Bílkový chlebíček od Fárkové
Do tuhého sněhu zamícháme cukr, mouku, rozpuštěné vlažné máslo a nakonec ovoce a ořechy (dle libosti asi tak 150–200 g). Pečeme ve formě... více o Bílkový chlebíček od Fárkové
Do tuhého sněhu zamícháme cukr, mouku, rozpuštěné vlažné máslo a nakonec ovoce a ořechy (dle libosti asi tak 150–200 g). Pečeme ve formě... více o Bílkový chlebíček od Fárkové
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2–3 lžícemi vlažného mléka.... více o Drážďanská štola
Nejprve dáme jeden hrnek mléka do hrnce a necháme zahřát. Mezitím do druhého hrnku s mlékem rozpustíme pudink. Až se mléko v hrnci začne... více o Piškotový dort bez vaření
V misce rozmícháme horkou vodu, Heru, cukr a kakao. 1 sklenici této hmoty dáme stranou a použijeme jako polevu. Do zbylé hmoty přidáme 4... více o Hop do trouby
Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli společně se vším kořením. Když je cibulka růžová, přidáme rajčata a necháme chvíli povařit. Poté omáčku... více o Rajská omáčka
Všechny ingredience dáme do mísy, mícháme v půlhodinových intervalech a přikryjeme (například talířem). Po 3–4 hodinách je připraveno ke... více o Rychlé okurky
Z poloviny mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Zbylé mléko smícháme s rozpuštěným tukem, zamícháme s kváskem, žloutky a moukou a zaděláme... více o Staročeský trdelník
Na rozpáleném másle zpěníme mouku, zalijeme vodou nebo vývarem, dochutíme solí a octem, přidáme celé nové koření, pepř a bobkový list.... více o Kulajda se zastřeným vajíčkem
Připravíme si kvásek ze lžičky cukru, vlažného mléka a jednoho droždí o cca 42 g. Necháme chvilku odpočinout. V misce si smícháme sůl, kmín... více o Staročeský domácí chléb
Z uvedených přísad zpracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout v chladu. Těsto rozválíme a dáme na vymazaný plech. V dobře... více o Rebarborový koláč se sněhem
Plech vymažeme sádlem a vysypeme hladkou moukou. Všechny ingredience dáme do mísy a důkladně promícháme, nalijeme na plech a rovnoměrně... více o Hrníčkový koláč
Opláchnutý díl masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a osmahneme na polovině dávky tuku. Do... více o Svíčková na smetaně pro kuchaře
Z mouky, soli, 2 lžiček olivového oleje, cukru, sušeného droždí, vody a vinného octa vypracujeme nejlépe vařečkou hladké relativně vlhké... více o Arabský chléb – Pide
Lívance: Necháme vzejít kvásek (hrnek vlažného mléka, droždí, trochu cukru, trochu hladké mouky). Kvásek nalijeme do mísy s ostatními... více o Lívance s merendou
Rozetřeme droždí se 2 lžičkami cukru, přidáme ostatní ingredience. Pokud se zdá těsto moc hutné, přidáme ještě vodu dle uvážení (mělo by se... více o Sladké houstičky
Smícháme mléko, cukr a vyrobíme kvásek. Do mouky přisypeme lžičku soli. Promícháme s kváskem. Popřípadě přidáme mléko. Přidáme žloutek a... více o Bavorské vdolečky
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program „těsto“. Těsto by mělo být tužší a nemělo by se po vykynutí vůbec lepit –... více o Domácí houstičky z pekárny trochu jinak
Dvě hrsti sušených hub namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou vyměnit. Poté vyjmeme a nakrájíme na... více o Houbová omáčka jednoduchá
V 1,5 l vody povaříme nakrájené citrony asi 5 minut. Do vlažného přidáme omyté kopřivy a necháme 1–2 dny louhovat. Zvlášť si povaříme 0,5 l... více o Kopřivový sirup
Odblaněná a očištěná játra nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájenou nadrobno společně s očištěnou zeleninou nakrájenou na jemném struhadle a... více o Vepřová játra na smetaně
Větší část cukru utřeme se žloutky a s olejem. Po částech přidáváme mléko a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme... více o Sněhová bábovka
Květy namočíme do vody na 24 hodin, přecedíme. Vmícháme cukr, kyselinu citronovou a necháme 4–5 dnů při pokojové teplotě. Vyzkoušíme na chuť... více o Bezinková limonáda
Prosátou mouku vsypeme do hlubší mísy. Uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr a zalijeme částí vlažného mléka. Na teplém... více o Kynuté třesňové knedlíky
Maso nakrájíme na nudličky. Přidáme ostatní ingredience a dobře promícháme. Směs necháme do druhého dne odležet. Pak vše osmažíme na oleji ... více o Čína
Nejprve si banány oloupeme, pak rozkrojíme napůl a položíme na talířek. Mléko s kakaem spojíme, aby vznikl krém. Kakaový krém nalijeme na... více o Banány s čokoládovou polevou
Kuskus si uvaříme dle návodu. Pokud kuskus zalíváme vroucí vodou, rozpustíme v ní med. Do hotového kuskusu zamícháme máslo. Mezitím si... více o Kuskus s jablečným pyré
Vyšleháme cukr s vejci a vanilkovým cukrem, poté po troškách přidáváme nejprve olej a poté i mléko. Nakonec do směsi přidáme smíchané mouky... více o Bublanina s jahodami
Rýži propláchneme horkou vodou a okapanou smícháme v hrnci nebo zapékací míse se všemi ingrediencemi – kompot dáme celý i se šťávou. Máslo... více o Jednoduchá pečená sladká rýže s kompotem
Umyjeme jahody a ostružiny. Jahody překrojíme na polovinu a hodíme s ostružinami do ručního mixéru. Pak už jen přidáme mléko a cukr. Při... více o Black & Strawberries mix
Hrušky oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Česnek prolisujeme, cibule nakrájíme nadrobno. Vše dáme do hrnce s odměřenou vodou, olejem,... více o Hrušková pikantní mňamka
Všechny suroviny na těsto smícháme a necháme odpočinout v lednici. Poté vyválíme a vykrajujeme. Po upečení lepíme meruňkovou marmeládou. Na... více o Pohádky
Smícháme mouku s vejci, solí, cukrem a postupně vmícháme mléko, až je těsto hladké. Pečeme na lehce vymaštené větší pánvi. Jsou výborné se... více o Klasické palačinky
Droždí, cukr a mléko vypracujeme v těsto, necháme asi hodinu kynout. Potom utvoříme silný váleček, který nakrájíme na dílky. Každý kousek... více o Kynuté knedlíky s povidly
V míse smícháme suché přísady a jablka, pak přidáme tekuté a opatrně promícháme. Nesmí se to třít, jen na hrubo promíchat. Naplníme do... více o Jablečné muffiny
Na kvásek: droždí rozmícháme s cukrem, zalijeme vlažným mlékem a přidáme mouku. Necháme vzejít v teple. Kvásek přidáme k ostatním surovinám,... více o Kynuté těsto od babičky
Do mísy nasypeme mouku, sůl, přilijeme kvásek, přidáme vejce, zamícháme a přiléváme vodu. Těsto musí být po uhnětení nelepivé. Hotové... více o Maminčin houskový knedlík
Všechny suroviny smícháme, těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Na vychladlý makovec můžeme... více o Makovec bez vajec
V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pekárny. Použijeme zarovnanou lžičku droždí a vrchovatou lžičku soli. Zapneme program klasik ... více o Kmínový chleba z pekárny
Z přísad vymíchejte těsto. Pečte na vymazaném, vysypaném plechu. Mezitím uvařte pudink, v horkém pudinku rozpusťte máslo. Nalijte na upečený... více o Pudinkový řez
Listové těsto vyválíme na tloušťku kolem 2 mm. Vejce rozšleháme vidličkou a natřeme těsto z horní strany. Celou plochu posypeme cukrem a... více o Skořicoví šneci
Vypracujeme těsto, vyválíme ho a přendáme na plech s vyšším okrajem. Zapečeme 15 min. na 175 °C. Umícháme tvaroh s vejci a cukrem, rozetřeme... více o Koláč - Rybízový koláč s tvarohem (jogurt.těsto)
Uvaříme 2 pudinky a vylijeme je na předem vymazaný a vysypaný plech. Necháme schladnout, nejlépe až do studena. Začneme si chystat těsto: 20... více o Margotková buchta
Troubu předehřát na 180 C. Rohlíky nakrájet, pekáček vymazat míslem. Meruňky vyklopit do cedníku a nechat okapat. V míse smíchat mléko,... více o Meruňková žemlovka
Jablka nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a zalijeme olejem. Promícháme a necháme 2 hodiny stát. Občas promícháme. Přidáme zbylé... více o Maminčina jablečná buchta
Z mascarpone, 2 žloutků (můžeme přidat i 2 bílky) a cukru umícháme krém, který musí být dobře promíchaný a ne moc tekutý (s bílky se stane... více o Pravé italské tiramisu II.
Z bílku ušleháme sníh a ten spojíme se všemi ingrediencemi. Z ořechového těsta tvoříme válečky, které pozvolna stočíme do tvaru rohlíčků.... více o Ořechové rohlíčky (Pařížské)
Papriku zbavíme semínek a stopek, omyjeme a umeleme. Cibuli oloupeme a umeleme. Umletou papriku s cibulí dáme do většího hrnce, přidáme ocet... více o Papriková pasta
Neloupané lilky nakrájejte na plátky a nechte je 10 minut vymáčet ve slané vodě. Ta vytáhne případnou hořkost z plodů a namočené lilky také... více o Caponata
Rozmícháme vejce se solí, přidáme cukr a krupičku. Vzhledem k tomu, že každý používá jiný tvaroh, se konzistence těsta může lišit, proto je... více o Tvarohové placky
V odměrce rozšleháme vejce a dolijeme do 200 ml mlékem. Přidáme 100 ml vody. Vše nalijeme do formy. Přidáme ostatní ingredience v uvedeném... více o Bílý chléb dokonalý
Žádné recepty nebyly nalezeny