Fazole nechat namočit přes noc.
Druhý den slít vodu, fazole přesypat do hrnce, zalít znovu (3 cm nad), a přivést k varu. Na mírném plameni...
více o Domácí pečené fazole
Brambory ve slupce, řepu a mrkev uvaříme, poté oloupeme a nakrájíme na kostičky. Fazole uvaříme, zamícháme do řepy, brambor, mrkve a přidáme...
více o Salát „Viněgret“
Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Zatímco se budou vařit, orestujeme nadrobno nakrájenou slaninu...
více o Zapékané mexické brambory
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké, můžeme vodu trochu osolit a necháme je chvíli...
více o Fazolový salát s křenem
Fazole vypereme a namočíme je přes noc do kastrolu do vody, druhý den ráno vodu slijeme, dáme novou a uvaříme je do měkka, asi 30–40 minut....
více o Červené fazole s bazalkou
Řepu vydrhneme pod tekoucí vodou, uvaříme v osolené vařící vodě (se špetkou kyseliny citronové – řepa si uchová původní červenou barvu),...
více o Salát z červené řepy s fazolemi
Na sádle, či oleji zpěníme cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou kapii a trošinku podusíme, přidáme obě plechovky fazolí (1 je lépe scedit),...
více o Mexické fazole se zeleninou
Dopředu namočené fazole uvaříme skoro doměkka, přidáme na kostky nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou mrkev a vaříme, dokud nejsou...
více o Fazolová polévka
Nakrajíme nadrobno cibuli a tři čtvrtě mrkve.
Vhodíme do kotlíku a restujeme do tmava, před koncem restování přidáme celé koleno, které...
více o Kotlíkový babguláš
Fazole namočíme přes noc do vody. Druhý den je vaříme do změknutí. Na sádle necháme zesklovatět cibulku, přidáme nakrájenou klobásu a...
více o Fazolová polévka se zakysanou smetanou
Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji, přidáme lečo, kečup a fazole. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a chilli....
více o Ďábelské fazole
Fazole uvaříme (nemusí být úplně měkké). Vaříme pouze ve vodě, nijak neochucujeme. Na oleji lehce orestujeme cibuli, přidáme na kostičky...
více o Výborné fazole
V širokém hrnci na tuku smažíme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájené a okořeněné kuřecí maso. Chvíli smažíme, poté přidáme...
více o Mexiko po mém
V pánvi s vyšším okrajem rozpalte olivový olej a nechte na něm zesklovatět cibuli. Pak do pánve přidejte párky a opečte je. Přidejte fazole,...
více o Párky s fazolemi
Fazole přes noc namočíme a druhý den uvaříme.
Na rozškvařené slanině osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli a strouhanou mrkev, přidáme...
více o Fazole po baskicku
Uzená žebra vaříme zvlášť (občas odpadnou kousky kostí). Pokud máme bůček, můžeme vařit dohromady s fazolemi a kořením. Když jsou fazole...
více o Fazolová polévka s uzeným masem
Fazole přes noc namočíme v oddělených nádobách. Druhý den je uvaříme. Zatímco fazole chladnou, připravíme dresink.
Olivový olej smícháme s...
více o Trojfazolová mísa
Uvaříme rýži ve varném sáčku ve slané vodě. Mezitím nakrájíme salátovou okurku, papriku a rajčata na kousky, cherry rajčata jen na půlky....
více o Fazolový salát s rýží
Špek nakrájíme na kostičky a vyškvaříme ve vyšší pánvi nebo v hrnci. Na vyškvařeném tuku osmahneme dohněda nadrobno nakrájenou cibuli....
více o Fazole Mexiko
Fazole namočíme předem na 3–5 hodin do vody, aby nabobtnaly.
Na tuku zpěníme cibuli, zasypeme ji mletou paprikou, krátce zamícháme a...
více o Gulášová polévka s bílými fazolemi
Přebrané fazole propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme několik hodin nabobtnat. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji a...
více o Pikantní fazolová polévka
Zprudka orestujeme maso, přidáme cibulku, chilli a necháme cca 10 minut, než se nám vyvaří přebytečná voda. Pak přidáme česnek, nakrájená...
více o Chilli con carne podle restaurace Jáma
1. Na velké pánvi s rovným dnem rozpálíme olivový olej na vysokou teplotu a dozlatova osmažíme kousky vykostěného kuřete a králíka.
2. Maso...
více o Paella Valenciana
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme doměkka. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání osmažíme...
více o Bretaňské fazole
Fazole namočte přes noc do hrnce s vodou.
Ráno vodu slijte a nahraďte vývarem a bílým vínem.
Přidejte nakrájenou cibuli a zvolna vařte 1,5...
více o Toskánská polévka z bílých fazolí
Uvaříme fazole do měkka. Mrkev a brambory očistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. Zalijeme vodou a vaříme do měkka. Po...
více o Vynikající zeleninová polévka
Nakrájíme cibuli na kostičky. Papriku rozpůlíme a nasekáme na přibližně centimetrové kousky. Vlijeme olej na pánev. Do rozžhaveného oleje...
více o Chilli con carne
Napřed si fazole namočíme přes noc a druhý den je povaříme 20 minut v papiňáku společně s uzeným, feferonkou, půlkou cibule, bobkovým listem...
více o Fazolačka aneb žádný hněv a žádná rvačka
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě, v níž se namáčely. V závěru...
více o Kovbojské fazole na slanině
Fazole zalít vodou a nechat na noc bobtnat.
Slít vodu, přesypat do hrnce, zalít znova vodou 3-4 cm nad fazole. Vařit, 10 min. zprudka...
více o Vařené fazole
Namočené fazole uvaříme doměkka a scedíme je. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na kostičky nakrájené tofu, chilli koření...
více o Vegetariánské chilli con carne
Osmažíme najemno nakrájenou cibulku, přidáme první část česneku. Vložíme mleté maso a restujeme ho až do měkka. Přidáváme postupně oboje...
více o Fazole s mletým masem
Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 °C. Na pánvi zahřejte olej, osmahněte na něm cibuli, papriky a půl chilli papričky. Na...
více o Zapečené mexické tortilly
Doporučuji si nejdříve připravit a nakrájet suroviny.
Připravíme hlubší pánev, do pánve nalijeme olej.
Nakrájíme najemno 3 stroužky česneku,...
více o Mexická směs do tortily
Čočku, hrách a fazole namočíme přes noc. Druhý den je v téže vodě krátce povaříme, přidáme kroupy a vaříme do změknutí. Pak přidáme...
více o Hrstková polévka z Hané
Na rozpálenou pánev přidáme nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájený česnek a celou klobásu. Restujeme do té doby, než ingredience budou...
více o Fazole s uzeninou
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s jemně nakrájeným...
více o Fazolový salát se slaninou
Fazole namočíme aspoň na 2 hodiny do vody. Poté je v tlakovém hrnci uvaříme doměkka spolu s vývarem z uzeného, česnekem, bobkovým listem,...
více o Uzená fazolačka
Přes noc namočíme 6–7 vrchovatých lžic fazolí. Vodu nevyléváme, pouze dolijeme do cca 1,2 litru. Nesolíme a vaříme v tlakovém hrnci 50 minut...
více o Prostá fazolová polévka
Luštěniny přes noc namočíme do vody a druhý den ve stejné vodě uvaříme s kroupami. Před dokončením přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a...
více o Bratříčkova polévka z Hané
Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli (podle chuti), rajský protlak, pepř a sůl. Podlijeme trošku vodou a...
více o Mexická polévka z naší hospody
Sójové kostky uvaříme předem dle návodu. Pokud je čas, můžeme je na 1 den naložit do marinády připravené z olivového oleje a koření, které...
více o Thajský sójový guláš
Fazole namočte přes noc v dostatečném množství vody.
Ráno vodu slijte a nahraďte 5 hrnky čerstvé. Přiveďte k varu, zmírněte oheň a přidejte...
více o Červené fazole s rýží