Příprava drštěk: Pokud použijeme předvařené dršťky, pouze je propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Měkké dršťky scedíme a necháme...
více o Dršťková staročeská polévka
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno. Cibuli osmažíme dozlatova, přidáme maso, sůl, pepř, sladkou papriku, zalijeme vodou (nebo vývarem...
více o Guláš na druhý den
Na nudličky nakrájená kuřecí prsa orestujeme na tuku na pánvičce. Poté tuk slijeme, přidáme na kostičky nakrájené papriky, kečup, na plátky...
více o Barevné kuřecí maso
Dáme vařit rýži. Mezi tím nakrájenou cibuli s prolisovanym česnekem osmažime do zlatova na sádle. Poté zalijeme 1 litrem vody a přidáme...
více o Rajská polévka s rýží
Na pánvi osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a necháme prohřát. Do zapékací mísy nebo remosky naklademe na kolečka nakrájenou cuketu,...
více o Zapečené mleté maso s cuketou
Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji orestujeme dozlatova. K hotové cibuli přilijeme zeleninový vývar, přidáme tavený sýr a dobře promícháme...
více o Česnekovo-sýrová krémová polévka
Hermelín si nastrouháme na struhadle (nepřilepí se, pokud potřete struhadlo kapkou oleje). Přidáme 3 lžíce majonézy, šunku na drobné...
více o Blesková hermelínovka
Cibuli nakrájíme najemno a na pánvi opečeme dozlatova, potom přidáme maso (mírně na pánvi osolíme). Když nám maso zhnědne, přidáme lžíci...
více o Jednoduché boloňské špagety
Hovězí žebra zalijeme studenou vodou (1,5l ), přidáme celý pepř a osolíme. Vaříme zvolna 2 až 4 hodiny. Asi 20 minut před koncem vaření...
více o Hovězí polévka
Nahrubo nakrájenou cibuli a kmín restujeme na sádle do tmava. Přidáme na kostky nakrájené maso, orestujeme, přidáme sůl, pepř, papriku a...
více o Guláš a správný základ
Cibuli orestujeme na rozpáleném tuku. Přidáme česnek a zalijeme horkou vodou. Přidáme brambory s bujónem, solí, pepřem a kmínem. Když je vše...
více o Česnečka
Nakrájíme větší cibuli najemno a dáme zpěnit do velkého hrnce, přidáme kmín. Nakrájíme maďarský točený salám, který dáme opékat k cibulce....
více o Bramborový guláš extra
Pečené kuřecí maso, papriku, okurky a cibuli nakrájíme, dáme do misky, přidáme scezenou kukuřici, hořčici, osolíme a opepříme.
Nakonec...
více o Kuřecí salát II
Na dvou lžících másla osmahneme nakrájenou cibulku. Poté přidáme hladkou mouku, rychle promícháme. Přilijeme buď vodu nebo vývar, promícháme...
více o Výborná kari omáčka
Anglickou slaninu pokrájíme na menší kostičky (pokud máte krájenou, tak na proužky) a pražíme na pánvi, dokud slanina trošku nepustí tuk....
více o Smetanová omáčka na těstoviny a gnocchi
Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme smažit dozlatova. Potom přidáme na kostičky nakrájená játra, opepříme, přidáme na plátky...
více o Játra nakyselo
Žlázy namočíme na pár hodin do mléka, pak je nakrájíme na kostky. Na suché pánvi opečeme nakrájený špek a na něm osolené a opepřené maso....
více o Veselé býčí koule
Maso nakrojíme na krajích, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme z obou stran horčicí.
Na sádle zprudka opečeme maso a vyndáme. Najemno...
více o Hovězí roštěná
Ocet a litr vody, sůl, cukr, celý pepř, bobkový list, nové koření a vegetu svaříme. Necháme 3 minuty vařit, pak koření scedíme a dáme na 3...
více o Utopenci v aspiku
Nejdříve si uvaříme těstoviny podle návodu (vaříme ve vodě, do které přidáme olej a sůl, dokud těstoviny nezměknou).
Mezitím si dáme...
více o Těstoviny podle Pepka námořníka
Do pekáčku vrstvíme na kolečka nakrájenou cibuli, kolečka syrových brambor a osolíme. Přidáme naklepané osolené a opepřené kotlety, opět...
více o Zapečené kotlety
Oloupané brambory uvaříme a nakrájíme na slabší plátky. Tvaroh rozšleháme s olejem dohladka, osolíme a přidáme cibuli. Mouku smícháme s...
více o Tvarohové brambory – zapečené
Rýžové nudle namočíme do vroucí vody a necháme bobtnat.
Ve woku osmažíme pokrájenou cibuli, pórek, čínské zelí a mrkev.
Na zeleninu...
více o Smažené rýžové nudle
Do vody vhodíme nové koření, pepř a nasypeme trochu vegety. Vodu zahřejeme a přivedeme k varu. Mrkev a petržel nastrouháme na struhadle...
více o Česneková bramborová polévka
Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na malé kousky. Osolíme a opepříme. Necháme chvíli odpočinout v lednici. Mezitím na malé kousky nakrájíme...
více o Těstovinový salát s kuřecím masem
Steaky po obou stranách naklepeme, okraje nařízneme a posypeme nahrubo umletým pepřem. Takto připravené steaky vložíme do olejové marinády....
více o Pepřové steaky
Sójové nudličky (kostky) uvaříme dle návodu, scedíme (vodu si dáme stranou). Necháme vychladnout, vymačkáme přebytečnou vodu. Pak je...
více o Veganská houbová omáčka
Odvážíme si stejné množství cibule a česneku. Obojí oloupeme. Cibuli nasekáme na jemné kostičky, česnek na plátky.
Houby očistíme a necháme...
více o Rychlý houbový guláš
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Přidáme na nudličky nakrájené papriky, cibuli, feferonky.
Dále přidáme nakrájený česnek,...
více o Čertovská omáčka
Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle nebo oleji, přidáme maso, česnek, sůl, pepř, nějaké koření (třeba grilovací) a sojovou omáčku (vše...
více o Snadné lasagne
Oškrábané brambory nakrájíme na malé kousíčky.
Brambory dáme vařit (uvaříme si je v hrnci zvlášť).
Na 1 lžíci oleje osmahneme najemno...
více o Bramborový rychloguláš
Těstoviny uvaříme dle návodu, propláchneme horkou vodou a necháme okapat. Brokolici rozebereme na malé růžičky a krátce podusíme v osolené...
více o Těstoviny s brokolicí a žampiony
Rajčata umyjeme, nakrájíme na kostičky či plátky a společně s nadrobno nakrájenou cibulí dáme do mísy. V hrníčku připravíme zálivku....
více o Rajčata s cibulí
Na rozpáleném slunečnicovém oleji, do kterého přidáme bobkový list a nové koření, osmažíme dosklovata na kostičky pokrájenou cibuli. Ke...
více o Thajská čočka se zeleninou
Vše smícháme v misce a necháme alespoň přes noc uležet. Můžeme přidat více ostré papriky a kari. Po odležení smažíme na pánvi v oleji....
více o Švejžužu
Cibuli očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Ve vysokém hrnci zahřejeme olej, přidáme cibuli, opepříme a smažíme, až cibule změkne. Zaprášíme...
více o Cibulačka bílá
Makrelu rozebereme do misky a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, na kostičky nakrájená vajíčka, majonézu, hořčici a zamícháme. Dochutíme...
více o Rybičková pomazánka z makrely
Masová směs: Cibuli si usmažíme na oleji. Přidáme orestovat kousky osoleného a opepřeného masa. Vmícháme plátky žampionů, papriku, česnek a...
více o Kuřecí (králičí) směs v nádivce
Rýži vložíme do vroucí osolené vody s kapkou oleje a uvaříme téměř doměkka. Po uvaření slijeme, propláchneme chladnou vodou a necháme okapat...
více o Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
Nejprve osmahneme cibuli, přidáme kukuřici a hrách, po chvilce rajčatový protlak, kečup, párek a nakonec česnek a bazalku. Vše smícháme s...
více o Špagety s omáčkou
Na rozehřátém oleji zesklovatíme kostičky cibule a papriky. Bůček nakrájíme na kostičky, osolíme, okmínujeme a posypeme grilovacím kořením....
více o Andělské zvony
Troubu předehřát na 220 C. Cibuli a česnek na tenké plátky, maso umýt a lehce osolit.
Do poékáčku naskládat maso vedle sebe (pekáček by měl...
více o Krkovice na pivě
Žampiony necháme okapat a poté nakrájíme na proužky, stejně tak pokrájíme salám a vajíčka a vše dáme do mísy.
Cibuli nakrájíme na kostičky a...
více o Babiččin žampionový salát
Květák očistíme, rozebereme na růžičky a necháme krátce povařit v osolené vodě. Poté slijeme. Na másle necháme zpěnit cibulku a zaprášíme...
více o Zapečený květák se sýrovou omáčkou
Špenátová omáčka: na plátku Hery osmahneme ciibulku, přidáme rozkrájený mražený špenát (je dobré koupit již naporcovaný), opepříme, přidáme...
více o Gnocchi se špenátem a nivou
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do pekáče pod kachnu, aby...
více o Pekingská kachna dle Robina
Houby namočíme do vody na dvě hodiny .
Do hrnce dáme vařit vodu s bujónem, přidáme houby i s vodou, ve které byly namočeny a pepř. Nakrájíme...
více o Houbová polévka ze sušených hub
Oloupanou a pokrájenou cibuli smícháme se suchým sójovým masem. Přidáme zázvor a sůl, vše nasypeme do litru vroucí vody a na mírném ohni...
více o Čína se sójovým masem a kedlubnou
Listové těsto rozkrojíme na dvě půlky a rozválíme. Potřeme hořčicí, kečupem nebo cikánskou omáčkou, ale ne až na okraje. Poklademe vrstvou...
více o Závin z listového těsta na slano