Zelí a mrkev nastrouháme na jemné nudličky, přidáme najemno nakrájenou cibuli a promícháme. Dle chuti osolíme, opepříme a přidáme majonézu....
více o Zelný salát s mrkví
Mleté hovězí maso rozdělíme na 4 díly, vytvoříme z nich 4 placky a z každé strany osolíme a opepříme. Dáme je na pánev a smažíme, ne zprudka...
více o Hamburger
Očistíme hlavičky žampionů a odstraníme nožičky. Potom malou lžičkou vydlabeme vnitřek a dáme si ho stranou. Uděláme smaženici – cibuli...
více o Plněné žampiony – rychlá mňamka
Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na střední kostky. Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Koření svážeme do měšce. Na polovině...
více o Kančí ragú se šípkovou omáčkou
Přebrané fazole propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme několik hodin nabobtnat. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji a...
více o Pikantní fazolová polévka
Cibuli pokrájíme nadrobno a osmažíme na másle.
Přidáme nadrobno nasekaný špenát nebo špenátový protlak a mícháme 2–3 minuty.
Přilijeme vývar...
více o Špenátová polévka
400 g brokolice (hlavně košťály) dáme vařit do lehce osolené vody. Uvařenou brokolici necedíme, jen ji rozmixujeme. Zbytek růžiček brokolice...
více o Brokolicová polévka – velmi chutná
V hrnci rozpálíme olej a osmahneme cibulku dosklovata. Přidáme fazolky a krátce orestujeme. Podlijeme troškou vody, přidáme ocet, cukr a...
více o Fazolky nakyselo
Hladkou mouku smícháme s droždím a takovým množstvím vody, aby vzniklo měkké, vláčné těsto. Dáme asi na hodinu vykynout.
Mezitím na oleji...
více o Houbová pizza
Oloupeme česnek, utřeme jej a smísíme s olejem. Omytá a očištěná kuřecí stehna osolíme a potřeme česnekovým olejem. Oloupeme všechnu cibuli....
více o Kuře dušené na rajčatech a cibuli
Do vymazané zapékací mísy (pekáčku) nasypeme vrstvu pokrájené cibule – 600 g. Na cibuli položíme silnější plátky masa (nejméně 2 cm), které...
více o Cibulové hovězí
Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na kostky. Cibuli nasekejte najemno, česnek prolisujte. Brambory nakrájejte na kostky. 2–3 lžíce...
více o Pikantní indická omeleta
Nejprve si klasickým způsobem upečeme palačinky. Ti, co mají čas, si samozřejmě udělají domácí (na slano). Na pánvi v rozpáleném oleji...
více o Vynikající zapečené palačinky
Slaninu si nakrájíme na kostičky a orestujeme v hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kousky nakrájená játra. Vše dohromady trochu...
více o Vepřová játra na slanině
V hrnci rozpustíme máslo a postupně přisypáváme mouku.
Za stálého míchání jíšku zalijeme asi litrem studené vody.
Přivedeme k varu.
Přidáme...
více o Rychlá bramboračka
Na másle a oleji osmahneme cibuli, česnek, pórek a nakonec brambory.
Přilijeme vývar a mléko (vaříme asi 20 minut).
Osolíme, opepříme,...
více o Bramborová polévka
Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme rozetřený česnek.
Přidáme cibuli, bazalku, citronovou kůru a necháme podusit dosklovata.
Rajčata...
více o Bazalková omáčka na pizzu či těstoviny
Osmahneme cibulku a rozpustíme v ní máslo. Poté přidáme med a citron. Když vše začne pěnit, tak vložíme kuřecí prsa a osmažíme z obou stran....
více o Prsa na medu
Dobře uleželé olomoucké tvarůžky rozmačkáme, rozmícháme se změklým máslem, přisypeme nadrobno nakrájenou cibulku, utřený česnek, trochu...
více o Tvarůžková pomazánka
Do hrnce s rozpáleným olejem dáme rýži, za stálého míchání ji orestujeme, až zesklovatí.
Přilijeme horkou vodu a počkáme, dokud nezačne...
více o Rýže z peřiny
Vepřové maso omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem a nakrájíme na stejně velké kostky.
Cibule nakrájíme na čtvrtiny.
Oregáno opláchneme,...
více o Řecký šiš kebab
Nakrájejte kousek špeku na kostičky, velkou cibuli nadrobno. Na oleji opečte špek s cibulí. Když je dozlatova, přidejte hrubou mouku a...
více o Nejúžasnější špenát
Cibuli oloupeme a nakrájíme asi na 0,5 cm kolečka (lépe, když se nerozpadnou). Oloupaná jablka nakrájíme na 1 cm kolečka, pak z každého...
více o Zámecká drůbeží játra
Kuskus vsypeme do mísy, osolíme, zalijeme vroucí vodou, promícháme vidličkou a necháme stát 10 minut pod pokličkou. Kostky uvaříme dle...
více o Rizoto z kuskusu
Základ zeleninového vývaru: zelenina – rajčata, paprika, brambory a cibule. Dle chuti a toho, co máme zrovna doma, můžeme přidat i další...
více o Zeleninová polévka se smetanou
Ve větší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli, mrkev, řapík, celý česnek a pár lístků šalvěje (vše nakrájené nadrobno)....
více o Cizrna s tuňákem a šalvějí
Brambory dáme vařit se solí a kořením, mezitím si připravíme jíšku na cibulce, rozředíme, přivedeme k varu, přidáme brambory a vaříme do...
více o Bramborová omáčka
Krkovici omyjeme,naklepeme,lehce osolíme,opepříme a dáme na pánev s rozpáleným olejem. Opečeme zprudka z obou stran.
Mezi tím oloupeme...
více o šťavňatá krkovička
Zprudka orestujeme maso, přidáme cibulku, chilli a necháme cca 10 minut, než se nám vyvaří přebytečná voda. Pak přidáme česnek, nakrájená...
více o Chilli con carne podle restaurace Jáma
Nakrájenou cibuli zpěníme na olivovém oleji, přidáme nakrájenou cuketu a papriky, osolíme, opepříme, přidáme kari koření a cukr. Mírně...
více o Cuketa na orientální způsob
V Papinově hrnci na rozpuštěném sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso a osmahneme. Přidáme kmín, pepř...
více o Hovězí "hospodský" guláš
Do zakysané smetany nastrouháme okurku, naklájíme na drobno cibulku, přidáme hořčici, sůl a pepř.
Vše promícháme a můžeme podávat ke...
více o Tatarka ze zakysanky
Oloupeme si brambory, které umyjeme a nakrájíme na malé kostičky, dáme do mísy. Párky nakrájíme na malé kostičky a dáme do mísy. Oloupeme...
více o Křupavé brambůrky
Na másle s kapkou oleje osmahneme najemno nasekanou cibulku. Pak přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, osmahneme. Na zeleninu...
více o Drožďová polévka se zeleninou a kapáním
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
Přidáme maso na menší kostky, osolíme, opepříme a zatáhneme.
Dále přidáme houbové...
více o Hovězí na houbách
Vývar z hlav: 2 rybí hlavy (z kapra), 2 bobkové listy, ½ cibule, sůl
Hlavy dáme do hrnce s vodou. Vody musí být tolik, aby byly hlavy celé...
více o Slavnostní rybí polévka
Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na pánvi.
Maso nakrájíme na kostičky a okořeníme (pepř, sůl).
Přidáme papriku a hořčici a necháme...
více o Rychlý guláš
Na sádle nebo na oleji zpěníme cibulku a orestujeme plátky masa. Přidáme vše ostatní kromě mouky a trochu podlijeme. Dusíme, nejlépe v...
více o Vepřové maso v omáčce
Maso nakrájíme na plátky, které ze stran nakrojíme, aby se nám nekroutily. Naklepeme, osolíme a opepříme. Na olej dáme osmažit jemně...
více o Vepřové na česneku
Do hrnce dejte pepř, nové koření, česnek, cukr, ocet a vodu a povařte 10 minut.
Buřty podélně rozřízněte, namažte hořčicí, vyplňte cibulí,...
více o Utopení utopenci
Na másle osmažíme do růžová na drobno nakrájenou cibulku, zalijeme cca 2. litry vody nebo vývarem, přidáme na kostičky nakrájené brambory,...
více o Hustá bramboračka
Cibuli si nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a dáme zpěnit do hrnce. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso osolíme a opepříme a...
více o Kari rizoto s kuřecím masem
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli orestujeme na oleji,...
více o Francouzská cibulačka IV.
1) Na oleji zpěníme cibulku. Na zpěněnou cibulku přidáme kuřecí prsíčka nakrájené na kostičky. Prsa orestujeme, podlijeme vodou a necháme...
více o Chanso omáčka na špagety
Kuře očistíme, kůži na prsou oddělíme od masa, uvnitř kuře osolíme a vetřeme majoránku. Housky namočíme do mléka a po prosáknutí důkladně...
více o Maďarské kuře s nádivkou
Do rendlíku vlijeme jen tolik vody, aby byla ryba potopená, přidáme sůl, ocet, rozpůlenou cibuli, koření a zvolna 10 minut vaříme. Do vroucí...
více o Kapr na cerno
Do masa nařízneme nožem několik otvorů a vyplníme je párky. Do dalších otvorů zasuneme na nudličky nakrájenou slaninu, maso převážeme silnou...
více o OKATÉ MASO