Mleté vepřové maso (nebo hovězí), vejce, sůl, pepř a petrželku dobře zpracujeme a uděláme malé kuličky, tak na jedno sousto.
V hrnci...
více o Kuličkový guláš
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, větší kusy zelí překrájíme. Jednu cibuli osmažíme na polovině tuku, opečeme maso, osolíme,...
více o Segedínský guláš maďarské babičky
Během přípravy přílohy si připravíme maso. Nakrájíme ho na nudličky, posolíme, opepříme, poprášíme paprikou.
Na jemno nakrájíme cibuli a...
více o Kuřecí v „rokfórové“ omáčce
Ryby oškrábeme (nebo stáhneme), vykucháme a vyčistíme, pořádně nasolíme a dáme do chladu. Sůl je nutná pro zpevnění masa bílých ryb. Asi za...
více o Rybí salát
Rozkrájíme cibulku na menší kousky a na rozpáleném sádle necháme lehce zhnědnout, potom přidáme omyté nakrájené maso. Necháme si maso...
více o Hovězí gulášek
Rýži uvařte podle návodu.
Játra omyjte a osušte, anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a cibuli nasekejte na menší kousky.
Na oleji...
více o Játra na víně s rýží
Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky, na kostky rozkrájíme také omytý lilek. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Chilli papričku...
více o Bramborové kari s lilkem
Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky a ty ještě napůl, dáme do mísy. Pohanku nasypeme do vroucí...
více o Pohankové brambory
Na olivovém oleji jemně osmahněte nakrájenou cibuli, než zesklovatí. Přidejte vývar a nakrájenou červenou řepu a přiveďte k varu. Vařte,...
více o Polévka z červené řepy s pomerančem
Ve větším hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli, mrkev, celer a na mírném ohni opékejte cca 5 minut.
Zalijte vodou/vývarem,...
více o Krémová polévka z řepy Hany Michopolu
1. Maso nakrájíme na asi 2 cm silné proužky a velice jemně nakrájíme cibuli.
2. Stejně jemně nasekáme i petrželku a na tenké plátky...
více o Rozhlasová krůta M. Woodhamsové
Do hrnce dáme dva litry vody, přidáme oloupané nakrájené brambory a jednu cibuli, osolíme a necháme vařit. Na pánvi na oleji zpěníme druhou...
více o Polévka z rybího filé
Žebírka omyjeme a dáme spolu s kořením do vroucí vody. Vaříme pomalu cca 60 min., poté necháme v teplém vývaru přikryté vychladnout....
více o Žebírka vepřová, vařená a pečená
Salát očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme ji na kostičky. Fazole a kukuřici...
více o Pikantní fazolová pochoutka
Bulgur dáme do mísy, zalijeme vodou těsně nad povrch a dáme 20 minut vařit. Lilky omyjeme, očistíme a nakrájíme na hrubo, česnek oloupeme a...
více o Kibbeh
Ve velké míse vhodné do mikrovlnky smícháme kečup, ocet, cukr, prolisovaný česnek, maso na kousky, nasekanou cibuli a papriky na velké...
více o Čína v mikrovlnce
Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala vařit doměkka. Po...
více o Talianska šošovicová polievka
Brokolici rozdělíme na růžičky, nakrájíme si jednu menší mrkev, malý kousek celeru a malý kousek petržele na kostičky (od každého opravdu...
více o Brokolicová polévka
Brambory uvaříme ve slupce.
Zatím nakrájíme zeleninu, vejce a klobásu nadrobno, vložíme do mísy, osolíme, opepříme.
Brambory zatepla...
více o Rumunský bramborový salát
Maso nakrájíme na jemné nudličky, smícháme s rozšlehaným vejcem, vínem, škrobovou moučkou, cukrem, paprikou a zázvorem. Prudce opečeme ze...
více o Pekingské maso II.
Jáhly přebereme a třikrát spaříme vroucí vodou, tím je zbavíme hořkosti. Poté je nasypeme do 1,5násobku osolené vody, ve které můžeme...
více o Jáhly s mrkví na kari
Z vajec, mléka a mouky připravíme těstíčko, přidáme nastrouhaný sýr, nadrobno nasekanou cibuli, prášek do pečiva, promícháme a necháme...
více o Smažená sýrová pochoutka
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme na drobno nakrájenou zeleninu, osolíme a zalijeme vodou. Vaříme doměkka.
Na talířích zdobíme lžící...
více o Baby boršč
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Pak je oloupeme, nastrouháme, přidáme mouku, krupici a vejce a vypracujeme těsto, které...
více o Plněné bramborové knedlíky
Česnek prolisujeme, okurku a tvarůžek jemně nastrouháme, cibuli nakrájíme nadrobno. Vše zamícháme, přidáme sýry, pepř, sůl a tatarku....
více o Andulčina pomazánka
Jako mnoho jiných, i mne inspiroval film Slavnosti sněženek, kde se dva myslivecké spolky hádají, jestli kance udělají se šípkovou nebo se...
více o Kanec se šípkovou omáčkou
Cibuli a žampiony nakrájíme a osmažíme na másle. Přidáme vejce, opepříme, osolíme a dochutíme nastrouhaným tvrdým sýrem a petrželkou. Takto...
více o Žampionové tousty
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na tuku, přidáme maso,...
více o Hospodská svíčková na smetaně
Drobně nasekanou cibuli zpěníme na sádle, přidáme nakrájené brambory, osolíme a zaprášíme oběma druhy papriky. Chvíli restujeme, zalijeme...
více o Oravská kulaša
Na pánev dáme máslo, pokrájenou cibuli, pokrájené houby a dusíme do měkka. Pak zalijeme třemi vejci, patřičně osolíme a uděláme řídkou...
více o Mňamózní houbový štrůdl
Na trošce oleje osmažíme cibuli dosklovata, přidáme plátky žampionů a zprudka je osmažíme. Přidáme pokrájená rajčata a okapaného tuňáka a za...
více o Listové šátečky (nejen) s tuňákem
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby, chvíli vaříme. Na tuku...
více o Znamenitá bramborová polévka
Cibuli nakrájenou na kostičky necháme zpěnit, přidáme naklepané maso nakrájené na nudličky a všechno koření. Necháme podusit.
Vepřové maso...
více o Azu po česku
Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či plátky pokrájené osolené...
více o Dušené vepřové maso s hlívou
Řízky naplocho nakrojíme, rozevřeme, naklepeme, nasolíme, opepříme. Brokolici spaříme vodou, rozebereme a překrájíme.
Na oleji opražíme...
více o PRIMA kuřecí závitky
Porce kuřete opečeme na tuku ze všech stran, osolíme, přidáme několik zrnek celého pepře, rozsekanou cibuli a dusíme asi 15 minut. Potom...
více o Kuře v pivní omáčce
Těsto: 800 g brambor uvaříme se slupkou. Brambory oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme mouku, žloutek, sůl a vypracujeme hladké...
více o Bramborové pirohy se zelím
Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned ho rozválíme na pomoučeném vále,...
více o Bramborové taštičky se zelím
Na másle zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli. Zalijeme vývarem, přidáme kari a čočku, kterou uvaříme doměkka. Měkkou čočku propasírujeme,...
více o Čočkové lívanečky
Kysané a sterilované zelí můžeme pokrájet a dáme i s lákem vařit s utřenými (nebo prolisovanými) stroužky česneku se solí. Okořeníme...
více o Zelný kotlík
Kančí maso nakrájejte na kostky a naložte do marinády z červeného vína, tymiánu, bobkového listu a utřeného česneku. Maso nechte marinovat...
více o Divočák po myslivecku
Kuřecí prsíčka omyjeme a osmahneme na trošce oleje. Po vychladnutí rozsekáme na drobné kousíčky (v robotu se to dělá nejlépe). Přidáme...
více o Dobroučká kuřecí pomazánka
Ve woku na trošce másla opečeme na nudličky nakrájené osolené maso. Vyjmeme a odložíme. Do woku přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a...
více o Kuřecí maso exotica
Papriky orestujeme na suché pánvi tak, aby se dala slupka dobře sloupnout. Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na oleji dosklovata. Rajče...
více o Chilles Con Crema
Kapustu nakrájíme na nudličky a se solí a kmínem povaříme asi 10 minut. Scedíme a vývar zachytíme. Slaninu nakrájíme na kostky, rozškvaříme...
více o Kapustový hrnec
Vepřové i hovězí maso nakrájíme na nudličky a osmahneme na oleji, přidáme cibulku a jak zesklovatí, přidáme sůl a pepř, papriku a feferonky...
více o Konšelské peklo
Zapékací mísu vymažeme máslem a trochou oleje a dáme porce okořeněného kuřete. Zalijeme vývarem z kostky a dáme péci. Když máme maso téměř...
více o Kuře na bramborách
Na oleji orestujeme cibulku, přidáme na kostičky nakrájené žampiony, klobásu, kuřecí prsa a jablka. Osmahneme, okořeníme dle chuti a...
více o Kuře s jablky
Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standardní směs na sekanou pečeni...
více o Kuřecí roláda s mletým masem