
Brambory i se slupkou pečlivě omyjeme a uvaříme doměkka. Vodu slijeme, brambory rozpůlíme a necháme vychladnout. Omyjeme bazalku, otrháme... více o Pečené brambory plněné rajčaty
Mouku, vejce a podle potřeby vodu vypracujte do vláčného těsta. Nebýt náplně, měli byste teď půl hodinky pohov, ale bohužel... :-) Na pánvi... více o Celozrnné taštičky se špenátem
Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji, přidáme lečo, kečup a fazole. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a chilli.... více o Ďábelské fazole
Do jedné mísy drobně nakrájíme salám (velikost čtverečků asi jako čočka), scezenou Moravanku (feferonku vyhodíme) a drobně nakrájené... více o Ďábelské tousty
Bulgur přelijeme 1 hrnkem vařící vody a asi 2 minuty povaříme. Necháme asi 20 minut stát – voda se musí vsáknout. Na oleji osmažíme cibuli... více o Krvavý bulgur
Maso si předem připravíme a naložíme z výše uvedených ingrediencí, nejlépe je nechat naložené přes noc v ledničce, před osmažením posypeme... více o Kuřecí maso v česnekovém těstíčku
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, okořeníme a orestujeme. Nakrájíme zeleninu (rajče, okurka, paprika). Do misky dáme majonézu, přidáme... více o Kuřecí nejen letní salát
Očištěnou rybí filetu opláchneme a nakrájíme na porce. Mírně osolíme, zvolna smažíme v horkém tuku do zlatova. Mezitím na rozpálenou pánev... více o Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou
Papriky očistíme a nakrájíme na kostky, česnek na plátečky. Kuřecí maso osolíme grilovací směsí a osmahneme po obou stranách na oleji.... více o Papardelle s kuřecími prsíčky
Do kotlet uděláme kapsu a naplníme nádivkou, uzavřeme párátky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Do kastrolu vlijeme výpek, dáme... více o Plněné kotlety na smetaně
Do misky dáme sýr, přidáme odkapanou kukuřici a česnek. Zamícháme, necháme chvíli odležet a můžeme přikusovat opečený toustový (např. tmavý)... více o Sýr Cottage s kukuřicí a česnekem
Na oleji osmahneme jemně krájenou cibulku, přidáme scezené žampiony, necháme jen tak „převalit“, přidáme špenát, podusíme, přidáme smetanu,... více o Špenátový závin
Usmažíme klasické topinky na oleji, očesnekujeme a na každou dáme kolečko tvarůžku, které podélně rozkrojíme na 2 tenčí kolečka. Topinky... více o Smradlavoučká topinka
Zelí s nadrobno nakrájenou cibulí dusíme mírně podlité vodou asi 20 minut. Brambory ve slupce uvaříme, ale slijeme ještě předtím, než jsou... více o Brambory zapečené se zelím a mletým masem
Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji, po chvíli přidáme i rozetřený česnek. Poté vložíme na kostičky nakrájenou sekanou a osmahneme,... více o Omáčka na špagety
Na oleji osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na větší kusy. Po osmahnutí přidáme česnek a chilli. Poté přidáme... více o Rychlé kuře po indicku
Na kostičkách slaniny necháme zesklovatět cibuli a zasypeme ji mletou sladkou paprikou. (Kdo má rád, přidá špetku pálivé.) Zpěníme a rychle... více o Polévka zelná s klobásou
Žádné recepty nebyly nalezeny