Čočkový salát s jemnou zálivkou
Čočku dáme do osolené vody a vaříme doměkka (pro pikantnější chuť můžeme přidat cibuli, bobkový list a tři kuličky nového koření). Metličkou... více o Čočkový salát s jemnou zálivkou
Čočku dáme do osolené vody a vaříme doměkka (pro pikantnější chuť můžeme přidat cibuli, bobkový list a tři kuličky nového koření). Metličkou... více o Čočkový salát s jemnou zálivkou
Rozválíme listové těsto a silně ho potřeme kečupem smíchaným s několika prolisovanými stroužky česneku. Poklademe tím, co lednice dá: šunkou... více o Zelňáky z listového těsta
Z olivového oleje, prolisovaného česneku, soli a hořčice vytvoříme kašičku, kterou vydatně potřeme porce kuřete. Poté dáme maso odležet do... více o Kuře v páře
Pečený bůček potřeme paprikou, česnekem a grilovacím kořením. Zabalíme do alobalu a dáme do ledničky.... více o Bučánek
Maso pomeleme, přidáme cca 1 dl mléka a rukou s roztaženými prsty mícháme, dokud mléko nezmizí a maso se nerozdělí z nudliček. Dáme... více o Sekaná s kuskusem
Do velkého hrnce nalijte dostatek vody na těstoviny. Vodu osolte, přiveďte k varu a vložte do ní špagety. Vařte je 8 – 10 minut. Mezitím... více o Spaghetti alla puttanesca
Celer omyjeme a nakrájíme na velmi tenké plátky, přidáme rajčata nakrájená na kostky, vejce také na kostičky a česnek na slabounké plátky.... více o Salát z řapíkatého celeru s tuňákem a česnekem
Očištěné papriky rozpůlíme, opečeme pod grilem nebo v troubě, stáhneme slupky a lusky nadrobno posekáme. Na lžíci oleje papriky osmahneme,... více o Kuřecí kapsa
Z řízků nakrájíme malé medailonky, posolíme, opepříme, posypeme mírně zázvorem a pokapeme olejem. Necháme v misce několik hodin proležet.... více o Labužnické kuřecí řízky
Uvaříme čočku. V kastrole na troše tuku nebo oleje osmahneme nakrájený česnek a cibuli na kolečka, přidáme salám nebo zbytky masa. Jakmile... více o Čočkový salát – teplý
Z tohoto množství budou 2 záviny, proto si vše rozdělíme na 2 poloviny. Listové těsto rozválíme asi na 20×40 cm. Ze sýra, kysané smerany a... více o Závin z listového těsta s česnekem
Cibulku a petrželku osmažíme na másle. Pomeleme nebo uškrábeme játra. Housku namočíme do vody. Osmaženou cibulku, petrželku, játra a... více o Játrové knedlíčky
Maso nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a drobně nasekáme. Papriky a feferonky rozpůlíme, zbavíme jadérek a omyjeme. Obojí... více o Čili kuře s paprikou
Maso nakrájíme na ploché kousky. Kousky kuřete namažeme směsí z výše uvedených ingrediencí a v misce necháme uležet 24 hodin. Grilujeme na... více o Kuře po indicku
Brambory omyjeme, oloupeme a najemno nastrouháme. Přebytečnou vodu slijeme. Česnek oloupeme a nastrouháme, prolisujeme nebo nakrájíme na... více o Bramboráky
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná) a přidáme prolisovaný česnek. Množství všeho záleží, jak... více o Ježek s nivovou pomazánkou
Máslo necháme rozpustit a všechny ostatní suroviny přidáme, chvíli zahříváme. Nakonec nalijeme do pekáče na králíka a dbáme na to, aby... více o Kanadský králík
Plátky masa naklepeme, osolíme, popepříme, potřeme hořčicí, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, půlku klobásy a nakrájenou okurku.... více o Vepřové závitky v římském hrnci
Kuřecí maso prořízneme, rozložíme na plátky a jemně naklepeme. Osolíme a opepříme. Sýr utřeme s protlačeným česnekem a bazalkou. Touto směsí... více o Kuřecí rolky s česnekem a sýrem
Maso pokrájíme na kostičky (osolíme), klobásu a pórek na kolečka a papriku na kousky přibližně stejně velké jako ostatní suroviny. V misce... více o Marinované špízy
Prolisovaný česnek a najemno nakrájenou cibuli osmažíme na oleji 3 až 5 minut. Přidáme zbylé ingredience kromě špenátu a vaříme za občasného... více o Kari tofu se špenátem
První věc, kterou začneme je, že si připravíme marinádu. Ta vznikne smícháním všech druhů koření s olejem. Dále si vezmeme bůček a nakrájíme... více o Křupavý bůček
Drobně pokrájenou cibuli a česnek zpěníme na lžíci sádla, přidáme maso pokrájené na proužky a orestujeme, až se zatáhne. Přidáme 2–3... více o Mexické tortillas
Veku nebo bagetu nakrojíme šikmo, ale nedokrojíme až do konce. Rozpuštěné máslo s trochou olivového oleje smícháme s česnekem a bylinkami ... více o Rozpečená veka
Cibulky s natí a petržel pokrájíme. Dáme do misky, z půlky citrónu vymačkáme šťávu, přidáme hořčici, jogurt, rozmačkaný česnek, koření na... více o Ryba se salsou
Na pánvi na troše oleje osmahneme půlky větších žampionů. Jsou-li malé, necháme je celé. Žampiony by se měly trošku opražit, ale vyndáme je,... více o Masové koule se žampiony
Vepřové maso nahrubo nameleme a smícháme s kořením a mletým hovězím masem. Do správné konzistence naředíme světlým pivem. Plníme do střívek... více o Klobásy od Martiny
Silnější plátky anglické slaniny nakrájíme na pruhy. Čtvrtinu orestujeme do křupava, opepříme a odložíme stranou. Zbytek pak taktéž... více o Špagety Carbonara – snadno
Těstoviny uvařte ve slané vodě. Připravte směs z ostatních surovin a za tepla promíchejte s těstovinami. Lze podávat teplé i za studena.... více o Těstoviny s rokforem
Očištěná králičí stehna prošpikujeme částí slaniny, osolíme a opepříme. Cibuli si nakrájíme na půlkolečka, česnek na plátky a nasypeme do... více o Pečená králičí stehna na cibuli a česneku
Rozehřejeme si troubu na 200 stupňů. V kýtě vytvoříme nožem kapsu, do které vtlačíme sušené švestky tak, aby se dala kapsa následně sešít 5... více o Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou a jablečným pyré
1. Uzené maso dáme vařit do vody, asi po půl hodině přidáme nakrájené kysané zelí, houby, švestky, bobkový list a pepř. Vaříme 45 minut.... více o Kapustnice
Nastrouháme mrkev na jemno. Na pánvičce osmažíme cibulku, přidáme mrkev a trochu podusíme. Dále přidáme kečup, prolisovaný česnek, koření... více o Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné
Na sádle zpěníme cibulku, pak přidáme nakrájenou cuketu a všechno koření. Dusíme asi půl hodiny. Pak přidáme rajský protlak a ještě asi 10... více o Cuketová omáčka na špagety
Filé pokapeme citronem, osolíme, posypeme zázvorem, pokapeme medem a vložíme do zapékací mísy. Do smetany rozmáčkneme tři stroužky česneku,... více o Rybí filé podle Mayi
Všechnu zeleninu pomeleme na masovém mlýnku, dáme do hrnce vařit. Asi po 10 minutách přidáme olej a deko. Buďto vaříme, dokud se voda... více o Zeleninová směs
Množství je na 1 kg nakládaného masa. Vše smícháme, nalijeme na naklepané maso a dáme do lednice uležet.... více o Marináda na grilování Bena Kučery
Dýni nakrájíme na menší špalíčky (hokaido nemusíme loupat), chilli papričky rozsekáme na kousky a promícháme s dýní v pekáči. Pokapeme... více o Těstoviny s dýní a slaninou
Brambory a zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, zapražíme mouku, přidáme 1,5 litru... více o Bramborová polévka se sójovou drtí
Všechny ingredience smícháme dohromady, až vnikne řídká lepivá kaše (upravujeme množstvím strouhanky). Kuřecí prsa na tenké nudličky 2 cm... více o Pivní kuřecí rarášci
1. Do pekáče/remosky navrstvíme zelí, poklademe kolečky cibule, na to položíme čtvrtky kuřete. 2. Maso pokryjeme plátky slaniny a pečeme v... více o Kuře na zelí Haničky Koernerové
Boloňská omáčka: na oleji osmažíme cibulku, když vůně zesládne, přidáme mleté maso, prudce opečeme a mícháme, pak přidáme koření, nakrájená... více o Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem
Fazolky krátce povaříme v osolené vodě a scedíme, musí zůstat na skus. Slaninu pokrájíme na kostičky (nudličky) a nasucho necháme v pánvi... více o Česnekové fazolky se slaninou
Na troše olivového oleje osmahněte předem naložené maso (houbové koření, 3 stroužky česneku, lžička Podravky pikant), přidejte předem... více o Houbové rizoto s kuřecím masem
Maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. Ke konci přidáme i drobně pokrájenou... více o Jednoduchá kuřecí směs s mozzarellou
Kuře osolíme, naplníme propláchnutým zelím, vložíme do pekáče, ve kterém je hrubě pokrájená cibule a česnek. Posypeme kmínem, podlijeme... více o Kuře kachna
Salám nakrájíme na malé nudličky. Dáme na rozpálený olej, zprudka orestujeme a přidáme nakrájenou cibuli, žampiony a kapie. Dále přidáme... více o Potěšení pekelníka Pelešníka
Hrnec na fondue vytřeme stroužkem česneku, vložíme strouhaný sýr a podlijeme asi 1 dl vína. Za stálého míchání pomalu zahříváme a... více o Švýcarské fondue
Vršky rajčat ukrojíme a rajčata dokola nakrojíme. Opatrně vydlabeme (používám malou lžíci), vršky a dužinu nasekáme. Vydlabaná rajčata... více o Zahradníkova mňamka
Sójové nudličky povaříme 20–30 minut v marinádě (možno rozředit vodou). Na rozpáleném tuku zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme k ní sójové... více o Segedínský guláš ze sójových nudliček
Žádné recepty nebyly nalezeny
Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.