Čatní z rajčat
Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na středně drobno a povaříme. Přidáme koření, rozinky, nakrájenou cibuli a utřený česnek. Vaříme do... více o Čatní z rajčat
Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na středně drobno a povaříme. Přidáme koření, rozinky, nakrájenou cibuli a utřený česnek. Vaříme do... více o Čatní z rajčat
Smícháme 3 lžíce olivového oleje s česnekem, zakryjeme a necháme stát. Zbytek oleje rozpálíme v těžkém hrnci a asi 20 minut opatrně dusíme... více o Francouzská cibulačka
Celer rozkrojíme na větší kusy a dáme povařit do poloměkka (cca 7 minut). Obereme a najemno natrháme (nebo vidličkou rozmačkáme) maso z ryby... více o Humrové chlebíčky
Čistá jablka a cibuli umeleme na masovém strojku. Přidáme asi 3 lžíce vody a mírným varem rozvaříme na kaši. Přidáme cukr, ocet, koření a... více o Jablečné čatní s cibulí
Na pánvi orestujeme cibuli, přidáme pokrájené krabí tyčinky (každou rozdělit na 4 ks). Vyloupané ořechy rozdrtíme na hrubší kousky pomocí... více o Krabí tyčinky s ořechy a parmazánem
V misce smícháme kuřecí prsa nakrájená na kostičky, cibuli nakrájenou na větší kousky, worcesterovou omáčku, pepř, kari a koření. Smažíme na... více o Kuřecí kousky "mé oči"
Kuřecí stehna položíme do vody, ochutíme (sůl, pepř, petržel, celer, mrkev aj.). Uděláme z nich vývar na polévku. Na oleji osmažíme cibuli.... více o Kuskus s kuřecími kousky a zeleninou
Cibuli nakrájíme nadrobno. Přidáme tuňáka z plechovky (olej je lepší vylít). Nastrouháme vejce, přidáme všechny další ingredience a pořádně... více o Pomazánka z tuňáka
Na másle osmahneme cibulku nejlépe dozlatova, přidáme na malé kousky nakrájené kuřecí maso nebo šunku, zalijeme mlékem. Do horkého mléka... více o Smetanovo-sýrová omáčka k těstovinám
Z konzervy vylijeme vodu, do mísy dáme tuňáka, zakapeme olivovým olejem a pokapeme citronem. Přidáme jemně nasekanou cibulku (já používám... více o Tuňáková pomazánka
Tuňáka necháme okapat a dáme do misky. Přidáme nakrájené krabí tyčinky a oboje rozmačkáme vidličkou. Vsypeme najemno nakrájenou cibulku a... více o Tuňákový sendvič
Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme na oleji, přidáme rozmačkaný česnek a protlak. Rajčata zalijeme horkou vodou a oloupeme slupku. Nakrájíme... více o Tuniská omáčka Shakshouka
Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe plátky slaniny. Doprostřed položíme obdelníček hermelínu, zatočíme a spíchneme... více o Vepřové plátky s hermelínem
Fazole uvaříme (nemusí být úplně měkké). Vaříme pouze ve vodě, nijak neochucujeme. Na oleji lehce orestujeme cibuli, přidáme na kostičky... více o Výborné fazole
V širokém hrnci na tuku smažíme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájené a okořeněné kuřecí maso. Chvíli smažíme, poté přidáme... více o Mexiko po mém
Na rozpuštěném másle orestujeme pokrájenou cibuli a česnek, přisypeme žampiony pokrájené na plátky a za stálého míchání necháme odpařit vodu... více o Králičí kapsy
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso na nudličky a důkladně ho opečeme. Osolíme, opepříme. Přidáme broskev, papriku ... více o Barevná kuřecí směs wok na sladkokyselo
Oloupané buřty nakrájíme na kolečka, kysané zelí překrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, stejně tak okurky a kozí rohy. Vše... více o Utopence z hostince
Maso protkneme klínky klobásy, dáme do mísy s petrželí a koprem, zalijeme pivem a přikryté necháme 5 hodin marinovat. Kostičky slaniny lehce... více o Hovězí pečeně na pivu
Na sádle osmahneme mírně naklepané osolené kotlety, až se maso zatáhne. Kotlety vyjmeme z pánve a na výpeku osmahneme najemno nakrájenou... více o Kotlety v pivní omáčce
Cibulku orestujeme na oleji, přidáme žampiony na plátky, osolíme, opepříme a opečeme. Vejce rozšleháme a vlijeme k houbám. Přisypeme... více o Žampionová placka
Nálev povaříme tak 5 minut, odstavíme a přidáme kečup. Špekáčky nakrájíme, jak kdo chce (já na kolečka), a prokládáme cibulí. Zalijeme... více o Vynikající utopenci podle mé babičky
Kysané zelí překrájíme na menší kousky a dáme vařit spolu s rozdrcenými česnekovými stroužky a špetkou soli. Láku ze zelí dáme přednost před... více o Kohoutí budíček
Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku s prolisovaným česnekem. Poté přidáme na kostičky nakrájený salám... více o Skvělá omáčka na špagety
Cibule oloupeme a nakrájíme nahrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Půlku cibule dáme na dno pekáčku. Poté nařízneme... více o Pečené vepřové koleno na zelí
Hovězí maso na několika místech nařízneme a prošpikujeme kousky slaniny. Osolíme, opepříme a na pánvi zprudka opečeme po všech stranách.... více o Svíčková na smetaně pro dva
Připravíme si kvásek (rozdrobené droždí zalijeme trochou vlažného mléka se špetkou cukru). Mouku dáme do mísy a přidáme kvásek, vejce, mléko... více o Slaný závin s vinnou klobásou
Okurku nakrájíme nadrobno, cibuli nastrouháme a smíchame se zakysanou smetanou a hořčicí. Dochutíme polévkovým kořením.... více o Majonéza ze zakysané smetany
Škvarky, zeleninu, česnek a cibuli rozemeleme a přidáme ostatní suroviny.... více o Škvarková pomazánka s Moravankou
Lák povaříme, až vznikne hladká hmota. Uzeninu i cibuli nakrájíme na kolečka, narovnáme do sklenic asi do půlky a zalijeme lákem. Pak znovu... více o Rychloutopenci
V troubě nasucho opražíme housku nakrájenou na kostičky dozlatova. Cibulku nasekáme najemno, zpěníme na másle, přidáme nasekanou petržel,... více o Kuře pečené s nádivkou
Na vyšší plech rozložíme cibuli nakrájenou na kolečka. Na ní poklademe naklepané, osolené a opepřené vepřové řízky. Zasypeme nastrouhaným... více o Kovářské maso od maminky
Ve větším kastrolu si na sádle osmahneme cibuli dorůžova. Maso osolíme, potřeme rozmačkaným česnekem, obalíme v paprice, hořčici a vložíme k... více o Vepřová plec s hořčičnou omáčkou
Kachní stehna zbavíme zbylého peří, osolíme, opepříme a okmínujeme. Vložíme do hlubokého pekáče, přidáme sádlo a zalijeme vlažnou vodou tak,... více o Konfitovaná kachna s dvoubarevným zelím a knedlíkem
Cibuli nakrájíme na tenké proužky a dozlatova ji osmažíme na rozpuštěném másle. Během smažení si nachystáme vývar. Bujóny zalijeme vroucí... více o Francouzská cibulačka se sýrovým toastem
Oloupanou a nahrubo nakrájenou mrkev, celer a cibuli s dýni vaříme v co nejmenším množství vody. Když je vše uvařeno doměkka, vodu slijeme a... více o Smetanová dýňová polévka
Cibule oloupeme a rozkrojíme na čtvrtky, popř. asi na 0,5 cm velké kousky. V hlubokém hrnci se silným dnem rozpáláme olej s máslem. Hrnec by... více o Cibulová polévka
Surimi tyčinky, cibuli a okurky nakrájíme nadrobno. Přidáme majonézu, tatarku a lžíci láku z okurek. Dochutíme trochou pepře. Vše dobře... více o Surimi pomazánka
Cibuli nakrájíme na drobné kousky a v míse smícháme s mletým masem, vejci, mlékem, trochou strouhanky. Ochutíme vegetou, kmínem a pepřem.... více o Karbanátky na grilu
Trochu silnější plátky krkovičky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme sádlem a vyložíme anglickou slaninou. Nakrájíme si na... více o Krkovička na černém pivu
Na oleji osmahneme hladkou mouku (od oka, cca aby pokrývala dno hrnce), přidáme špetku tymiánu, pár kuliček nového koření, sůl, pepř a 1... více o Tchynina výborná rajská
Z bílků ušleháme sníh. Nastrouhanou cuketu smícháme se všemi ostatními ingrediencemi, dle chuti můžeme přidat i další zbytky z lednice,... více o Zapečená cuketa s uzeninou
Cibuli osmahneme na oleji, přidáme cuketu (oloupanou, bez semínek a nakrájenou na kostky) a nakrájená rajčata. Podlijeme trochou vody,... více o Cuketové špagety
Dáme vařit těstoviny. Po dobu varu těstovin si nakrájíme nadrobno cibulku, přidáme do špenátu. Vmícháme vejce, můžeme přilít mléko, osolíme,... více o Těstoviny s křenovo-špenátovou omáčkou
Naklepeme kotlety, aby byly dostatečně měkké. Na každou kotletu položíme plátek sýra, poté šunku a srolujeme. Vložíme do zapékací nádoby,... více o Kelišovské kotlety
Játra nakrájíme na kousky, cibuli na proužky a slaninu na kostičky. Na pánev dáme slaninu a rozehřejeme (pokud je slanina málo mastná nebo... více o Játra na cibulce a slanině
Osmažíme na sádle nebo oleji cibuli, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Zalijeme rajským protlakem, trochu podusíme, vlijeme horkou vodu... více o Rajská omáčka
Vyškvaříme tučné z bůčku, na sádle zpěníme cibuli. Přidáme zbylý bůček nakrájený na kostky a osmažíme. Dále přidáme nakrájenou mrkev,... více o Džuveč v tlakovém hrnci
Koření si připravíme do uzlíčku. Do kousku prostěradla vložíme 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, 1 bobkový list a převážeme... více o Omáčka Bolognese
Oloupeme mrkev a pokrájíme ji na kolečka. V kastrolu si na rozehřáté máslo dáme mrkev, kterou zalijeme troškou vody, osolíme a dusíme pod... více o Uzené na cibuli s dušenou mrkví
Žádné recepty nebyly nalezeny