V trošce oleje osmahneme cibulku, do ní přidáme půlku houbového masoxu, kapku soli, najemno nastrouhané brambory, zasmažíme a zasypeme...
více o Bramborová polévka s houbami a uzeninou
Postup na piškot: všechny suroviny smícháme dohladka a vylijeme do vymazané a vysypané formy.
Postup na krém: želatinu namočíme do studené...
více o Tvarohový dort Míša
Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu nebo na másle opečeme dokřupava.
V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a...
více o Gnocchi se žampionovou omáčkou
Nejdříve si připravíme náplň. Žloutky, tuk a cukr třeme do pěny, přidáme kakao, ořechy, jablka, strouhanku a lehce vmícháme sníh ušlehaný z...
více o Řezy Lada
Z poloviny mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Zbylé mléko smícháme s rozpuštěným tukem, zamícháme s kváskem, žloutky a moukou a zaděláme...
více o Staročeský trdelník
Ušleháme máslo s oběma cukry, přidáme vejce a vanilkový extrakt.
V jiné míse smícháme ostatní suché suroviny.
Oboje smícháme a na plech s...
více o Sušenky
Upečeme hlavičku česneku 20 minut v alobalu v troubě na 180 stupňů.
Mezitím dáme dělat vývar. V hrnci na rozpáleném sádle necháme orestovat...
více o Česneková omáčka
Zelí nadrobno nakrájíme (nejlépe nasekáme v sekáčku) a stejně tak i cibuli. Přidáme ostatní ingredience a umícháme těsto.
Těsto nalijeme na...
více o Buchta ze zelí
Všechny sypké ingredience smícháme a poté přidáme ostatní.
Na pomoučeném válu zpracujeme těsto.
Hněteme do hladkého těsta. Když se bude...
více o Perníčky
V míse smícháme suché přísady.
Oddělíme bílky od žloutků a bílky ušleháme do tuha.
K suchým přísadám přidáme olej, mléko a žloutky a šleháme...
více o Tradiční belgické vafle
Tuk a med rozpustíme, přidáme cukr, kakao, skořici, koření na perníky a pak i mouku, vejce, jedlou sodu (dávám do mouky). Vypracujeme těsto,...
více o Medové perníčky III.
Na rozpáleném másle zpěníme mouku, zalijeme vodou nebo vývarem, dochutíme solí a octem, přidáme celé nové koření, pepř a bobkový list....
více o Kulajda se zastřeným vajíčkem
Brambory nastrouháme na struhadle do mísy, přidáme 1 vejce, sůl, pepř, majoránku, koření na bramborák, utřený česnek, papriku a propracujeme...
více o Bramborák
Do velké mísy prosijeme 250 g hladké mouky, přidáme 250 g cukru, 250 g másla, 250 g mletých vlašských ořechů, 1 vejce, špetku mletého...
více o Nejlepší kakaovo-oříškové pracny
Na vále smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme všechny ostatní ingredience i rozinky namočené v rumu, promícháme a vypracujeme...
více o Vánoční tvarohová štola
Těsto: Mouku, cukr, ořechy, máslo a žloutek smícháme v míse do těsta. Desku či vál si pomoučíme moukou a těsto vyválíme na placku....
více o Máslovo-ořechová kolečka
Z uvedených surovin umícháme řidší hladké těstíčko. Na rozpálený olej sázíme čajovou lžičkou malé hromádky, na středním plameni osmažíme...
více o Nadýchané vdolečky
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme salám, okořeníme, přidáme masox a zalijeme vodou. Vložíme na malé kostičky nakrájené brambory a vaříme,...
více o Lenčin buřtguláš
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na válu v těsto. Zabalíme do mikrotenového sáčku a...
více o Linecké těsto pro začátečníky
Připravíme si kvásek ze lžičky cukru, vlažného mléka a jednoho droždí o cca 42 g. Necháme chvilku odpočinout.
V misce si smícháme sůl, kmín...
více o Staročeský domácí chléb
Z uvedených přísad zpracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout v chladu. Těsto rozválíme a dáme na vymazaný plech. V dobře...
více o Rebarborový koláč se sněhem
Opláchnutý díl masa protkneme slaninou a osolíme.
Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a osmahneme na polovině dávky tuku. Do...
více o Svíčková na smetaně pro kuchaře
Čočku namočíme do vody a v téže vodě uvaříme téměř doměkka spolu s bobkovým listem.
K čočce přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory,...
více o Smetanová čočková polévka
Máslo rozpustíme v hrnci a až bude špetka vhozené mouky šumět, vložíme celou dávku mouky. Necháme restovat cca 5 minut za stálého míchání....
více o Omáčka bešamel
Máslo, tvaroh a mouku zpracujeme v těsto, necháme asi 30 minut odpočinout. Potom vyválíme užší dlouhý plát, posypeme jablky, rozinkami,...
více o Tvarohový závin
Oháňku nakrájíme v kloubech, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a citronovou kůrou. Necháme odležet v chladu, třeba do druhého dne.
V...
více o Hovězí oháňka načerno
Lívance: Necháme vzejít kvásek (hrnek vlažného mléka, droždí, trochu cukru, trochu hladké mouky). Kvásek nalijeme do mísy s ostatními...
více o Lívance s merendou
Rozetřeme droždí se 2 lžičkami cukru, přidáme ostatní ingredience. Pokud se zdá těsto moc hutné, přidáme ještě vodu dle uvážení (mělo by se...
více o Sladké houstičky
Pórek očistíme, pokrájíme na kolečka a na rozpuštěném másle osmažíme dosklovata. Pak zaprášíme moukou, ještě chvíli osmažíme a zalijeme...
více o Smetanová pórková polévka s bramborem
Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme 4 lžíce mouky a rozmícháme na hustou kaši. Přidáme špetku soli a necháme 30 minut vzejít. Do...
více o Croissanty
Očištěnou zeleninu nakrájíme na tenké nudličky a přidáme oloupaný, jemně nasekaný česnek. Vložíme do vody a 10 minut vaříme. Potom přidáme...
více o Jarní polévka
Ingredience smícháme do pekárny a pečeme na program „Sweet“, nebo na 1. program základní. Rozinky a mandle je dobré ještě před použitím...
více o Mazanec do domácí pekárny
Zpracujeme těsto jako na bramboráky. Vylijeme na plech a poklademe pokrájenými paprikami, rajčaty a posypeme sýrem.
V zimním období používám...
více o Cmundopizza
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program „těsto“. Těsto by mělo být tužší a nemělo by se po vykynutí vůbec lepit –...
více o Domácí houstičky z pekárny trochu jinak
Tuk s cukrem šleháme ve šlehači. Když je tuk pěkně našlehaný, přidáváme postupně celá vejce. Znovu dobře našleháme a nakonec zašleháme...
více o Černá buchta jednička
Ze surovin si zaděláme na těsto. Mléko přidáváme postupně, aby těsto nebylo řídké, ale tužší (budeme ho válet). Potom ho necháme v lednici...
více o Babiččina pudinková buchta
Dvě hrsti sušených hub namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou vyměnit. Poté vyjmeme a nakrájíme na...
více o Houbová omáčka jednoduchá
Odblaněná a očištěná játra nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájenou nadrobno společně s očištěnou zeleninou nakrájenou na jemném struhadle a...
více o Vepřová játra na smetaně
Na olivovém oleji osmahneme najemno pokrájenou cibulku, přidáme maso na kostičky, posypeme podravkou a stále mícháme, dokud se vypuštěná...
více o Omáčka na těstoviny pro víc lidí
Těsto: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků a 1/2 cukru vyšleháme sníh. Žloutky utřeme se zbylým cukrem, přidáme olej, vodu a promícháme....
více o Opilé Míša řezy
Vymícháme těstíčko husté tak, aby nestékalo ze špízů. Všechny ingredience na napichování nakrájíme přibližně na velikost kolečka rohlíku. Na...
více o Rohlíkové špízy
Vyšleháme cukr s vejci a vanilkovým cukrem, poté po troškách přidáváme nejprve olej a poté i mléko. Nakonec do směsi přidáme smíchané mouky...
více o Bublanina s jahodami
Oloupané, pokrájené brambory dáme zapéct do trouby na pomaštěný plech, aby se vytvořila nahnědlá kůrčička. Před dopečením osolíme a můžeme...
více o Pečené brambory se sýrovou omáčkou
Všechny suroviny na těsto smícháme a necháme odpočinout v lednici. Poté vyválíme a vykrajujeme.
Po upečení lepíme meruňkovou marmeládou. Na...
více o Pohádky
Do tlakového hrnce nasypeme všechny ingredience (bez smetany), zalijeme vodou, až je maso potopené, osolíme, opepříme a dáme na mírném ohni...
více o Svíčková pro lenochy
Jako první si vyšlehejte vejce s cukrem do pěny a přidejte olej a bílý jogurt. Postupně přisypávejte hladkou mouku smíchanou s práškem do...
více o Hruškové muffiny se sušenými švestkami
Vejce rozšleháme s mlékem a solí, postupně přisypáváme hladkou mouku, stále šleháme.
Pak rozehřejeme na pánvi trochu oleje, ušlehané těsto...
více o Základní palačinka
Smícháme (ručně nebo nejlépe mixérem) máslo a cukr, přidáme vejce a sodu rozpuštěnou ve dvou lžících mléka. Poté vidličkou rozmačkáme banány...
více o Americký banánový koláč