Jogurt rozšleháme v míse s krupicovým cukrem, vejci a olejem. Přidáme mouku prosátou s kypřicím práškem, vanilinovým cukrem a vše lehce...
více o Jogurtový švestkový koláč
Vše nalijeme a nasypeme do formy v uvedeném pořadí a vložíme do pekárny. Program nastavíme na „Těsto“ (pokud se nám zdá těsto lepivé či...
více o Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny
Porce slepice protkneme slaninou, osolíme a opečeme na másle a oleji. Vyjmeme, do tuku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji....
více o Slepice na smetaně
Brambory a zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, zapražíme mouku, přidáme 1,5 litru...
více o Bramborová polévka se sójovou drtí
Rozšlehejte vejce a postupně přidávejte mléko, cukr, mouku s práškem do pečiva a nakonec máslo. Před pečením nechte hodinu odležet....
více o Oblíbené vafle
Porce ryby osolíme, okmínujeme a poprášíme moukou. Rybu pečeme 30 minut v rozehřátém sádle zvolna po obou stranách doměkka. Tuk od pečení...
více o Candát na kmíně
Na mírném ohni rozpustíme v hrnci tuk, na kterém necháme zesklovatět nahrubo nakrájenou cibulku. Jakmile cibule začne zlátnout, hrnec...
více o Maminčina rajská omáčka
Všechny ingredience smícháme dohromady, až vnikne řídká lepivá kaše (upravujeme množstvím strouhanky).
Kuřecí prsa na tenké nudličky 2 cm...
více o Pivní kuřecí rarášci
Z droždí, cukru a trošky vlažného mléka uděláme kvásek, vmícháme do mouky, přidáme vejce, mléko a sůl a zpracujeme těsto, které se nelepí....
více o Plundrové těsto
Směs smícháme, udusáme a necháme odpočinout, až rohlíky vypijí vodu z brambor (30–120 minut). Pak uplácáme koule velikosti tenisového míčku...
více o Chodské knedlíky – bosáky
Vypracujeme ze všech surovin těsto, vyválíme je na prst silné. Potřeme náplní, stočíme, dáme na plech, potřeme závin vajíčkem a pečeme asi...
více o Křehký makový (tvarohový) závin
Vše dáme do mísy a vypracujeme nejlépe elektrickým ručním šlehačem. Až se těsto přestane lepit na stěny mísy, je hotové. Dáme ho kynout na...
více o Rybízový koláč s polevou
Suroviny na tmavé těsto smícháme a vyválíme placku, kterou vložíme na vymazaný a vysypaný plech. Na ni dáme náplň z tvarohu, mléka, vanilky...
více o Tvarohové řezy trojbarevné
Ingredience na těsto vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Těsto. Po ukončení programu vykynuté těsto vyndáme z nádoby a...
více o Loupáčky zadělávané v domácí pekárně
Sójové nudličky povaříme 20–30 minut v marinádě (možno rozředit vodou).
Na rozpáleném tuku zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme k ní sójové...
více o Segedínský guláš ze sójových nudliček
Omyjeme, očistíme papriky a odkrojíme u stopky.
Cibuli nakrájíme nadrobno, necháme na oleji zesklovatět. Rohlíky, lépe starší, roztrháme na...
více o Babiččiny papriky v rajské
Moučkový a vanilkový cukr promícháme s práškem do pečiva a lžíci kakaa. Přidáme mouku, rozšlehaná vejce, smetanu a vymíchame polotekuté...
více o Veletržní bábovka
Přísady odvážíme a vychladíme. Mouku prosijeme do kopičky na vál. Lžící uděláme v kopičce jamku. Do ní nasypeme cukr. Dále do ní rozklepneme...
více o Křehké těsto
V hrnci přivedeme litr vody k varu a osolíme. V menším hrnci povaříme kostku bujónu v asi 250 ml vody. Brambory nakrájíme na kostičky. Houby...
více o Jihočeská kulajda
V hrnci osmahneme na oleji cubulku a potom mouku.
Uvaříme čočku s kořením v tlakovém hrnci (15 minut), přidáme zeleninu a sůl a dál povaříme...
více o Čočková polévka
Těsto připravíme tak že smícháme hladkou mouku, droždí, cukr, sůl a olej. S postupným přidáváním teplé vody připravíme těsto, které následně...
více o Domácí pizza podle Míši
Řepu nastrouháme do mísy dle chuti najemno, nahrubo nebo půl na půl. Přidáme vejce, nastrouhaný česnek, pepř, kmín, sůl a dobře promícháme....
více o „Řepáky“ – bramboráky z červené řepy
1 vejce, 100 g cukru, mouku, kypřicí prášek a máslo vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí. Zabalíme ho do fólie a necháme v lednici...
více o Tvarohovo-třešňový dort (Käsekuchen)
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na jedné straně...
více o Vepřová játra obalovaná
Kuřecí prsíčka rozřízneme naplocho, abychom získali velké řízky. Naklepeme je, osolíme, opepříme a na každý položíme tenký plátek šunky. Na...
více o Kyjevský kotlet
Na vál prosijeme mouku, přidáme cukr, promneme tuk a pomocí žloutků zaděláme těsto. Necháme v chladu odpočinout a potom na pomoučeném vále...
více o Linecke cukrovi
Žloutky, cukr, vodu ušleháme, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme sníh. Pečeme ve formě s vyšším okrajem,...
více o Žravé řezy
Z přísad zpracujeme na vále v těsto, při propracování můžeme trochu podsypat hladkou moukou. Těsto necháme asi hodinu odležet a připravíme...
více o Přehnutý jablkový koláč
Spojíme mouku s tukem, vejcem a vodou v tuhé těsto, které rozválíme na plát a vykrajujeme kolečka. Z cukru utřeného s vejcem a mletými...
více o Bačkorky
Nasolíme, nakořeníme a poprášíme moukou kuřecí čtvrtky. Ve větším hrnci na oleji orestujeme kuře, přisypeme nakrájenou cibuli, česnek,...
více o Manželovo divoké kuře
Žloutky a cukr vyšleháme do bělavé pěny a vmícháme 150 g nutelly. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou ho vmícháme do žloutkového...
více o Piškotová roláda s nutellou
Z uvedených přísad zaděláme těsto a necháme ho 20 minut kynout.
Potom ho rozdělíme na 6 bochníků, rozválíme a rozkrájíme na trojúhelníky a...
více o Pizza rohlíky
Z mouky, Hery a vejce vypracujeme vláčné těsto a v igelitovém sáčku necháme asi 1 hodinu odpočinout v chladu.
Těsto rodělíme na 2 díly a na...
více o Plněné pudinkové řezy
Na plátek šunky položíme porci nivy, zabalíme, spíchneme párátkem, obalíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném tuku dozlatova.
Podávame horké...
více o Šunkový mls podle Vojty
Náplň: Špenát očistíme a několik minut povaříme. Scedíme, dobře vymačkáme a posekáme. Na rozehřátém olivovém oleji zpěníme nadrobno...
více o Cannelloni se špenátem
Pořádně rozmícháme vejce a přilijeme horké mléko. Poté všechno smícháme KROMĚ SKOŘICE. Půlku směsi vlijeme do formy a tu druhou půlku...
více o Skořicová bábovka
Listové těsto rozdělíme na 2 poloviny, každou polovinu rozválíme na pomoučeném vále do obdélníku (asi 30x20 cm), potřeme náplní (smíchaná...
více o Arménský štrúdl
Cibuli a slaninu pokrájíme na kostičky a orestujeme na oleji dozlatova. Přidáme pokrájené hovězí maso na kostky a také orestujeme. K masu...
více o Sedlácký guláš
Vše smícháme, propracujeme a dáme do lednice přes noc odpočinout.
Těsto rozválíme a vykrajujeme formičkami.
Po upečení (pečeme na pečicím...
více o Linecké těsto (Petra Neumi)
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, posypeme paprikou, zalijeme vodou a přidáme nakrájené brambory. Zahustíme moukou, přidáme nakrájený...
více o Bramborový guláš
Ze všech surovin a koření vypracujeme tužší, ale vláčné těsto. Necháme ho v lednici do druhého dne.
Z těsta vyválíme placku silnou zhruba...
více o Velikonoční perníčky
Smíchejte sypké ingredience. V jiné misce si utřete máslo s cukrem, přidejte vejce a do toho postupně vmíchejte sypkou směs. Nakonec...
více o Čokoládové sušenky
Formu vyložíme pečicím papírem, který zlehka vymažeme máslem. Tři (nebo čtyři) banány podélně rozkrojíme a naskládáme na dno.
Máslo s cukry...
více o Banánový koláč se smetanou
Předehřejeme si troubu: elektrickou na 200–250 °C, plynovou na stupeň 3–4.
Vejce a horkou vodu šleháme elektrickým ručním šlehačem do pěny...
více o Piškotová roláda s marmeládou
Vše zpracujeme a dáme ztuhnout do mrazáku, předtím rozpůlíme.
Půlku zmraženého těsta nastrouháme na nevymaštěnou, suchou pánev. Polejeme...
více o Smažená tvarohová buchta
Na trošce oleje si orestujeme nadrobno pokrájený špek a cibuli dozlatova. Maso si pokrájíme na plátky (nebo kostky, záleží na tom, jaké maso...
více o Okurková omáčka z hovězího masa
Dohromady smícháme hladkou mouku, cukr, sůl, prášek do pečiva, tvaroh a žloutky. Bílky vyšleháme na sníh a přimícháme ho do těsta.
Těsto...
více o Naše tvarohová bábovka bez tuku
Smícháme mouku, kokos, vanilkový cukr, cukr a prášek do pečiva. Přidáme olej, mléko, vejce a promícháme. Můžeme přidat kousky čokolády,...
více o Kokosové muffiny
Žlutý nebo zelený hrách namočíme před použitím na dvě hodiny do vody. Potom jej v té samé vodě uvaříme doměkka, prolisujeme a rozředíme...
více o Hrachová polévka