Těstoviny uvaříme v dobře osolené vodě.
Na studenou pánev nalijeme olej, přihodíme nadrobno nakrájený česnek, nasekanou feferonku a...
více o Špagety s česnekem a feferonkou
Připravte si zálivku. Všechny přísady kromě šalotky dejte do sklenice se šroubovacím uzávěrem a dobře protřepejte. Na závěr do zálivky...
více o Salát s avokádem a hořčičnou zálivkou
Do misky vložíme rozdrobené kvasnice, do kterých nalijeme vlažnou minerální vodu, olivový olej a sůl.
Dobře promícháme a nalijeme do misky s...
více o PIZZA Margaretha
Připravíme si hermelín, který naložíme v marinádě z oleje, soli, pepře, grilovacího koření a utřeného česneku. Naložíme hermelíny do...
více o Grilovaný hermelín s čerstvým špenátem
Tofu nakrájíme na kostičky a spolu s ostatními ingrediencemi rozmixujeme. Kdo má rád ostřejší chuť, přidá do mixéru stroužek česneku. Pokud...
více o Bazalkové tofu
Špagety uvařte v osolené vodě al dente. Slijte je a nechte si stranou asi 100 ml vody, ve které se vařily.
Zatímco se špagety vaří,...
více o Sépiové těstoviny se sušenými rajčaty
Nachystáme si hovězí maso – odblaníme, nakrájíme na nudličky. Naložíme do marinády z olivového oleje, soli, pepře, mleté papriky,...
více o Hovězí čína s nudlemi
V mističce smícháme většinu kari koření s olivovým olejem a špetkou soli. Králičí filety nakrájíme na menší kostičky, dáme do připravené...
více o Italské kari rizoto s králičím masem
Nejprve si připravíme zálivku. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s olejem (cca 2 lžíce), osolíme a vytrvale mícháme v hmoždíři po dobu 5...
více o Ledový salát s extra zálivkou
V malé misce smícháme ocet, hořčici a šalotku. Velmi pomalu přiléváme olej a šleháme, až se vše spojí v emulzi. Osolíme a opepříme. V...
více o Vinaigrette
Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme do poloměkka. Necháme je částečně vychladnout, ještě teplé je rozpůlíme a vydlabeme lžičkou střed....
více o Zapečené brambory s nádivkou
Oloupeme si salátovou okurku a stroužek česneku.
Vezmeme plechovou misku cca 0,5 l.
Okurku nastrouháme na hrubém struhadle do misky, dále na...
více o České Tzatziki
Na wok pánvi trochu rozpálíme olivový olej. Nakrájená rajčata na kostičky dáme do pánve s bazalkou a spaříme je, než úplně pustí šťávu....
více o Rajčatová omáčka na těstoviny
Všechny ingredience kromě žeber zamícháme do marinády, kterou žebírka potřeme. Necháme odležet v chladu alespoň dvě hodiny. Potom pečeme při...
více o Pikantní žebírka
Kuskus promícháme s olejem a zalejeme horkou vodou (cca 1-2 cm nad), necháme 10 minut odstát. Mezitím si nakrájíme na malé kostičky šunku,...
více o Kuskus salát
Omyjeme římský salát (pozor, jiný salát se na Caesar salát nepoužívá) a odřežeme tvrdý košťál. Použijeme jen hezké čisté listy salátu. Listy...
více o Caesar salát s kuřecím masem
Ve větší pánvi rozehřejte máslo a 2 lžíce olivového oleje. Do rozpálené pánve přidejte růžičky květáku a pomalu ze všech stran orestujte....
více o Květákový salát s cizrnou a brusinkami
Bagetu šikmo nakrájíme na krajíčky, které mírně opečeme z obou stran pod horkým grilem.
Vedle si smícháme utřený česnek s olivovým olejem....
více o Tostadas s tuňákem
V kastrůlku necháme rozehřát panensky olivový olej.
Zpěníme na něm cibulku, přidáme mrkev s celerem.
Potom mleté hovězí a vepřové maso. Vše...
více o Sugo Bolognese
Fazole zalít vodou a nechat na noc bobtnat.
Slít vodu, přesypat do hrnce, zalít znova vodou 3-4 cm nad fazole. Vařit, 10 min. zprudka...
více o Vařené fazole
Pusťte se do přípravy omáčky. V misce smíchejte všechny ingredience na omáčku a dle chuti dochuťte. 4 lžíce omáčky si dejte stranou.
Pokud...
více o Krevety s avokádem
Uvařenou čočku rozmixujeme a vše promícháme.
Můžeme přidat například petrželku, pár kapek citronu nebo tofu.
Podáváme s rozpečenou bagetkou...
více o Čočková pomazánka
Vše smíchejte v míse s olejem. Bylinky nemusíte trhat ani krájet, stačí je tam ponořit celé. Maso v marinádě nechte alespoň dvě hodiny...
více o Marináda s čerstvými bylinkami a medem
Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 °C. Na pánvi zahřejte olej, osmahněte na něm cibuli, papriky a půl chilli papričky. Na...
více o Zapečené mexické tortilly
Rozpálíme si v hrnci olivový olej.
Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme na plátky pokrájenou cibuli a na plátky pokrájené papriky. Přidáme...
více o Lečo s Jalapeňos
Mrkev, střední část řapíkatého celeru a cibuli nakrájíme klidně na větší kousky. Zpěníme je na panenském olivovém oleji. Půl kila rajčat San...
více o Sugo pomodoro
Nejdříve si nakrájíme maso na kostičky nebo proužky , podle zvyku a jak kdo má rád. Nakrájíme si cibulku , rozpálíme pánev s olivovým...
více o Báječná sýrová omáčka s kuřecím masem
Uvaříme rýži.
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a zprudka orestujeme na oleji. Přidáme na malinké kostičky nakrájenou zeleninu a asi 10...
více o Španělské rizoto
Smícháme mouku, vodu, droždí olej a sůl. Vláčné těsto rozdělíme na 4 bochánky, zabalíme do fólie a dáme na 12+ hodin do lednice. Čas od času...
více o Pizza