Ingredience (kromě müsli a sušeného ovoce) vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Sweet, velikost bochníku malá, barva kůrky...
více o Chlebík s müsli pro děti
Do formy domácí pekárny dáme ingredience dle pořadí. Pekárnu nastavíme na program „základní bochník“. Na kostičky nakrájenou klobásu přidáme...
více o Pivní chléb s klobásou
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program základní, velikost chleba II. Po upečení chleba vyklopíme z nádoby a...
více o Úplně obyčejný hrnkový chleba
Z ingrediencí v míse uděláme těsto. Na vále uděláme žmolenku. Žmolenku pak přidáme k těstu v míse a vypracujeme těsto, které necháme řádně...
více o Drobenkový mazanec
Nejprve připravíme kvásek. Do hrníčku dáme několik lžic mouky, 1 lžíci cukru, trochu vlahého mléka, rozdrobené droždí. Promícháme máslo,...
více o Pravé koblihy
Mrkev a celer nastrouháme na hrubší nudličky a společně s vločkami dáme vařit do osolené vody. Nakrájenou cibulku osmažíme na másle, přidáme...
více o Drožďová polévka s vločkami
Na másle zpěníme cibuli. Přidáme rozdrobené droždí a pražíme, dokud nezačne vonět. Pak přidáme vločky a ještě chvíli pražíme. Směs zalijeme...
více o Vločková pomazánka
Do vlažného mléka přimícháme lžičku cukru, rozdrobíme droždí a na teplém místě necháme vzejít.
Zatím smícháme všechny suché suroviny a ve...
více o Holašovické koláčky
Do malého hrníčku uděláme kvásek z droždí, špetky cukru a trochy vlažné vody. Do mísy připravíme prosátou mouku, přidáme vejce a rozpuštěný...
více o Skořicové koláče
Všechny ingredience smícháme a prohněteme. Na pomoučeném válu vytvoříme bochník, položíme ho na vysypaný plech a necháme kynout cca hodinu....
více o Chléb pšenično-žitný
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Zapneme program základní (Basic, Klasik apod.). Po upečení vyjmeme chlebík z nádoby a...
více o Kmínový chlebík
Rozinky předem namočíme do rumu nebo do vody. Nejprve uděláme kvásek. V 200 ml mléka rozmícháme hrubou mouku, droždí, cukr a špetku soli....
více o Makový závin
Do mísy vlijeme vlažnou vodu a vmícháme droždí. Poté postupně přisypáváme hladkou mouku a mícháme hladké těsto, které necháme následně...
více o Focaccia – italský chléb
Zpracujeme každé těsto zvlášť. Pak zabalíme do celofánového sáčku a dáme do lednice nejméně na 2 hodiny.
Pak těsta převalujeme spolu,...
více o Koláče z Moravy
Nejdříve uděláme kvásek a pak zaděláme těsto. Na vále vyválíme těsto, vykrájíme kolečka, na která dáme trochu marmelády a přikryjeme druhým...
více o Koblihy
Suroviny na kynuté těsto zadělejte do polotuhého těsta a nechte ho hodinu kynout. Vypracujte máslové těsto a dejte ho do lednice.
Kynuté...
více o Skládané koláče
Zaděláme kvásek. Vykynuté těsto rozdělíme na cca 60 kousků, dovnitř zabalíme tvarohovou náplň a cca 3 rozinky, potřeme rozšlehaným vajíčkem,...
více o Moravské koláče
POSTUP PŘÍPRAVY
Já zpracovávám v domácí pekárně - program těsto - suroviny vložím do pekárny v uvedeném pořadí. Kvásek nedělám, stačí...
více o Buchty Eliska
Kvasnice rozdrobíme do mouky, přidáme všechny ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Ihned vyválíme a vykrajujeme kolečka. Ta plníme...
více o Nafouklá jablíčková dobrota
Omládek: droždí smíchame s vodou, necháme chvilku odstát. Mouku nasypeme přes síto do velké mísy, přidáme rozpuštěné droždí, ze začátku...
více o Adrijská Ciabatta
Všechny suroviny dáme do jedné mísy a vypracujeme si těsto. Hotové těsto necháme hodinu vykynout.
Mezitím si připravíme náplň. Na ni budeme...
více o Skořicový pletenec podle Hrušky
Strouhané vařené brambory dáme do mísy, trošku osolíme, přidáme droždí, které jsme rozpustili v mléce se lžící cukru. Přidáme vejce a tolik...
více o Bramborové vdolky
Do mléka dáme trochu cukru, rozdrobíme droždí, zamícháme a necháme kynout. Vykynutý kvásek vylijeme do mouky, přidáme ostatní suroviny a...
více o Kravince
Z droždí, mléka, cukru a části mouky připravíme kvásek. Strouhaný perník promícháme s moukou, kakaem a solí, přidáme kvásek, vejce, vlažné...
více o Perníkové knedlíky
Připravíme si klasickým způsobem kynuté těsto, které necháme kynout 1 hodinu. V průběhu kynutí ho můžeme ještě jednou promísit. Vykynuté...
více o Plněná slaná kolečka
Smícháme přísady na 1. těsto, vytvarujeme do obdélníku a dáme ztuhnout do ledničky. Z ostatních přísad vypracujeme kynuté těsto (kostky...
více o Překládané koláče
Z mouky, droždí, cukru, soli, skořice, kardamonu a citronové kůry připravíme kynuté těsto, do kterého vmícháme rozinky. Necháme 45 minut...
více o Rozinkové žemličky
Zaděláme na těsto a necháme jej hodinu vykynout na teplém místě. Z těsta uplácáme bagetky (či malé housky nebo stočené rohlíky). Lehce je...
více o Těsto na bagetky, housky apod.
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr. Po rozpuštění přidáme mouku, vejce, sůl, olej a vypracujeme těsto. Necháme vykynout....
více o Tiropsomo (chléb pečený s balkánem)
Pizza Calzone prý vznikla v Neapoli, když se jednomu nešikovnému kuchaři při strkání do trouby pizza složila tak, že jedna půlka pizzy...
více o Calzone – Plněná pizza
Mouku smícháme s olejem a osolíme. Z droždí, cukru a sklenice vlažné vody připravíme kvásek, přidáme k mouce a vypracujeme těsto. Necháme...
více o Fataayer (špenátové taštičky)
Rozšťouchané brambory (nahrubo) a škvarky přidáme do mísy s moukou, ve které jsme udělali důlek, nadrobili do něj droždí, posypali cukrem a...
více o Škvarkové placky pečené v kuse
Nejprve uděláme kvásek. Do vlažného odměřeného mléka nadrobíme droždí a přidáme cukr. Přikryjeme pokličkou a necháme cca 20 minut kynout....
více o Tátovy langoše
Do mísy nasypeme polohrubou mouku. Uděláme důlek, kam dáme špetku soli, trochu teplého mléka a kvasnice. Necháme vzejít kvásek.
Potom...
více o Kynuté knedlíky z mikrovlnky
Zpracujeme těsto, necháme vykynout. Zamotáme houstičky, necháme ještě 30 minut kynout. Potřeme vejcem a posypeme solí, mákem, kmínem nebo...
více o Houstičky podle Růženky
Vypracujeme těsto a necháme ho kynout asi hodinu na teplém místě. Zpracujeme šlehačem suroviny na náplň, je možné malinko naředit mlékem,...
více o Svatební koláčky paní Rakové
Z uvedených surovin vypracujte těsto a nechte vykynout. Rozdělte na deset až šestnáct kousků. Rozválejte je, doprostřed vložte lžičkou náplň...
více o Volarské tvarohové koláčky
Do mouky vyhloubíme důlek, ve kterém necháme vykynout kvásek. Okraje mouky osolíme. Po vykynutí kvásku postupně přidáváme ostatní suroviny...
více o Buchtičky se šodó
Do vlažného mléka dáme kvasnice a trochu cukru a mouky. Necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, cukr, žloutky, majolku, olej a kvásek....
více o Koláče od maminky
Ve vlažném mléce rozpustíme droždí a cukr. Přidáme k mouce a spolu s vejcem, olejem, solí a ořechy vypracujeme těsto. Necháme 30 minut...
více o Makový koláč s posypkou
Uděláme kvásek, pak vypracujeme těsto, přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 1/2 hodiny. Pak uděláme asi 20 buchet. Do buchty přidáme...
více o Buchty od Aničky
Z teplého mléka cukru a droždí se udělá kvásek. Pak se přidají žloutky, olej, špetka soli a hladká mouka.
Těsto se pořádně vypracuje a ihned...
více o Koláčky
Z vlažného mléka, cukru a kvasnic si připravíme kvásek a nechame vzejít na teplém místě. V míse smícháme prosátou mouku, sůl, vejce,...
více o Borůvkové knedlíky