- cibuli a okurky nakrájíme na kostičky
- maso nakrájíme na nudličky
- maso osmahneme na tuku
- přidáme cibuli
- podlijeme vodou nebo...
více o Katův šleh
Maso nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a drobně nasekáme. Papriky a feferonky rozpůlíme, zbavíme jadérek a omyjeme. Obojí...
více o Čili kuře s paprikou
Všechnu zeleninu pomeleme na masovém mlýnku, dáme do hrnce vařit. Asi po 10 minutách přidáme olej a deko. Buďto vaříme, dokud se voda...
více o Zeleninová směs
Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.
Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda....
více o Hospodský vepřový guláš
Cibuli a feferonky nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, promícháme s kořením a vše zpěníme na másle. Po vychladnutí smícháme s jogurty a...
více o Jogurtová omáčka
Maso a cibuli nakrájíme, ostatní suroviny smícháme a řádně promícháme (masoxy rozpustíme v malém hrníčku a pak dolijeme do jednoho litru...
více o Guláš bez míchání
Z paprik vykrojíme jádra, do dutých paprik vlijeme do 1/4 smetanu, poté vložíme feferonky. Nakrájíme hermelín na plátky a vložíme je do...
více o Papriky plněné pikantní pastou
Na tuku zpěníme cibuli, přidáme hovězí a vepřové maso nakrájené na nudličky a podusíme. Vhodíme nakrájená drůbeží játra, okořeníme pepřem,...
více o Sicilská směs
Meloun nakrájíme na stejnoměrné kousky (já používám vykrajovátko na kuličky z brambor), svaříme nálev, meloun rozdělíme do sklenic, zalijeme...
více o Meloun jako břitva
Zeleninu omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli a česnek na větší kostičky. Nakrájenou zeleninu rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem a...
více o Mexická omáčka
Na kostky nakrájené osolené maso přidáme na dozlatova osmaženou cibuli. Postupně přidáváme kmín, česnek, rajský protlak, orestujeme,...
více o Guláš „Stavěč se sypungem“
Hermelín nakrájíme na menší kousky. Do větší misky vrstvíme sýr, každou vrstvu posypeme kořením a prolijeme olejem. Naložený necháme v...
více o Nakládaný hermelín
Nejprve si připravíme kuličky. Rozmražené měšťanské maso dáme do misky. Postupně přidáme 1 vejce, 2 lžíce solamylu, sůl, podravku, půl...
více o Kuličky pro návštěvu
Všechny přísady na nálev 5 minut povaříme. Do vychladlého nálevu vmícháme kečup. Uzeninu a cibuli nakrájíme na kolečka, klademe střídavě do...
více o Domácí utopenci
Králíka prošpikujeme slaninou a osolíme. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme sádlo, nakrájený pórek a feferonky....
více o Králík po cikánsku
Na velké pánvi s vysokým okrajem rozpálíme olej, do kterého vložíme na nudličky nakrájené, prosolené a ve škrobu obalené maso a trochu...
více o Masová směs na pánvi
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na polovinu plátku klademe na kolečka nakrájenou cibuli, plátky anglické slaniny, nakrájené...
více o Kuřecí kapsa v alobalu
Všechny ingredience smícháme, dáme do pekáče, přikryjeme víkem nebo alobalem a pečeme při 250 stupních 1,5–2 hodiny. Nemícháme....
více o Guláš v troubě
Vepřová žebírka osolíme, podlijeme vodou a pečeme při teplotě asi 200 stupňů 40-50minut.Neustále poléváme šťávou, která se vysmaží. Během...
více o Pikantní žebírka
Řepu umyjte a uvařte doměkka (nechte kořínky, aby nevytekla šťáva). Nechte ji vychladnout, oloupejte a nahrubo nastrouhejte. Cibuli a...
více o Červená řepa s paprikou
Maso nakrájíme na velmi tenké nudličky, posypeme moukou a vegetou, dobře promícháme, mírně osolíme a na rozpáleném oleji zprudka opečeme....
více o Moravský flamendr
Maso nakrájíme na nudličky a promícháme se směsí. Necháme uležet 24 hodin, ale čím déle, tím lépe. Použila jsem na čínu králíka, vepřové...
více o Čína z vepřového masa
Maso rozkrojíme, lehce naklepeme. Marinujeme 2–3 hodiny a grilujeme na litinovém plátu (případně opekáme na pánvi). Solíme až po upečení ...
více o Naložená kuřecí prsa
Uzená žebra vaříme zvlášť (občas odpadnou kousky kostí). Pokud máme bůček, můžeme vařit dohromady s fazolemi a kořením. Když jsou fazole...
více o Fazolová polévka s uzeným masem
Květák rozebereme na malé růžičky, ostatní zeleninu nakrájíme na jemné nudličky. V hrnci promícháme a přidáme nálev. Za občasného promíchání...
více o Moje čalamáda
Špekáčky oloupeme a podélně rozřízneme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky.
Vše naskládáme do 3 l láhve (cibule, špekáčky, cibule...) a...
více o Utopenci V.
Brambory nakrájíme na plátky.
Pekáč vymažeme olejem a poklademe na dno plátky brambor, na ně tenká kolečka cibule, fazolky, nakrájenou...
více o Dědečkovy brambory
Vše očistíme a pomeleme, přidáme olej, ocet, cukr a Deko a vaříme 2 hodiny. Plníme do skleniček a sterilujeme 20 minut na 80 °C.
Hodí se do...
více o Pálivec
Kuře rozčtvrtíme, osolíme a opečeme na olivovém oleji. Vyndáme z pánve a uchováme v teple. Na pánev přidáme na kostičky nakrájenou anglickou...
více o Bulharské kuře
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Přidáme na nudličky nakrájené papriky, cibuli, feferonky.
Dále přidáme nakrájený česnek,...
více o Čertovská omáčka
Jemně nasekaný česnek, pokrájené feferonky a zelenou petrželku (je možné nahradit bazalkou) dáme za studena do pánve, na to rozložíme...
více o Dýňové těstoviny
Vše smícháme v misce a necháme alespoň přes noc uležet. Můžeme přidat více ostré papriky a kari. Po odležení smažíme na pánvi v oleji....
více o Švejžužu
Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření připravenou tak, že...
více o Nakládaný hermelín III.
Kečup, ocet, pepř a sůl přivedeme k varu a necháme vychladnout. Salám, sýr, feferonky, cibuli a okurky umeleme na masovém strojku. Vmícháme...
více o Maďarská pomazánka
Buřtíky oloupeme, naskládáme do pekáčku. Posypeme nakrájenou cibulí, opepříme. Odvážní mohou přidat feferonku zbavenou semínek. Přidáme...
více o Buřty na pivu
Hermelíny rozpůlíme, měkkou část vydlabeme lžičkou a společně s nastrouhanou (rozdrobenou) Nivou na pár vteřin vložíme do mikrovlnky...
více o Nakládaný pivní Hermelín
Napřed si fazole namočíme přes noc a druhý den je povaříme 20 minut v papiňáku společně s uzeným, feferonkou, půlkou cibule, bobkovým listem...
více o Fazolačka aneb žádný hněv a žádná rvačka
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme protlak a vodu, utřený česnek a feferonku (tu lze vynechat). Necháme krátce povařit. Přidáme třetinu...
více o Špekáčky pikant RLD
Na oleji zpěníme pokrájenou velkou cibuli a na ni pak dáme kysané zelí i s lákem. Kuře naporcujeme, osolíme a dáme zprudka po všech stranách...
více o Kuře v zelí
Zelí rozkrájíme a lístečky položíme do misky.
Nakrájíme mozzarellu na kolečka.
Kolečka dáme do misky a zalijeme olejem.
Papriku nakrájíme a...
více o Salát Alvota
Meruňky rozpůlíme a vypeckujeme. Do kastrolu nalijeme ocet, vodu a cukr a přivedeme k varu. Přidáme meruňky a asi 5 minut povaříme. Do...
více o Sladkokyselé meruňky
Hrušky oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Česnek prolisujeme, cibule nakrájíme nadrobno. Vše dáme do hrnce s odměřenou vodou, olejem,...
více o Hrušková pikantní mňamka
Špekáčky (pokud nejsou v přírodním střívku) oloupejte, nakrojte podélně do dvou třetin výšky a do zářezů vložte po dvou plátcích cibule....
více o Buřty na černém pivu
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájenou klobásu a dále restujeme. Odstavíme a do tuku vmícháme papriku a necháme rozpustit....
více o Zelná polévka
Špekáčky nakrojíme podélně, na koncích nakrojíme na ježka. Naskládáme je do zapékací mísy, zasypeme nakrájenou cibulí a feferonkami a...
více o Vepřové ala špekáčky na pivu
Cibuli na proužky necháme zesklovatět, přidáme maso nakrájené na menší kousky. Osmahneme, necháme vydusit, osolíme, opepříme. Podléváme...
více o Samuraj k pivku
Nejdříve si připravíme nálev. Vodu s octem, kořením a cukrem svaříme a necháme 5 minut vařit na mírném ohni. Nálev necháme vychladit....
více o Pikantní čerti