Z lineckého těsta si upečte malá kolečka, která budou sloužit jako základna vosích úlů.
Ze surovin na těsto vypracujte tužší těsto. Tvořte...
více o Ořechové vosí úly
V mléce rozkvedláme mouku, přidáme cukr a máslo, přivedeme k varu a svaříme asi 3 minuty, až směs zhoustne do bešamelu. Poté přidáme ostatní...
více o Marokánky od Evy
Těsto rozválejte do tvaru kruhu a vyložte jím remosku.
Na náplň spolu prošlehejte smetanu, vejce, sýr a mouku. Dochuťte (opatrně, protože i...
více o Slaný řecký koláč
Vejce našleháme s cukry do pěny, přidáme ananasovou šťávu, vlažné máslo, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec vmícháme pokrájený...
více o Ananasová Bábovka
1) suché složky smíchat v misce, přidat zbytek a ručně zpracovat měkké těsto (jako plastelína).
2) Těsto zabalit do mikrotenu, nechat přes...
více o Perníčky hned měkké
Špagety vložíme do vroucí, osolené vody, přilijeme olej a vaříme do měkka.
Opereme, očistíme hrášek a celé lusky krájíme na tenké nudličky....
více o Špagety s pikantní omáčkou
V misce rozšleháme žloutky s pivem, z bílků ušleháme tuhý sníh. Osolíme a lehce promícháme se žloutky a moukou.
Filé nakrájíme na slabší...
více o Rybí filé v pivním těstě
Z mouky, vajec, dvou lžic oleje a špetky soli vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout. Špenát rozmrazíme. Na oleji zesklovatíme...
více o Ravioli plněné špenátem a tvarohem
Kuře rozporcujeme, potřeme česnekem se solí a dáme do pekáčku společně se 2 oloupanými rajčaty. Olej smícháme s pivem, grilovacím kořením,...
více o Kuře pečené v pikantní směsi
Zpracujeme na vále v těsto, necháme odpočinout. Potom vyválíme plát, vykrajujeme kolečka a upečeme. Vychladlé spojujeme náplní a povrch...
více o Plněné perníčky
Všechny ingredience zaděláme na vále v hladké těsto a rozdělíme na 2 poloviny. Jednu polovinu vyválíme na pečicí papír a upečeme 8–10 minut...
více o Karamelovo-ořechové řezy
Mouku, máslo, cukr, žloutky, kokos a ořechy (podle potřeby i s trochou mléka) smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto, které vložíme...
více o Bobánky k čaji či kávičce
Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a v osolené vodě vaříme 5–10 minut. Brambory musí zůstat pevné, nesmí se začít rozpadávat. Brambory...
více o Bramborové smaženky s česnekovou omáčkou
Spodní těsto: zpracujeme a dáme do ledničky na 20 minut.
Vrchní těsto: vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme mouku a lehce vmícháme sníh z...
více o Buchta "více podob, více chutí"
Suroviny dáme do mísy a pořádně promícháme, aby nebyly hrudky.
Těsto nalijeme do vysypaného pekáče a pečeme v troubě při 200 °C asi 20 minut...
více o Buchta z acida
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto, které necháme...
více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
Ze všech ingrediencí uděláme husté těsto a dáme vykynout.
Pak vytvoříme 25 bochánků, do kterých vložíme asi 8 cm párek a vytvarujeme...
více o Dalamánky s párkem
Maso nakrájíme na nudličky, naložíme a necháme odležet. Mezitím nakrájíme zeleninu na nudličky, ušleháme a usmažíme palačinky. Odležené maso...
více o Fořtovy palačinky plněné masem
Jablka očistíme a nastrouháme na středně hrubém struhadle.
V míse smícháme tvaroh s cukrem, přidáme mouku a vajíčka, nakonec přidáme změklou...
více o Horký jablkový strouhánek
Máslo s ostatními surovinami zpracujeme v pevné těsto, které necháme několik hodin v chladu. Před zpracováním ho necháme v pokojové teplotě,...
více o Vanilkové nebe
Z mouky, droždí, lžíce cukru a dvou lžic mouky necháme vzejít kvásek. Do mísy vysypeme zbylou mouku, přidáme žloutky, cukr, máslo se sádlem,...
více o Posvícenské koláčky
Z bílků, špetky soli a cukru vyšleháme sníh, přidáme mouku, strouhanku, olej a prášek do pečiva. Na pečicí plech dáme pečicí papír,...
více o Kinderkoláč – zákusek jako od cukrářky
Z uvedených surovin připravíme těstíčko, ve kterém obalíme naklepané a naříznuté (aby se nekroutily) plátky krkovičky. Pomalu smažíme v...
více o Krkovička v bramborákovém těstě
Ze surovin zpracujeme tuhé těsto a dáme ho na půl hodiny do ledničky.
Mezitím uvaříme hustou krupičnou kaši a necháme vychladit. Poté...
více o Krupicové řezy
Vejce a cukr umícháme do husté pěny, nejlépe šlehačem, při ruční přípravě si připravte další ruce na vystřídání.
Do husté pěny opatrně a...
více o Mandarinkový dezert
Omyté špalíčky zbavíme kůže a naložíme do podmáslí (potopit bez milosti) – nejlépe na noc. Potom smícháme všechny suroviny a v této směsi...
více o Nožičky v podmáslí
Mouku a vejce rozmícháme v 0,5 l mléka. Na rozpálené pánvi usmažíme klasické palačinky.
V troše mléka rozmixujeme tvaroh, do směsi přidáme...
více o Palačinky s lososem
Uvařené vychladlé brambory najemno nastrouháme a smícháme s moukou, tukem, vajíčkem. Přidáme drcený kmín a sůl. Necháme odpočinout v...
více o Párty tyčinky
Kuřecí řízky lehce naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí. Na každý řízek položíme plátek debrecínky a proužek slaniny....
více o Plněné kuřecí řízky
Vypracujeme těsto, rozdělíme na dvě části a vyválíme stejně velké placky. Upečeme.
Na krém uvaříme kaši z mléka, mouky, pudinku, žloutku....
více o Rumové řezy s piškoty
Z droždí, části cukru a vlahého mléka připravíme kvásek. Mouku, sůl, oba cukry, vejce, teplé mléko, kvásek a rozpuštěné máslo smícháme a...
více o Slovenské buchtičky
Připravíme 1. těsto smícháním všech uvedených surovin. Těsto rozválíme a na vymazaném a vysypaném plechu předpečeme. Na předpečené těsto...
více o Tvarohové řezy po sté
Na vále zpracujeme mouku, cukr, citronovou kůru, máslo a žloutky v hladké těsto, které hned vtlačujeme do formiček a rychle upečeme. Vlažné...
více o Žloutkové košíčky s ořechovou náplní
Na oleji lehce osmahněte nakrájenou cibuli, přidejte nakrájené kuřecí maso, osolte, poprašte sladkou paprikou a nechte dusit doměkka. Pokud...
více o Kuřecí ňamka s nivou
Nejdříve si připravíme kvásek z droždí, trochy mléka a cukru. V misce si spojíme žloutky a mléko.
Do zadělávací mísy si nasypeme mouku,...
více o Plzeňské rozpeky
Asi půl hodiny před přípravou omáčky si připravíme vývar z koření. 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, asi 2 cm celé skořice, 1...
více o Kořeněná rajská omáčka
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme doměkka. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání osmažíme...
více o Bretaňské fazole
Mléko nalijeme do kastrolu nebo hrnce a čekáme, až se začne vařit. Mezitím zamícháme lžíci mouky do kysané smetany, nakrájíme houby a...
více o Rychlá houbová omáčka
Lístky salátu omyjte a osušte. Natrhejte je na menší kousky a spravedlivě rozdělte do čtyř misek.
Omáčku připravte následovně: V kastrůlku...
více o Salát s bešamelovou omáčkou
Kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na okrajích je na několika místech nařízneme, aby se nekroutily. Houby očistíme a...
více o Kotlety na houbách
Cibuli zpěníme na tuku, přidáme sladkou (pálivou) papriku, kmín, maso na kostičky a podlijeme vodou. Přidáme bujón, pepř, libeček, kečup dle...
více o Vepřové námořnické maso
Játra očistíme, opláchneme a necháme okapat. Cibuli si pokrájíme nadrobno a osmažíme na trošce oleje dozlatova. K cibuli přidáme játra,...
více o Omáčka z drůbežích jater
Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut...
více o Žloutkové věnečky
Smícháme mouku se solí, pepřem a paprikou, přidáme máslo na plátky a mícháme, dokud nemáme drobenku. Pak přidáme sýr a opět promícháme....
více o Slané sýrové sušenky
Maso očistíme a prošpikujeme špekem. Očistíme a nakrájíme kořenovou zeleninu. Na pánev dáme trochu sádla, kořenovou zeleninu, plátek...
více o Svíčková na smetaně podle mojí maminky
Vaříme maso v tlakovém hrnci v minimálním množství vody s kořením (bobkový list, nové koření, sůl).
Vývar doplníme mlékem a šlehačkou na...
více o Pajšlovka
Recept je bez jogurtu, vajíček a dalších zbytečností.
Vlažné mléko smícháme s cukrem a rozdrobíme do něj droždí. Kvásek necháme asi 5 minut...
více o Stánkové langoše
Do misky prosijte mouku a sůl s práškem do pečiva. Ve větší míse smíchejte arašídové máslo s máslem a všemi třemi druhy cukru. Přidejte...
více o Sušenky z arašídového másla
Máslo s cukrem a vanilkou utřeme do pěny, postupně zašleháme žloutky a měkkou čokoládu. Z bílků ušleháme sníh, přidáme jemný krystalový cukr...
více o Sacher dort
Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky nebo menší kousky, zprudka osmahneme na troše rozpáleného oleje, přidáme na větší kousky nakrájené...
více o Kuřecí kousky se žampiony a koprem