Kančí ragú se šípkovou omáčkou
Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na střední kostky. Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Koření svážeme do měšce. Na polovině... více o Kančí ragú se šípkovou omáčkou
Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na střední kostky. Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Koření svážeme do měšce. Na polovině... více o Kančí ragú se šípkovou omáčkou
V robotu míchejte minutu plochou metlou žloutky se studeným mlékem na rychlost 4. Postupně vmíchejte mouku a kypřicí prášek, pak rozpuštěný... více o Vafle se šlehačkou
Utřeme vejce s cukrem. Poté vlijeme mléko. Zamícháme. Vsypeme mouku. Vše pečlivě promícháme. Vléváme na rozpálenou pánev.... více o Palačinky by Zasuvka
Na troše oleje (nebo másla) necháme rozpustit kvasnice. Přidáme vejce, promícháme, necháme vejce trochu srazit. Přisypeme mouku a chvíli... více o Rychlá a jednoduchá kvasnicová polévka
400 g brokolice (hlavně košťály) dáme vařit do lehce osolené vody. Uvařenou brokolici necedíme, jen ji rozmixujeme. Zbytek růžiček brokolice... více o Brokolicová polévka – velmi chutná
Všechny suché suroviny dobře smícháme. V jiné nádobě rozmícháme vejce, mléko a olej. Směs s mlékem přidáme k suchým surovinám, ručním... více o Americké lívance
Hladkou mouku smícháme s droždím a takovým množstvím vody, aby vzniklo měkké, vláčné těsto. Dáme asi na hodinu vykynout. Mezitím na oleji... více o Houbová pizza
Vše zaděláme v těsto a necháme vykynout. Po vykynutí pleteme houstičky, potíráme rozšlehaným vajíčkem, sypeme solí a kmínem, mákem nebo... více o Housky
Mouku promíchejte s cukrem a špetkou soli, poté zašlehejte máslo a mléko. Šlehejte, dokud není těsto bez žmolků. Až poté přidejte vajíčka a... více o Vafle
Smícháme mouku, kypřicí prášek, (granko) a cukr. Přidáme vejce. Dolijeme mléko, olej a dobře promícháme. Vložíme do mikrovlnné trouby na 3,5... více o Rychlá buchta do mikrovlnky
Nejprve začneme kváskem – do 2 lžic mléka dáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí, necháme vzejít. Mezitím si ohřejeme půl litru jakékoliv... více o Chléb „Šumava“
Z mouky, moučkového cukru, mletých lískových oříšků, másla a vajíčka vypracujeme těsto. Necháme ho asi hodinu odpočinout v ledničce. Poté... více o Jablečný koláč z oříškového těsta
Hlívu očistíme a pokrájíme na proužky. V hrnci rozpálíme lžíci sádla a asi 5 minut na něm hlívu restujeme. Zalijeme vývarem a 10 minut... více o Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné
Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto a dáme jej odpočinout na 30 minut do lednice. Poté těsto vyválíme a kousek si dáme stranou.... více o Linecký koláč – co dům dal
Z ingrediencí na palačinky umícháme řidší těstíčko, ze kterého smažíme slabé menší palačinky (z obou stran dozlatova) na pánvi s rozpáleným... více o Palačinky s jahodovým přelivem
Máslo utřeme do pěny, postupně přidáváme cukr a vejce a naposledy citronové aroma. Mouku, škrob, sůl a prášek do pečiva smícháme spolu s... více o Citronové muffiny
Slaninu si nakrájíme na kostičky a orestujeme v hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kousky nakrájená játra. Vše dohromady trochu... více o Vepřová játra na slanině
V hrnci rozpustíme máslo a postupně přisypáváme mouku. Za stálého míchání jíšku zalijeme asi litrem studené vody. Přivedeme k varu. Přidáme... více o Rychlá bramboračka
Z mouky, cukrů, tuku, žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu uležet. Druhý den z... více o „Paličkové" linecké cukroví
Těsto: z jemně mletých ořechů, cukru, žloutku a celého vejce vypracujeme těsto, dáme do strojku a tvoříme asi 4–5 cm dlouhé banánky, které... více o Ořechové banánky
Z uvedených surovin vypracujeme na vále těsto. Lískové oříšky rozpůlíme. Těsto rozdělíme na 80 stejných dílků. Do každého zabalíme půlku... více o Kokosoví ježci s oříškem
Všechny přísady smícháme a po důkladném propracování necháme přikryté 20 minut v chladu odpočinout. Z těsta lžící vykrajujeme kousky a... více o Tvarohové kobližky
Kuřečí prsa očistíme a napříč nakrájíme na proužky, silné asi tak na palec. Můžeme lehce rozklepnout, aby byly širší. Kukuřičné lupínky... více o Křupavé kuřečí řízečky v lupínkách
Kváskem zaděláme těsto a necháme přikryté 20 minut kynout. Pak těsto vyválíme a vykrájená kolečka smažíme ve fritovacím hrnci při 170 °C... více o Rychlé koblihy
Z vody, cukru, soli, olivového oleje, celozrnné pšeničné mouky, hladké mouky a sušeného droždí vypracujeme hladké nelepivé těsto a necháme... více o Pizza bábovka
Cibuli oloupeme a nakrájíme asi na 0,5 cm kolečka (lépe, když se nerozpadnou). Oloupaná jablka nakrájíme na 1 cm kolečka, pak z každého... více o Zámecká drůbeží játra
Zelí pokrájíme nebo nakrouháme, dáme do kastrolu, osolíme, přilijeme vodu a necháme 20 minut dusit. Až bude měkké, dochutíme solí, kmínem,... více o Valašský kapušník
Rozmícháme vejce s mlékem a postupně přidáváme mouku (je lepší míchat mixérem, protože metličkou je to zdlouhavější), přidáme špetku soli.... více o Palačinky s Nutellou a keksem
Mouku dáme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a mléka, zlehka promícháme v řidkou kašičku a... více o Smažené bochánky (koblihy) s mákem
Plech vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. V míse utřeme heru s moučkovým cukrem, přidáme další přísady a promícháme. Pečeme v... více o Kakaová buchta s polevou
Vařené brambory nastrouháme nadrobno a nebo protlačíme lisem. Osolíme, přidáme vejce a s hladkou moukou (množství je orientační) zpracujeme... více o Tenké placky
Utřeme těsto, které nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Na těsto před pečením nalijeme uvařený pudink. Pečeme na horký vzduch při 200... více o Péřovka
Suroviny vložíme do pekárny (tekuté nejdříve, sádlo se počítá mezi tekuté), kvasnice jako poslední – program Kynutí (Těsto). Poté vytvoříme... více o Dalamánky IV.
Brambory dáme vařit se solí a kořením, mezitím si připravíme jíšku na cibulce, rozředíme, přivedeme k varu, přidáme brambory a vaříme do... více o Bramborová omáčka
Těsto: Do hrníčku si rozmíchejte sodu s octem (pění). Do hrnce na vaření dejte rozehřát na mírný oheň máslo s medem, přidejte cukr, octovou... více o Marlenka – starodávný recept ruských žen
Do mísy nalijeme 500 ml mléka, 1 vejce, 1 lžíci rostlinného oleje, 4–5 lžic cukru a elektrickým šlehačem šleháme asi 1–2 minuty. Poté... více o Rychlé palačinky
Do vlažného mléka rozdrolíme droždí, necháme rozpustit. Smícháme zbytek ingrediencí a přidáme k nim mléko s droždím. Vše důkladně smícháme a... více o Domácí koblížky z trouby
Mouku oříšky a cukr promícháme v míse a tukem a bílkem zaděláme těsto, pěchujeme do formiček košíčků a pečeme při 180 °C. Krém tmavý:... více o Ohavečské košíčky
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme maso na menší kostky, osolíme, opepříme a zatáhneme. Dále přidáme houbové... více o Hovězí na houbách
Vývar z hlav: 2 rybí hlavy (z kapra), 2 bobkové listy, ½ cibule, sůl Hlavy dáme do hrnce s vodou. Vody musí být tolik, aby byly hlavy celé... více o Slavnostní rybí polévka
Mouku s práškem do pečiva a solí promícháme v míse. Podmáslí rozšleháme s vejcem a spojíme s moukou. Vymícháme těsto, do kterého zašleháme... více o Lívance s borůvkami a medovou omáčkou
Na sádle nebo na oleji zpěníme cibulku a orestujeme plátky masa. Přidáme vše ostatní kromě mouky a trochu podlijeme. Dusíme, nejlépe v... více o Vepřové maso v omáčce
Vepřové řízky naklepeme, okořeníme česnekovou solí a obalíme v hladké mouce. Syrové brambory oloupeme, nastrouháme, okořeníme, smícháme s... více o Pivovarský řízek
Z teplé vody, droždí a trochu mouky uděláme kvásek. Aby nám opravdu vyběhl, je lepší ho posypat trochu cukrem. Do hotového kvásku přidáme... více o Těsto na domácí pizzu
Smícháme (nejlépe mixérem) máslo a cukr, přidáme vejce a sodu rozpuštěnou ve dvou lžících mléka. Poté vidličkou rozmačkáme banány a smícháme... více o Americký banánový koláč
Do mísy dáme mouku, sůl a promícháme, přidáme sádlo, vodu a vypracujeme vláčné nelepivé těsto. Těsto roddělíme na 5 dílů a každý tence... více o Tortilla
Kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka, scedíme, necháme okapat a po vychladnutí ještě přebytečnou vodu vymačkáme. Poté kapustu pokrájíme... více o Kapustové karbanátky se sýrem
Troubu předehřejeme na 180 °C, dortovou formu (případně dortové formy) vymažeme máslem a dno vyložíme pečicím papírem, který můžeme ještě... více o Duhový dort
Z lineckého těsta si upečte malá kolečka, která budou sloužit jako základna vosích úlů. Ze surovin na těsto vypracujte tužší těsto. Tvořte... více o Ořechové vosí úly
Těsto rozválejte do tvaru kruhu a vyložte jím remosku. Na náplň spolu prošlehejte smetanu, vejce, sýr a mouku. Dochuťte (opatrně, protože i... více o Slaný řecký koláč
Žádné recepty nebyly nalezeny