Množství vyjde asi na 40 ks.
Vše dáme do mísy a šleháme do hladka. Nejdříve šleháme na málo, pak na nejvyšší stupeň. Na 2 plechy dáme pečicí...
více o Kokosky jako z cukrárny
Suroviny zpracujeme v těsto a necháme alespoň 2 hodiny v chladnu odpočinout. Naplníme formičky tenkou vrstvou a pečeme ve středně vyhřáté...
více o Miluščiny košíčky s božskou náplní
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Studené je oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Přidáme k nim mouku, mléko, vejce,...
více o Bramborové lívanečky s jablky
Z mouky a dalších ingrediencí vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí. Mouku dosypeme podle velikosti vajec a těsto dáme na cca 30 minut...
více o Tvarohové řezy se sněhem
Všechny suroviny na těsto zpracujeme na vále. Těsto plníme do suchých ořechových formiček. Pečeme ve středně teplé troubě (cca na 150 °C) a...
více o Plněné ořechy
Z prosáté mouky, tvarohu, másla, cukru, vajec, vanilkového cukru, namočených rozinek i s rumem a obou kypřicích prášků zpracujeme těsto....
více o Velikonoční mazanec
Vše v uvedeném pořadí vložíme do formy (rozinky a kandovanou kůru vkládáme až po signálu na semínka) a dáme na program „základní“ stupeň „...
více o Mazanec z domácí pekárny
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Potom k těstu přidáme jogurt. Polohrubou mouku společně s práškem do pečiva prosijeme do těsta a přidáme...
více o Jablečný koláč z jogurtu
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme jablka na kostičky, nasekané ořechy, fíky a rozinky namočené ve vlažné vodě.
Dusíme asi 5 minut, osolíme,...
více o Jablečné lasagne
Nejdřív ušleháme bílky s trochou cukru (cukru tolik lžic jako vajec). Pak zamícháme žloutky a mouku – asi o lžíci víc mouky, než počet vajec...
více o Dort
Ušlehejte dohladka ručním šlehačem cukr, citronovou kůru, zázvor, vejce a žloutek – zabere to asi 10 minut. Pak přidejte mouku prosátou s...
více o Zázvorky
Med smícháme se šťávou z půlky citronu, nastrouháme třošku citronové kůry, 2 lžíce sojové omáčky a vše důkladně promícháme, aby se med...
více o Honzíkovo kuřecí s medem
Vejce utřeme s cukrem do husté pěny, přidáme skořici, změklé máslo, mouku s práškem do pečiva a podle hustoty těsta i trochu mléka. Těsto...
více o Jablečný (hruškový) hřích – dort
Obě těsta spojíme a přimícháme mleté ořechy. Dort pečeme pomalu, korpus již nerozkrajujeme, neplníme krémem, je velmi vláčný, chutný. Vhodný...
více o Templářský dort tmavý
Máslo utřeme do pěny a zašleháme do něj vejce, cukr a koření. Mouku smícháme s mandlemi a smícháme s utřenou hmotou. Těsto se také dobře...
více o Koláč z křehkého těsta
Všechny suroviny smícháme a na vále vypracujeme poměrně tuhé, hladké těsto. Vyválíme asi 3 mm silnou placku. Vykrajujeme různé tvary ...
více o Zázvorky – staročeské vánoční cukroví
Smícháme tuk, mouku, 2 žloutky, 70 g cukru, citronovou kůru a vymísíme těsto. Vyložíme s ním dno a boky vymazané dortové formy. Mírně...
více o Jablečný koláč s džemem
Máslo, žloutky a oba cukry ušleháme do pěny, přidáme mouku a sníh z bílků. Nakonec přimícháme rozinky a kůru.
Dáme do vymazané a vysypané...
více o Jiříkův biskupský chlebíček
Rýži uvaříme v lehce osolené vodě raději více doměkka. Prochladlou smícháme s ostatními surovinami. Necháme chvíli odležet a pečeme lívance....
více o Rýžové lívanečky s tvarohem
Všechny ingredience zpracujeme v těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v chladničce. Druhý den pak vrstvou těsta plníme dobře...
více o Výborné sváteční košíčky
Na vál prosyjeme mouku, vmícháme cukr, ořechy, příchutě a doprostřed rozdrobíme tuk, přidáme žloutky a vypracujeme hladké těsto, které...
více o Vánoce – Skořicová srdíčka
Cukr, žloutky a máslo vyšleháme do pěny. Můžeme přidat 1–3 lžíce horké vody, lépe se pak těsto šlehá.
Přidáme mouku s práškem do pečiva,...
více o Beránek z těsta na bábovku
Předehřejeme troubu na 180 °C.
Vymažeme a vysypeme plech.
Těsto: všechny ingredience smícháme a vyšleháme.
Těsto rozdělíme na 2 části a...
více o Jablečný koláč
Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme rozetřený česnek.
Přidáme cibuli, bazalku, citronovou kůru a necháme podusit dosklovata.
Rajčata...
více o Bazalková omáčka na pizzu či těstoviny
Z mouky, cukrů, tuku, žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu uležet. Druhý den z...
více o „Paličkové" linecké cukroví
Do umíchaného másla přidáme cukr, žloutky, citronovou kůru a třeme 15–20 minut. Pak přidáme tuhý sníh z bílků současně s moukou. Plech...
více o Vánoční citronové půlměsíčky
Všechny přísady smícháme a po důkladném propracování necháme přikryté 20 minut v chladu odpočinout. Z těsta lžící vykrajujeme kousky a...
více o Tvarohové kobližky
Kváskem zaděláme těsto a necháme přikryté 20 minut kynout. Pak těsto vyválíme a vykrájená kolečka smažíme ve fritovacím hrnci při 170 °C...
více o Rychlé koblihy
Do mísy prosejte mouku (z hladké budou buchty jemnější, z hruběji mleté nadýchanější) se solí. Uprostřed vytvořte důlek, vsypte do něj asi...
více o Povidlové buchty
Datle nakrájíme na malé kousky a ovesné vločky nasekáme na jemno.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a pak do něj přidáme oba žloutky. V míse...
více o Datlové sušenky
Jsem chlap, vařím občas pro mou milou a tohle se mi hodí. Je to recept hlavně pro mě - prostě mi funguje a bábovka mi chutná. A proto ho...
více o Jednoduchá bábovka (detailně popsaná)
Vypracujeme těsto, upečeme na vymazaném a vysypaném plechu (jen málo upečené – hodně světlé). Upečenou placku necháme na plechu prochladnout...
více o Čtyřvrstvý koláč
Z mouky, droždí, lžíce cukru a dvou lžic mouky necháme vzejít kvásek. Do mísy vysypeme zbylou mouku, přidáme žloutky, cukr, máslo se sádlem,...
více o Posvícenské koláčky
Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzduch 180 °C). Z bílků, soli a 40 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky a zbylý cukr ušleháme do pěny,...
více o Osvěžující citronová roláda
Pekáč vymažeme olivovým olejem a na dno poklademe nakrájená rajčata. V misce připravíme pastu smícháním olivového oleje, česneku, semínek z...
více o Pikantní pečené kuře na rajčatech
Připravíme 1. těsto smícháním všech uvedených surovin. Těsto rozválíme a na vymazaném a vysypaném plechu předpečeme. Na předpečené těsto...
více o Tvarohové řezy po sté
Na vále zpracujeme mouku, cukr, citronovou kůru, máslo a žloutky v hladké těsto, které hned vtlačujeme do formiček a rychle upečeme. Vlažné...
více o Žloutkové košíčky s ořechovou náplní
Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Těsto. Poté těsto vyjmeme a vyválíme plát silný cca 1,5 cm. Sklenicí...
více o Bavorské vdolky z domácí pekárny
Těsto: Oddělíme žloutky od bílků. V jedné míse vyšleháme žloutky s cukrem a škrobem. V druhé míse vyšleháme sníh z bílků. Když je hotový,...
více o Vynikající roláda
Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem a kakaem. Dáme směs na vál, uděláme důlek, vyklopíme vejce, na to dáme na kousky nakrájený tuk,...
více o Křehký rebarborový koláč
Do mouky, kam dáme špetku soli, uděláme důlek, nadrobíme kvasnice, zasypeme je cukrem a zalijeme vlažným mlékem (asi 200 ml). Přidáme...
více o Dobrá vánočka
Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc namočené.
V míse...
více o Vánoční rumový chlebíček
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do mísy prosijeme mouku,...
více o Vdolky s povidly a šlehačkou
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, necháme ho v chladu půl hodiny proležet a pak jím pokryjeme dno a část okrajů plechu...
více o Amorův jablečný řez (koláč)
Všechny ingredience smícháme dohromady a dáme odpočinout do lednice alespoň na 2 hodiny. Může být klidně i déle, klidně i týden v chladu,...
více o Linecké kytičky
Ingredience promícháme a pečeme v dobře vymazané (ideálně sádlem) a vysypané formě cca 45 minut. Po vychladnutí beránka natřeme čokoládovou...
více o Piškotový beránek
Z mouky, másla, cukru, prášku do pečiva, špetky soli a vejce vypracujeme těsto. Dáme ho odpočinout na chvíli do chladu.
Mezitím připravíme...
více o Berlínské řezy