Přísady na těsto smícháme a vypracujeme vláčné těsto. Rozdělíme na poloviny.
Formu na koláč si vymažeme, polovinu těsta rozválíme na větší...
více o Apple pie – anglický jablečný koláč
Suroviny smícháme a zaděláme těsto.
Přikryjeme utěrkou a necháme 12 hodin vykynout.
Pečicí mísu s poklopem necháme při 220 stuních 10 minut...
více o Domácí chléb z bílé mouky
Všechny ingredience smícháme dohromady. Troubu si předehřejeme na 150 °C a pečeme 30–45 minut.
Můžeme posypat kakaem nebo si udělat...
více o Makovec pro šikovné
Na vymaštěný plech rovnoměrně rozložíme polovinu strouhaného sýra.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce, vejcích a poskládáme...
více o Zapečená kuřecí prsa se sýrem
Ze surovin zpracujeme těsto, necháme ho kynout.
Vykynuté těsto po částech rozválíme a vykrájíme kolečka – třeba podle hrnku. Na polovinu...
více o Dobré pečené koblihy
Všechny suroviny smícháme dohromady a prošleháme metličkou.
Těsto nalijeme do silikonových košíčků, ale jen do půlky.
Silikonové košíčky se...
více o Muffiny z mikrovlnné trouby
Česnek oloupeme, rozmáčkneme a vhodíme do hrnce společně s celým novým kořením, celým černým pepřem a bobkovými listy. Necháme restovat asi...
více o Naše Rajská s vaječnými noky
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, po stranách nakrojíme, obalíme v mouce a zprudka osmažíme na oleji z obou stran dozlatova. Pekáček...
více o Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Brambory nakrájené na kostky dáme vařit do vývaru.
Přidáme oloupaná prolisovaná rajčata, protlak, bobkový list, bazalku a povaříme.
Polévku...
více o Rajčatová polévka
V míse smícháme mouku, citrusovou kůru a cukr. Přidáme žloutek, změklé máslo a vypracujeme jemné těsto.
Hotové těsto zabalíme do...
více o Andělská očka
Nejdříve si očistíme kuřecí maso a nakrájíme ho na menší kostičky, osolíme a okořeníme dle vlastní chuti. Maso osmahneme na oleji.
Zeleninu...
více o Zapečené těstoviny podle Martiny
Příprava boloňské omáčky:
Na oleji a cibulce orestujeme nastrouhanou mrkev a celer. Necháme opékat asi 10 minut dozlatova, pak přidáme...
více o Lasagne s boloňskou omáčkou a bešamelem
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou smetanou, troškou rumu a...
více o Šlehačková bábovka bez vážení
Suroviny na výrobu tortill smícháme dohromady a uhněteme těsto (horká voda je důležitá pro rozpuštění sádla a pro vhodnou konzistenci na...
více o Plněná domácí tortilla s kuřecím masem
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme změklé máslo, cukr, mléko a vypracujeme hladké těsto. Rozděláme ho na poloviny. První polovinu...
více o Křehký jablkový koláč
Cukr utřeme se 2 vejci a změklým tukem na pečení, poté přidáme med a koření. Do této kašičky vmícháme mouku se sodou. Medu nedáváme víc,...
více o Medové perníčky
Řízky osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Přidáme kostičky šalotky, přilijeme vívo a vývar, vmícháme petrželku a dusíme 20 minut. Řízky...
více o Kuřecí prsíčka po florentinsku
Těsto zpracujeme na vále, necháme asi 30 minut odpočinout. Potom těsto rozválíme, vykrájíme kytičky. Přeneseme na plech vyložený pečicím...
více o Kytičky s vrchem
Kapustu omyjte, spařte v horké vodě a nechte okapat. Potom ji nakrájejte na malé kostičky. Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném...
více o Bramboráky s nivou
Brambory nastrouháme (4 najemno, 2 nahrubo), přidáme vejce, cukr, mouku, sůl, podle potřeby mléko a uděláme těsto jako na bramborák. Těsto...
více o Bramborák se švestkami
Vytvoříme klasické palačinkové těsto, jen místo mléka dáme limonádu – může být i ovocná. Na pánvi lehce vytřené tukem pečeme tenké palačinky...
více o Colové palačinky
Smícháme 3 lžíce olivového oleje s česnekem, zakryjeme a necháme stát. Zbytek oleje rozpálíme v těžkém hrnci a asi 20 minut opatrně dusíme...
více o Francouzská cibulačka
Máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli utřeme do pěny. Přidáme oloupaná, na malé kostičky nakrájená jablka a ostatní přísady,...
více o Jablkové koláčky
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny za postupného zašlehávání horké vody. Pak přidáme hladkou mouku s práškem do pečiva a kokosem. Těsto...
více o Kokosová roláda jednoduše
Cukr a žloutky utřeme do pěny, postupně přidáváme olej, kakao, mouku s práškem do pečiva a sníh. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou...
více o Koláč Janka
Do mísy dáme ohřát mléko a v něm rozpustíme tuk a cukr. Necháme zchladnout a do vlažné směsi rozdrobíme droždí, necháme vzejít kvásek....
více o Kulatky s posýpkou
Do mouky dáme sodu, Heru, cukr, vejce a v mléce rozpuštěný med. Vše zpracujeme v těsto a rozdělíme na tři díly. Z každého dílu vyválíme...
více o Mazurek
Sodu smícháme s moukou a ze všech přísad vypracujeme těsto. Necháme 5 hodin v chladu odpočívat. Vyválíme přes mírně pomoučený mikroten tenčí...
více o Medové trubičky
Zpracujeme hladké a vláčné těsto. Dáme na 2 hodiny odpočinout do chladu. Potom vyválíme na tenký plát a vykrájíme větší kolečka (průměr asi...
více o Plněné medové trubičky
Všechny suroviny zaděláme na vále, necháme odpočinout 1/2 hodiny. Pak tvoříme kuličky a koncem vařečky do každé kuličky uděláme důlek,...
více o Pouťové koláčky
Mouku a cukr prosijeme na vál, přidáme jedlou sodu, nastrouhané oříšky, skořici, máslo, med a vše zpracujeme v těsto, které poté necháme...
více o Skořicové perníčky
Rýži několikrát propláchneme horkou vodou a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vařenou rýži dáme do mísy, přidáme hladkou mouku, všechna vejce,...
více o Smažené rýžové placičky
Zpracujeme těsto a necháme odležet v lednici 2–3 hodiny. Potom plníme ovocem. S těstem se velice dobře pracuje a je voňavé. Vaříme asi 6–7...
více o Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem
Vychladlé brambory oloupeme, nastrouháme a zaprášíme moukou. Ve vlažném mléce s cukrem necháme vzejít kvasnice, přidáme brambory a postupně...
více o Pečené pěry
Droždí rozpustíme s cukrem a polovinou vody, necháme na teplém místě stát asi 10 minut, než se vytvoří kvásek (jsou viditelné bubliny). Ve...
více o Arabské lodičky pide s různými náplněmi
Maso protkneme klínky klobásy, dáme do mísy s petrželí a koprem, zalijeme pivem a přikryté necháme 5 hodin marinovat.
Kostičky slaniny lehce...
více o Hovězí pečeně na pivu
Na sádle osmahneme mírně naklepané osolené kotlety, až se maso zatáhne. Kotlety vyjmeme z pánve a na výpeku osmahneme najemno nakrájenou...
více o Kotlety v pivní omáčce
Hovězí maso na několika místech nařízneme a prošpikujeme kousky slaniny. Osolíme, opepříme a na pánvi zprudka opečeme po všech stranách....
více o Svíčková na smetaně pro dva
Rybu rozdělíme na porce, pokapeme citronem, osolíme, opepříme, potřeme rozmačkaným česnekem a necháme asi 30 minut odležet.
Z vajec, piva,...
více o Amur v bylinkovém těstíčku
Vejce, cukr a tuk utřeme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a mléko. Nakonec přidáme rozinky a nasekané mandle.
Bábovkovou formu...
více o Bábovka Piškotka
Ve větším kastrolu si na sádle osmahneme cibuli dorůžova. Maso osolíme, potřeme rozmačkaným česnekem, obalíme v paprice, hořčici a vložíme k...
více o Vepřová plec s hořčičnou omáčkou