Na oleji zpěníme cibulku. Mezitím nakrájíme maso na kostičky, nakrájené maso vložíme na osmahlou cibuli a zalijeme 1,5 l vody, přidáme 3...
více o Znojemská omáčka
Oloupeme si cibuli, pokrájíme ji na kolečka a osmahneme na rozehřátém másle dorůžova. Přidáme celý pepř, nové koření, skořici, bobkový list,...
více o Simči rajská
Křídla očistíme, vaříme v osolené vodě asi 15 minut.
Osušíme a dáme je stranou.
Z mouky, vajec, mléka, bryndzy, soli a mleté papriky...
více o Bryndzová křidélka
Osolené mléko přivedeme k varu a zahustíme moukou rozšlehanou ve vodě. Když omáčka získá správnou konzistenci, přidáme najemno nasekaný kopr...
více o Koprovka podle mámy
Hlívu opláchneme, rozebereme na jednotlivé plodnice. Pokud jsou nohy příliš dlouhé, ořízneme je. Poté hlívu po dobu cca 5 minut napaříme v...
více o Smažená hlíva jako řízek
Nejdříve si připravíme odpalované těsto. Vodu s olejem a špetkou soli přivedeme k varu, přisypeme mouku a restujeme, dokud nevznikne hladká...
více o Větrníky
Jako první si nastrouháme brambory najemno. Osolíme, rozklepneme jedno vejce, přidáme mouku a pořádně smícháme. Mouku dáváme do té doby, než...
více o Honzíkovy halušky
Malý pekáč vymažeme máslem a na dno položíme klobásky. Vložíme na 10 minut do vyhřáté trouby (180 °C), poté klobásky otočíme na plechu a...
více o Tode in the hole
Hovězí maso a slaninu (uzené maso) pokrájejte na kostičky a uvařte do poloměkka v osolené vodě. Přidejte na kostičky pokrájenou mrkev,...
více o Boršč bez zelí
Ze surovin vypracujeme jemné těsto, které dáme odpočinout do lednice. Potom pomocí stojku na sušenky vytlačujeme různé tvary sušenek....
více o Jemné máslové sušenky
V páře šleháme 10 minut cukr, tuk, med, mléko a vejce. Hmota se nesmí vařit. Hmotu odstavíme a nalijeme ji na mouku prosátou se sodou. Ze...
více o Medovníkové hvězdičky
Celá vejce s cukrem našleháme a pak postupně přidáme všechny zbývající ingredience. Dáme do vymazané formy a pečeme....
více o Bábovka s jablky a ořechy
Prosátou mouku promícháme s cukrem, přidáme máslo rozkrájené na kostičky a žloutek. Rychle zpracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a...
více o Tartaletka s čokoládovým krémem
Cukr, med, heru, vejce, mléko a sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Až to začne bublat, odstavíme a mícháme....
více o Medovník pro mlsný jazýček
Kotlety naklepeme, lehce osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem a obalíme v mouce smíchané s paprikou. Kotlety osmažíme na předehřátém...
více o Kotleta
Nejprve si připravíme tvarohovou náplň. Žloutky vyšleháme s polovinou moučkového cukru a s celým vanilkovým cukrem. Přidáme tvaroh,...
více o Ausburské řezy
Hrách si den předem namočíme a ve stejné vodě jej druhý den uvaříme doměkka, popřípadě rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje necháme zpěnit...
více o Hrachová polévka s klobásou
Do 100 ml vlažného mléka dáme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a promícháme. Pak...
více o Croissanty s čokoládou
Muffiny připravujeme ve dvou mísách. V první míse smícháme nasekanou čokoládu, mouku a prášek do pečiva. V druhé smícháme vejce, cukr,...
více o Jednoduché čokoládové muffiny
Boloňská omáčka: Jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme na oleji doměkka. Vmícháme maso, po jeho zhnědnutí přidáme rajčata,...
více o Lasagne – tradiční nebo houbové
Palačinky: V mléce rozmícháme vejce, olej, trochu bazalky, špetku soli a prosátou mouku. Těsto necháme v chladu 30 minut odležet.
Po...
více o Špenátové palačinky od Teri
Z mouky, tří vajec a několika lžic vody připravíme tuhé nudlové těsto. Uhněteme, necháme chvíli odležet, potom těsto rozválíme na placky,...
více o Zapečené flíčky se šunkou
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Změklé máslo, cukr a vejce ušlehejte, aby se cukr rozpustil, přidejte mouku s práškem do pečiva a...
více o Luxusní čokoládové muffiny
Připravíme kvásek z celého množství vlažného mléka, cukru a kvasnic. Mezitím smícháme a prohněteme oba druhy mouky, olej, majolku, žloutky a...
více o Vláčné koláče
Smícháme mouku s práškem do pečiva a přidáme ostatní suroviny.
Těsto vlijeme do předem vymazené a strouhankou vysypané bábovkové formy....
více o Bábovčička – kokosák
V pánvičce rozpálíme olej a maso nakrájené na nudličky na něm opečeme. Přidáme jemně nasekanou cibuli, kari a rozetřené stroužky česneku. Za...
více o Vepřové maso s cuketou a rajčaty
Cibuli osmahneme na oleji.
Těsně před koncem k ní přidáme protlak a papriku (na kilo masa stačí 1 lžíce) a trochu podlijeme.
Jak se základ...
více o Hospodský guláš
Troubu předehřejte na 200 °C. Zapékací formu vymažte máslem. Plátky dýně povařte s trochou vody doměkka. V pánvi rozehřejte polovinu másla a...
více o Dýňovo-špenátové lasagne
Dýni nakrájíme na kousky a uvaříme ve slané vodě. Uvařenou dýni rozmačkáme vidličkou, zahustíme strouhankou a necháme chvíli odstát. Pak...
více o Dýňové bramboráky
Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem a kakaem. Dáme směs na vál, uděláme důlek, vyklopíme vejce, na to dáme na kousky nakrájený tuk,...
více o Křehký rebarborový koláč
Do velké mísy přesijeme půl kila mouky, přidáme 1/4 l vlažného mléka, 30 g kvasnic, 1 lžičku cukru a 1 lžičku soli. Těsto na langoše...
více o Těsto na langoše
Těsto: Droždí rozmícháme v části vlažného mléka, lžičky cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, cukr, rozehřáté máslo, kvásek, 1...
více o Kynutý ořechový závin
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu.
V míse vyšleháme vejce s cukrem a rozpuštěným máslem, přidáme rozpuštěnou čokoládu, kakao a postupně...
více o Čokoládové suflé
Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme a osmahneme na ní nadrobno nakrájenou cibuli. Vmícháme naškrábaná nebo umletá játra a za stálého...
více o Játrová omáčka
Vejce rozdělte – bílky do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypejte mouku, prášek do pečiva, přilijte mléko a rozmíchejte na...
více o Lívance podle Jamie Olivera
Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc namočené.
V míse...
více o Vánoční rumový chlebíček
Ze žloutku a ostatních surovin zpracujeme těsto, které si dáme ztuhnout na dvě hodiny do lednice. Cukroví můžeme dělat klidně až druhý den....
více o Skořicové cukroví s oříšky
Čočku uvaříme doměkka, z celeru oddělíme listy. Natě celeru nakrájíme najemno a orestujeme na cibulce. Listy celeru nasekáme nadrobno a...
více o Čočková sekaná s řapíkatým celerem
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, necháme ho v chladu půl hodiny proležet a pak jím pokryjeme dno a část okrajů plechu...
více o Amorův jablečný řez (koláč)
Tyčinky Snickers a arašídy nahrubo nasekáme. Máslo, sůl, cukr a vanilkový cukr vyšleháme do pěny. Postupně do ní zašleháváváme vejce. Mouku...
více o Americké bochánky
Brokolici (květák) uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, necháme dobře okapat a pak rozmixujeme na hladkou kaši, kterou v míse promícháme...
více o Brokolicová (květáková) roláda
Příprava těsta: smícháme mouku, droždí, sůl a vmícháme lehce zahřátou vodu spolu s olivovým olejem. Z těsta uhněteme kouli, přikryjeme a...
více o Bílá pizza s cuketou
Z másla, cukru, mouky a prášku do perníku vyrobíme drobenku. 3/4 jí natlačíme do formy vyložené pečicím papírem. Nahoru přidáme umíchanou...
více o Perníková fantazie
Postup v domácí pekárně: do pekárny postupně přidáme mléko, olej, mouky, sůl, do opačného rohu droždí a cukr (v uvedeném pořadí). Zvolíme...
více o Špaldové housky
Smícháme všechny ingredience. Těsto nesmí být tekuté, ale ani moc husté. Usmažíme palačinky na dobře rozpálené pánvi, ve které je trochu...
více o Jednoduché palačinky
Brokolici uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Nasekáme ji najemno, včetně košťálů, které nejdříve oloupáme. Zpěníme cibuli na másle,...
více o Brokolicové placičky
Prosátou mouku smícháme se solí, uděláme v ní důlek, tam přidáme lžičku cukru a část z už odměřené vlažné vody. Vodu spíš doporučuji vážit,...
více o Francouzská Bageta
Vhodné je začít předehřátím trouby zhruba na 200 °C.
Následně si rozmělníme v míse banány, ke kterým přidáme vejce, cukr, olej a čokolády,...
více o Čoko-banánové muffiny
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
2. Mezitím - vydloubání...
více o Bramborová polévka v chlebu
Všechny suroviny zpracujeme v těsto. Ve vysoké vrstvě tuku smažíme kousky, které nabíráme malou lžičkou (pozor - nabydou na objemu).
Po...
více o Tvarohové koblížky bez kynutí