Oloupané cukety nastrouháme na pekáč. Přidáme nové koření, majoránku, osolíme, opepříme a promícháme. Zalijeme smetanou, přidáme ocet a...
více o Cuketová omáčka s kuřetem
Cibulku s česnekem osmažíme na oleji, přidáme plechovku rajčat a nadrobno nakrájenou bramboru. Zalijeme vývarem a necháme cca 25 minut...
více o Rajská polévka
Brambory omyjte studenou vodou a nakrájejte. Nakrájené brambory dejte vařit do hrnce s osolenou vodou. Mezitím si můžete připravit zálivku....
více o Brambory s tvarohem
Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na oleji ve velkém hrnci. Na cibulový základ nasypeme na kostky nakrájené maso a necháme zatáhnout....
více o Jednoduchý segedín
Maso naklepeme, okořeníme a postupně naklademe zbytek surovin. Položíme na vymazaný pečicí papír, který zabalíme do tvaru měšce a svážeme...
více o Starostův měšec
Maso nakrájíme na malé nudličky nebo kostičky, okořeníme (kari až do omáčky, aby nezhořklo) a orestujeme spolu s pokrájenou cibulí. Potom...
více o Maso se smetanovo-hořčičnou omáčkou
Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme. Brambory dáme do hrnce s vodou a vaříme. Mezitím si osmažíme cibulku na oleji. Brambory slijeme a...
více o Šťouchané brambory
Maso pomeleme, přidáme cibuli, česnek, vymačkané žemle, vegetu, sůl, vejce a hladkou mouku. Vše smícháme a dobře propracujeme. Vytvarujeme...
více o Lahůdková sekaná
Na olivovém oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme najemno nakrájený česnek, oloupaná rajčata, hřebíčky, osolíme a necháme dusit....
více o Kuřecí steak se zapečeným sýrem
Uvedené přísady smícháme a necháme alespoň 2 hodiny odležet. Množství koření se meze nekladou, záleží na každém jedinci.
Poté upleskáme...
více o Pleskačky
Filety osolíme, opepříme, obalíme v mouce a osmažíme na oleji. Cibuli najemno pokrájíme, česnek pokrájíme na slabé plátky a obojí orestujeme...
více o Pangasius na listovém špenátu se smetanou
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji. Přidáme na kostky nakrájená rajčata, osolíme, opepříme, ochutíme sójovou omáčkou a 10 minut...
více o Brambory z Verony
Troubu předehřejeme na 200 °C. Brambory oloupeme a povaříme v osolené vodě asi osm minut. Slijeme je a necháme vychladnout, pak je nakrájíme...
více o Španělská omeleta s ančovičkami
Na pánvi s troškou oleje orestujeme hrubě nakrájenou cibuli do sklovata, přidáme na kousky nakrájené maso, které jsme osolili, opepřili,...
více o Pikantní gyros v housce
Cibule oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do pekáčku.
Přidáme uzené maso pokrájené na kostky a společně dáme péct do trouby.
Asi po 15...
více o Holeček
Krůtí prsa nakrájíme na nudličky, smícháme v míse s olejem, česnekem, kečupem, vejcem a grilovacím kořením. Necháme odležet. Zpěníme cibuli,...
více o Bramborové rizoto
Utřeme česnek, který v misce smícháme s vínem a necháme chvilku odstát. Zatím nakrájíme brambory na 1 cm silné plátky, které klademe na...
více o Zapékaná kuřecí prsa
Do větší mísy dáme maso (my používáme zásadně ochucené mleté maso na karbanátky) a podle chuti přidáme hořčici a grilovací koření. U nás se...
více o Naše domácí hamburgery
Ve velkém hrnci osmažte cibulku, přidejte postupně ostatní zeleninu a vařte doměkka. Přidejte koření, smetanu a podle chuti zahustěte jíškou...
více o Zdravé zeleninové lasagne
Maso očistíme, naporcujeme na menší díly, i stehna rozdělíme na vrchní a spodní část, osolíme. Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme ze...
více o Pikantní kuře na zelí
Hovězí maso omyjeme, vložíme do studené osolené vody, uvedeme do varu a na mírném ohni vaříme doměkka. Na rozehřátém másle osmahneme...
více o Ukrajinský boršč
Maso osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na pánvi na trošce oleje. Pak maso vyjmeme, tence potřeme hořčicí a vložíme do pekáče. Na...
více o Kotlety s hořčičnou omáčkou
Rajče pokrájíme na velmi drobné kousky, tvrdý sýr nahrubo nastrouháme, všechny suroviny promícháme s rýží a směsí naplníme vydlabané papriky...
více o Lehké papriky se sýrovou náplní
Na sádle, či oleji zpěníme cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou kapii a trošinku podusíme, přidáme obě plechovky fazolí (1 je lépe scedit),...
více o Mexické fazole se zeleninou
Nakrájené sýry rozmačkáme, zalijeme asi 1 dl piva a rozetřeme s máslem a žloutky uvařenými natvrdo. Přidáme drobně krájenou cibuli, 2 lžičky...
více o Pomazánka z jedové chýše
Z mouky, tuku, mléka, cukru, droždí, 1 vejce a špetky soli vypracujeme klasické kynuté těsto, které necháme 20 minut kynout. Cibuli...
více o Roládky s kysaným zelím
Cibuli nakrájíme, okurku nastrouháme a oboje smícháme s ostatními ingrediencemi. Tento recept jsem dostala od kamarádky. Dělávám ho někdy...
více o Tatarka trochu jinak
Na pánvičce na oleji osmažíme nakrájenou cibuli spolu s česnekem nakrájeným na kolečka do světle růžova. Přidáme červenou papriku, brambory,...
více o Tátova chuťovka
Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme anglickou slaninu a orestujeme.
Zalijeme smetanou a přidáme tavený sýr, který v omáčcce rozvaříme....
více o Těstoviny Carbonara
Vlažnou vodou omyté maso potřeme prolisovaným česnekem. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme maso, okmínujeme, podlijeme,...
více o Uzené maso na česneku
Kuřecí stehna osolíme a opepříme, povrch potřeme rozpuštěným máslem a na každý položíme plátek anglické slaniny. Cibuli nakrájíme na tenká...
více o Kuřecí stehna na bílém víně
Porce králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme do pekáče na pokrájené houby. Přidáme nahrubo nasekanou cibuli, hrst petrželky,...
více o Králík na houbách a hořčici
Syrové brambory nastrouháme a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Přidáme sůl, vejce a hrubou mouku. Těsto dobře promícháme.
Lžící vhazujeme...
více o Bosáky
Sušené houby namočíme alespoň na 1/2 hodiny do studené vody. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kostky. Cibuli oloupeme a...
více o Bramboračka se sušenými houbami
Dopředu namočené fazole uvaříme skoro doměkka, přidáme na kostky nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou mrkev a vaříme, dokud nejsou...
více o Fazolová polévka
Housku nakrájíme na malé kousky a zvlhčíme ji mlékem. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme žampiony a podusíme. Rajčata...
více o Lilek se žampionovou náplní
Nadrobno nasekanou středně velkou cibuli se stroužkem česneku smícháme s tuňákem bez oleje (ten přidáme podle chuti až na závěr) a fazolemi ...
více o Fazole s tuňákem
Omytý špenát nakrájíme, osolíme a bez přidání vody 7–8 minut dusíme. Pak špenát smícháme s nastrouhanými vařenými brambory, strouhankou,...
více o Špenátovo-bramborové karbanátky
Brambory nakrájíme na malé kousíčky, smažíme na pánvi na mírném ohni (hodně oleje). Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, podle chuti lze pro...
více o Tortilla de patatas
Uvaříme těstoviny.
Nakrájíme si cibuli a dáme ji na rozpálenou pánev s olivovým olejem. Chvilku necháme smažit.
Potom přidáme salám a česnek...
více o À la Carbonara
Okrájíme vršek brokolice, zbytek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Povaříme do měkka v osolené vodě. Mezitím do mletého masa zamícháme...
více o Sekaná s brokolicí
Mleté maso smísíme s vejcem, cibulí a kořením.
Rozdělíme na 4 díly a vytvarujeme z nich placičky.
Potřeme je olejem a ze všech stran...
více o Hamburger
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte v mikrovlnné troubě při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte a...
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Do mísy nalijeme vodu, nasypeme cukr, sůl a nalijeme ocet.
Uděláme sladko-kyselou vodu.
Nakrájíme rajče na kostičky a dáme do sladko-kyselé...
více o Zdravý salát
Očištěné filety osolíme, opepříme a obalíme lehce v paprice. Cibuli nakrájíme na kolečka a česnek na plátky. Na pánvi krátce orestujeme...
více o Pikantní kapr na pivu
Brambory uvaříme ve slupce. Oloupeme a necháme vychladnout. Vejce uvaříme natvrdo. Všechny suroviny nakrájíme na přibližně stejně velké...
více o Bramborový salát Nééééj na světě
Na oleji osmažíme nakrájené cibule, potom přidáme pokrájená játra. Až se játra usmaží, podlijeme vodou a podusíme, než játra změknou....
více o Játrová omáčka
Listové těsto rozválíme na tenký plát ve tvaru obdélníku, nebo nakrájíme na čtverce. Mleté maso smícháme se všemi ingrediencemi, umístíme...
více o Masový štrúdl a bochánky