Vrstvený masový bochník
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme s prolisovaným... více o Vrstvený masový bochník
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme s prolisovaným... více o Vrstvený masový bochník
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme brambory, prolisovaný... více o Zapečené brambory se šlehačkou
Na rozpuštěném másle orestujeme pokrájenou cibuli a česnek, přisypeme žampiony pokrájené na plátky a za stálého míchání necháme odpařit vodu... více o Králičí kapsy
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku, olej a sůl a zapékáme... více o Brambory zapečené s česnekem
Kysané zelí překrájíme na menší kousky a dáme vařit spolu s rozdrcenými česnekovými stroužky a špetkou soli. Láku ze zelí dáme přednost před... více o Kohoutí budíček
Vepřovou pečeni vykostíme, osolíme, opepříme, na pánvi opečeme, obalíme v nasekané petrželi a utřeném česneku. Takto připravené maso obalíme... více o Vepřová pečeně v listovém těstě
Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku s prolisovaným česnekem. Poté přidáme na kostičky nakrájený salám... více o Skvělá omáčka na špagety
Cibule oloupeme a nakrájíme nahrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Půlku cibule dáme na dno pekáčku. Poté nařízneme... více o Pečené vepřové koleno na zelí
Rybu rozdělíme na porce, pokapeme citronem, osolíme, opepříme, potřeme rozmačkaným česnekem a necháme asi 30 minut odležet. Z vajec, piva,... více o Amur v bylinkovém těstíčku
Škvarky, zeleninu, česnek a cibuli rozemeleme a přidáme ostatní suroviny.... více o Škvarková pomazánka s Moravankou
Tvaroh, pomazánkové máslo a tavený sýr smícháme v misce dohromady. Přidáme lisovaný česnek, špetku soli, pepře a vše dobře promísíme. Mažeme... více o Česnekové jednohubky
Ve větším kastrolu si na sádle osmahneme cibuli dorůžova. Maso osolíme, potřeme rozmačkaným česnekem, obalíme v paprice, hořčici a vložíme k... více o Vepřová plec s hořčičnou omáčkou
Trochu silnější plátky krkovičky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme sádlem a vyložíme anglickou slaninou. Nakrájíme si na... více o Krkovička na černém pivu
Na oleji osmahneme hladkou mouku (od oka, cca aby pokrývala dno hrnce), přidáme špetku tymiánu, pár kuliček nového koření, sůl, pepř a 1... více o Tchynina výborná rajská
Z bílků ušleháme sníh. Nastrouhanou cuketu smícháme se všemi ostatními ingrediencemi, dle chuti můžeme přidat i další zbytky z lednice,... více o Zapečená cuketa s uzeninou
Cibuli osmahneme na oleji, přidáme cuketu (oloupanou, bez semínek a nakrájenou na kostky) a nakrájená rajčata. Podlijeme trochou vody,... více o Cuketové špagety
Vyškvaříme tučné z bůčku, na sádle zpěníme cibuli. Přidáme zbylý bůček nakrájený na kostky a osmažíme. Dále přidáme nakrájenou mrkev,... více o Džuveč v tlakovém hrnci
Koření si připravíme do uzlíčku. Do kousku prostěradla vložíme 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, 1 bobkový list a převážeme... více o Omáčka Bolognese
Maso vykostíme, uvaříme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi rychle osmahneme. Přisypeme nakrájenou zeleninu – cibuli, pórek, česnek, cuketu,... více o Králík na čínský způsob
Na sádle osmažíme drobně pokrájenou cibuli, kterou zaprášíme hladkou moukou. Necháme ji zpěnit a zrůžovět. Jelito vymačkáme ze střívka,... více o Prdelačka z jelítka – jíšková
Králíka potřeme solí s rozetřeným česnekem a necháme ho v chladu odležet. Na pekáč nakrájíme cibuli, přidáme asi 2–3 bobkové listy. Vložíme... více o Naložený králík pečený s česnekem
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriky chyťte do kleští a na grilu (nebo přímo nad plamenem) opečte, až... více o Chlebový salát Panzanella
Maso rozkrojíme na velký plát, rozklepeme, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem. Poklademe kolečky salámu, potřeme vejci usmaženými na másle... více o Vepřová roláda
Palačinky usmažíme běžným způsobem z uvedených ingrediencí. Odkládáme je na papírový ubrousek, aby vpil přebytečný olej. Brokolici... více o Zapečené palačinky s brokolicí
Kuskus připravíme podle návodu. Na pánvičce zahřejeme olivový olej a přidáme oloupaný česnek (nekrájíme). Papriky zbavíme jádřinců,... více o Barevný kuskusový salát
Pohanku dáme vařit do dvojnásobného množství vody. Vaříme dvě minuty, poté odstavíme, zabalíme do utěrky a necháme v teple dojít asi 10... více o Italská pohanka
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí čočky přidáme na... více o Čočková polévka podle Romany
Vše smícháme a směsí naplníme žampiony. Dáme na 5 minut zapéct. Můžeme takto potřít i kousky chleba a dát je zapéct.... více o Pomazánka na žampiony
Umeleme plec, bůček a cibuli. Přidáme namočenou umletou housku, majoránku, česnek, vejce, nastrouhané syrové brambory, sůl a pepř.... více o Karbanátky
Osmažíme cibuli do zlatova, potom přihodíme všechno koření a provoníme. Na pánev přidáme protlak a prohřejeme. Vsypeme nakrájená rajčata a... více o Silná rajská omáčka
Těsto na tortilly: Dáme si mouku do mísy, vložíme vodu, sádlo a sůl. Zaděláme těsto a smažíme na teflonové pánvi nasucho. Maso nakrájíme na... více o Tortilly s kuřecím masem
Maso pokrájíme na nudličky nebo kostičky, posypeme kořením, přidáme plátky česneku, cibuli, scezené žampiony a zakapeme olejem. Vše... více o Česnekovo-žampionové masíčko na minutku
Ve větším hrnci osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme protlak a dobře orestujeme, aby protlak ztratil kyselost. Do hrnce... více o Hovězí guláš podle Hanze
Rajčata a cibuli nakrájíme na kousky a dáme vařit se solí do hrnce s vodou (cca půl litru). Až je cibule měkká, přidáme česnek, bazalku a... více o Coco pasta
Nakrájíme si papriky, rajčata, salát a červenou cibulku. Vše dáme do mísy. Kuřecí prsa si nakrájíme na nudličky a naložíme je do olivového... více o Zdravá tortilla
Na pánev nalijeme trochu oleje. Po rozpálení pánve přidáme 1 cibuli nakrájenou najemno. Vložíme pórek, mrkev a cca 2 minuty restujeme.... více o Pikantní kuřecí nudličky
Rohlík pokrájíme nadrobno, pokapeme mlékem a necháme navlhnout. Přidáme oloupaná, jemně nasekaná vejce, rozetřený česnek, bylinky dle chuti,... více o Bylinkovo-vaječné placičky s česnekem
Maso odblaníme a nakrájíme na menší kousky,které osolíme,opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté maso osmahneme do hněda na rozehřátém sádle... více o Dušená hovězí kližka
Utřeme česnek, vložíme do hrnce, přidáme brambory a sádlo a opečeme. Zalijeme vodou, přidáme namočené houby, masox, kmín, opepříme a event.... více o Vyprošťovací česnečka
Do vroucí osolené vody s kořením – celý pepř, nové koření, bobkový list – vložíme veškeré maso a necháme uvařit do poloměka. Poté přidáme... více o Pravý bořšč od babičky z Ukrajiny
Všechny potřeby dáme do jedné nádoby a tyčovým mixérem dokonale promícháme. (Česnek namačkáme, cibuli rozkrájíme jako na smažení, rozkrájíme... více o Domácí tatarský biftek
Maso pokrájíme na větší kousky. Cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso, rozdrcený česnek, kmín a sůl. Krátce osmahneme po všech stranách.... více o Moravský vrabec
V hrnci na oleji osmahneme hovězí plátky. K opečenému masu přidáme cibuli a společně několik minut restujeme. K masu přidáme česnek, rajčata... více o Hovězí ragú II.
Očistíme zeleninu a vložíme do pomalého hrnce. Poté osolíme, přidáme vegetu a poprášíme polévkovým kořením. Dále do pomalého hrnce vložíme... více o Vývar na polévku v pomalém hrnci
Začněte přípravou knedlíčků. V misce kuchyňského robota rozmixujte nakrájené kuřecí maso, strouhaný parmezán, vejce, nasekanou petržel a... více o Minestrone s kuřecími knedlíčky
Připravte si mísu velkou tak, aby se do ní nejen vešly všechny ingredience, ale aby se vám v ní maso i dobře hnětlo. Maso rozprostřete na... více o Babiččina sekaná
Brambory oloupejte, nastrouhejte na drobno, dejte do misky. Odlijte vodu, lehce je při tom zmáčkněte, nebo je proházejte nad dřezem v sítku.... více o Bramboráky alá KOKO
Výroba masových koulí: 1) Strouhanku (příp. nalámaný toastový chléb/veku) zalijeme mlékem; necháme mléko vsáknout a rozmixujeme na jemno. 2)... více o Vydatná rajská polévka s masovými kuličkami
Okurky oloupeme a nastrouháme na plátkovém struhadle. Osolíme aby pustili vodu a počkáme 5-10 minut. Poté po hrsti vymačkáme slanou vodu z... více o Maďarský okurkový salát
Uvařené sójové kostky naložit přes noc do marinády. Na oleji zpěnit cibuli, na to vložit kostky a zelí - dusit půl hodiny. Přidat mletou... více o Sójový guláš Pikant
Žádné recepty nebyly nalezeny