Panama – rychlý čokoládový dort
Vyšleháme vejce a cukry, přidáme mouku, prášek do pečiva, ořechy a rozehřátou čokoládu. Opatrně zašleháme a nalijeme do vymazané, moukou... více o Panama – rychlý čokoládový dort
Vyšleháme vejce a cukry, přidáme mouku, prášek do pečiva, ořechy a rozehřátou čokoládu. Opatrně zašleháme a nalijeme do vymazané, moukou... více o Panama – rychlý čokoládový dort
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, rozdělíme ho na 2 díly a oba rozválíme. Na tukem vymazaný plech (menší) položíme jeden díl, potřeme... více o Plněné perníkové řezy
Rýži uvaříme v mléce se špetkou soli na velmi hustou kaši. Vmícháme cukr a vanilkový cukr. Horkou kaši navrstvíme na mokrou desku do výšky 1... více o Rýžové placky
Na tuku zpěníme cibuli, přidáme hovězí a vepřové maso nakrájené na nudličky a podusíme. Vhodíme nakrájená drůbeží játra, okořeníme pepřem,... více o Sicilská směs
Z mléka, cukru, trochy mouky a kvasnic necháme vzejít kvásek. Ze všech uvedených surovin zpracujeme těsto a dáme vykynout. Pak vyválíme plát... více o Škvarkové loupáčky
Ve vlažném mléce rozpustíme 2 lžičky cukru, přidáme rozdrobené droždí, trochu mouky a dáme vykynout. Po vykynutí přidáme žloutek, olej, sůl... více o Výborné koláčky s tvarohem, povidly a drobenkou
Ve vlažném mléce necháme rozpusti droždí, pak přidáme vše ostatní a necháme 1/2 hodiny nakynout. Vyválíme plát, nakrájíme kosočtverce,... více o Slané vánoční cukroví
Všechny ingredience na těsto vymícháme do hladka. Pánev necháme rozpálit. Potřeme ji mašlovačkou olejem a nalijeme těsto. Krátce z obou... více o Výborné palačinky
Na oleji zpěníme cibuli, vysypeme na to celý rajský protlak, hned tam šupnem cukr, koření, zamícháme a zalijeme vařící vodou. Povaříme asi... více o Rajská – rychlovka
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme tvary, které... více o Linecké pečivo se sladidlem
Mouku nasypeme do mísy, přidáme jedno vejce a promícháme. Dále přidáme změklé máslo, 25 g cukru, sůl a vypracujeme hladké těsto. Nedrží-li... více o Alsaský jablečný koláč
Uvařené brambory, česnek, sýr a uzené maso (nebo uzeninu) nastrouháme (prolisujeme, pomeleme, rozmixujeme) a dáme do mísy. Přidáme vejce,... více o Bramborové klobásy
Nejprve se pusťte do tmavého těsta. Vajíčka vyšlehejte s krystalovým cukrem, přidejte mléko, kakao, olej, prášek do pečiva a nastrouhanou... více o Fešácká buchta
Utřeme tuk, cukr a vejce. Přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko, oloupaná a nastrouhaná jablka, skořici a rozinky. Vše pečlivě promícháme... více o Jablečné muffiny s tvarohem
Nejprve připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy prosijeme mouku,... více o Těsto na pizzu podle Moniky
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Nejprve zprudka osmahneme na oleji a pak pozvolna doděláme. Mezitím oloupeme brambory... více o Bělehradský řízek
Celá vejce vymícháme s cukrem, přidáme rozpuštěné máslo, rozpuštěnou čokoládu a kakaový prášek. Přimícháme šlechačku a mouku. Vznikne hladký... více o Čokoládové sufflé
Všechny ingredience smícháme, vyválíme 3 mm plát a vykrájíme do požadovaných tvarů. Pečeme při 160 stupních 10–15 minut.... více o Linecké těsto
Připravíme si těsto: Do misky dáme 2 vejce, hrnek cukru krupice a vyšleháme. Přidáme 0,5 hrnku oleje, 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek mléka a... více o Rychlé eskymo řezy
Kachnu očistíme, nasolíme, okmínujeme zvenku i zevnitř. Naplníme na kostky nakrájeným celerem a okořeníme špetkou majoránky. Pečeme v... více o Voňavá farmářská kachna s domácími nudlemi a růžičkovou kapustou
Maso propláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Vmícháme papriku, necháme ji za stálého... více o Segedínský guláš I.
Čočku propereme, dáme do hrnce s očištěnou a pokrájenou mrkví a celerem, přidáme bobkový list, zalijeme vodou (vývarem) a dáme vařit. Asi po... více o Čočková polévka s klobásou
Mouku, máslo a tavené sýry zpracujeme v těsto a necháme ho chvíli v lednici odpočinout. Z těsta děláme kuličky, které pokládáme na plech... více o Kejlovic koláčky (od Moniky Brýdové)
Ve vodě zavaříme kořenovou zeleninu, nať, masox, kmín a trochu přisolíme. Mezitím si připravíme na oleji/másle světlou řídkou jíšku z hladké... více o Evina kmínová polévka
Z cukru, mouky, másla, vejce a podrceného anýzu vypracujeme těsto. Necháme odpočinout v chladu. Po vychlazení z těsta vyválíme váleček o... více o Anýzové žaludy
Rozmixujeme suroviny na těsto a nalijeme na plech. Po upečení plníme krémem z tučného tvarohu ve vaničce našlehaného s rozpuštěnou čokoládou... více o Fazolový koláč
Čočku vysypeme do hrnce a zalijeme vodou. Voda vždy musí být alespoň 4 cm nad čočkou. Na obalu sice píšou, že by měla být 2 hodiny namočená... více o Čočka na kyselo (pro začátečníky)
Uvedené suroviny smícháme a vypracujeme těsto. Plech potřeme olejem a těsto pomalu vymačkáme po celém plechu. Nejlepší je těsto potřít... více o Nekynuté těsto na pizzu
Všechny ingredience dáme do pekárny v tom pořadí, jak jsou napsané, necháme umíchat a vykynout (program těsto). Po vykynutí vyndáme z... více o Domácí chléb "Šumava" pečený v troubě nebo domácí pekárně
Smícháme mouku se sodou, cukrem, vločkami a čokoládou na kousky. Do směsi nastrouháme jedno až dvě jablíčka bez slupky a přimícháme... více o Ovesné sušenky s jablky a čokoládou
Z uvedených surovin uděláme těsto na palačinky a necháme asi hodinu odpočinout, aby vločky nabobtnaly a změkly. Potom na pánvi s trochou... více o Palačinky zapečené se smetanou
Plátky krkovičky po stranách nakrojíme, aby se nám nekroutily. Naklepeme, osolíme, opepříme a zlehka potřeme hořčicí. Cibuli necháme na... více o Gulášová krkovička
Rozděláme na plech, vymastíme plech, dáme kečup nebo nastrouháme sýr, až na sýr další ingredience. Na jednu půlku se může dát anglická... více o Domácí pizza I.
Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce utřít do pěny. Přidat mouku s kypřícím práškem a nastrouhanou čokoládu a promíchat. Nakonec dáme mléko a... více o Dort "Adélka"
Roštěnky naklepeme, na okrajích lehce nařízneme, potřeme česnekem, osolíme, opepříme a zalijeme pivem (piva tolik, aby byly roštěnky zakryté... více o Roštěnky v pivu
Troubu rozehřejeme na 200 °C. Z másla, cukru, vanilkového cukru a soli našleháme pěnu. Potom po jednom zašleháme celá vejce a šťávu z... více o Citronové řezy s polevou
Mouku s práškem do pečiva, máslem, 70 g cukru a 3 žloutky smísíme na těsto, rozválíme a dáme na vymazaný plech. Potřeme marmeládou. 3 bílky... více o Sněhový linzert
Žloutky s vodou a cukrem ušlehejte, přidejte směs mouky, máku a prášku do pečiva. Nakonec lehce vmíchejte sníh ze zbylých bílků. Vlijte do... více o Makovníček s krémem
Vyrobíme těsto, je lepší ho péci nadvakrát – ve dvou kulatých klasických formách, ale pro línější je možné i najednou, pozvolněji a pak... více o Mrkvový dort rychlý
Do prosáté mouky vlijeme rozšlehané žloutky, přidáme máslo nastrouhané na hrubém struhadle a zpracujeme těsto. Z těsta utvoříme asi 35... více o Ořechové trubičky
Utřeme cukr s máslem, přidáme vejce, med, lžíci mléka, koření, prosátou mouku se sodou a utvoříme těsto, které rozdělíme na 2 bochánky –... více o Řezy za pusinku
Zelí najemno nastrouháme, přidáme špetku soli a na oleji krátce podusíme. Necháme vychladnout. Z mléka, mouky, vajec, soli a prášku do... více o Zelné palačinky
Maso nakrájíme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na hodně rozpáleném tuku osmažíme, dáme do vyhřáté misky. Na výpeku osmažíme... více o Židovina
Ze všech ingrediencí uděláme těsto, vyválíme válečky a řežeme je na 2 cm kousky. Hotové je obalíme v cukru.... více o Cimpr campr
Z uvedených ingrediencí zpracujeme těsto a necháme ho odpočinout alespoň 24 hodin. Před vyválením dobře propracujeme, aby těsto bylo hladké.... více o Perník od Táni
Pekárna na program těsto. Vykynuté těsto vyndáme na vál. Rozkrojíme na 2 části a každý díl vyválíme na placku. Potřeme kečupem s česnekem,... více o Pizza chléb po našem
Z vajec, mléka a hladké mouky uděláme palačinkové těsto, které okořeníme a zároveň osolíme Vegetou. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky.... více o Žampionové palačinky
Rozinky namočíme na 20 minut do whisky a necháme odležet. Máslo, cukr a vejce ušleháme do pěny, potom přidáme mouku a koření a hněteme,... více o Irské rozinkové keksy
Z mouky, cukrů, mletých oříšků, másla a vejce vypracujeme hladké těsto, které necháme (nejlépe přes noc) uležet v chladu. Z těsta děláme... více o Lískové koláčky – Oči
Vepřový bůček nakrájíme na kostky asi 3×3 cm, osolíme, opepříme a vetřeme drcený kmín. Necháme odležet. Těstíčko: z piva, hladké mouky a... více o Bůčkové kostky v pivním těstíčku
Žádné recepty nebyly nalezeny