Šlehačku s ostatními přísadami zahřejeme, rozpustíme. Vychladlé dáme do druhého dne do ledničky. Vše ušleháme ve šlehači, přidáme 50 g...
více o Nanučky z pařížského krému
Krém je nutno udělat den předem. Jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 minutu, přidáme plátek...
více o Pařížské kostky černobílé
Heru, cukr, vodu a kakao rozpustíme, necháme vychladnout. Po vychladnutí odebereme 2 dcl hmoty na polevu, do zbytku přidáme vejce, mouku s...
více o Pařížské řezy
Cukr, žloutky, olej a vodu vyšleháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Můžeme doplnit o kakao. Vlijeme do bábovkové formy a...
více o Bábovka s olejem
Žloutky, cukr a vodu ušleháme, přidáme roztopenou čokoládu s 1 polévkovou lžící másla a necháme zchladnout. Přisypeme mouku s práškem do...
více o Brusinka dort
Tmavé těsto: vše zpracujeme na pomoučeném vále, vtlačíme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Lze rozválet malým válečkem nebo sklenicí...
více o Barevná tvarohová buchta s meruňkami
V jedné míse si nejlépe ručním mixérem opatrně prošleháme kakaové těsto, v druhé potom to tvarohové.
V případě, že použijete tvaroh...
více o Dvoubarevná tvarohová buchta
Z uvedených ingrediencí vytvoříme tři vrstvy. Spodní vrstvu rozprostřeme po vymazaném a vysypaném pekáči, na ni položíme druhou a pak i...
více o Trojbarevný koláč
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Mouku a prášek do pečiva prosejeme do mísy.
Přidáme mléko, rozpuštěné máslo, vejce, cukr a kakao.
Ručně nebo...
více o Čokoládové muffiny
Vše postupně vložíme do pekárny a zvolíme program Dort.
Po zaznění zvukového signálu můžeme přidat rozinky, ořechy nebo kousky čokolády....
více o Perník z pekárny
Zpracujeme sypké ingredience a postupně k nim přidáváme ty tekuté.
Zpracované těsto necháme 24 hodin odležet v lednici. Vyválíme 3–5 mm plát...
více o Medové perníčky
Z tvarohu, smetany a cukru vyšleháme hladkou hmotu. Čokoládu, tuk a kakao rozpustíme ve vodní lázni. Připravíme si umělohmotná platíčka od...
více o Mražený Míša
Nejprve rozšleháme pomazánkové máslo, tvaroh a šlehačku. Přidáme ztužovač šlehačky a zamícháme.
Uvaříme si kávu a necháme vychladnout, poté...
více o Luxusní tiramisu
Z mouky, kakaa, cukru, mletých ořechů, změklé hery a žloutku vypracujeme těsto.
Z něj pak vykrajujeme kolečka, která pečeme při 180 °C asi...
více o Černoušci
Ve vodní lázni rozehřejeme na kousku másla čokoládu, přidáme šlehačku (250 ml), kakao a cukr.
Vše na mírném ohni promícháme. Slijeme do...
více o Horká čokoláda – snadná
Žloutky vyšleháme s cukrem, vmícháme směs kakaa, ořechů, krupice a prášku do pečiva. Přidáme nastrouhaná jablka a zlehka vmícháme sníh z...
více o Kakaový dort s ořechy a jablky - korpus
Ve vodě rozmícháme kakao a uvaříme.
Necháme vychladnout.
Máslo zamícháme s cukrem a žloutky.
Jednu třetinu krému odložíme a zbylé dvě...
více o Vynikající dort
Utřeme kakao s cukrem a vejci, přidáme rum a za stálého míchání rozehřátý tuk, přisypeme keksy, mleté ořechy a nakrájené kandované ovoce....
více o Kokosové kuličky
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v hotovém cukroví chuť...
více o Sádlovky – recept po babičce
Nejprve si vyšleháme bílky. Vejce utřeme s cukrem. Přidáme mouku a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme ušlehané bílky. Těsto rozdělíme na...
více o Nutella roláda
Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně...
více o Mramorový korpus
Ze surovin na těsto zpracujte husté těsto. Rozdělte na několik částí, podle velikosti plechu tak, abyste získali tenké pláty. Pečte při 180...
více o Medovník s čokoládou
Smetany vyšleháme s vanilkovým cukrem a ztužovači, pak vmícháme tvaroh, zakysanou smetanu a moučkový cukr.
Uvaříme si silnou kávu bez logru,...
více o Nepečený ovocný dort s vaječným likérem
Ovesné vločky umeleme nebo rozsekáme v robotu či ručním strojku.
Tuk, cukr a žloutky utřeme do pěny, přidáme kakao, ovesné vločky a nakonec...
více o Kakaové sušenky z ovesných vloček
Smícháme vejce s cukrem, přidáme měkké máslo s trochou vody. Pak vmícháme pomalu kakao, mouku, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Vše dobře...
více o Italská čokoládová bábovka
Suroviny na těsto smícháme (Heru přidáme rozpuštěnou a zchladlou), vlijeme na vyšší plech. Podobně umícháme náplň, polijeme jí těsto a...
více o Kakaový koláč s tvarohem
Všechny sypké přísady dobře promícháme, přidáme jogurt, tuk a vejce. Dobře promícháme. Pokud je těsto příliš husté, přidáme trochu mléka....
více o Jogurtová buchta s citronovou polevou
Ušleháme vejce, cukr a tuk nejlépe v robotu. Potom přidáme ostatní suché přísady a nakonec přiléváme mléko. Promícháme a těsto nalijeme na...
více o Černý ananasový moučník
Máslo, víno, kakao, cukr a vodu zahřejeme, až se máslo rozpustí a začne dělat bubliny (nevařit). Do této směsi přidáme žloutky, rozšleháme,...
více o Bábovka s bílým vínem
Do kastrolku dáme máslo a cukr. Rozpustíme a stáhneme z ohně. Přidáme vejce, mléko, colu a mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakaem....
více o Cocacolák
Umícháme žloutky, cukr, vodu, přidáme kakao a mouku s práškem. Do těsta lehce vmícháme sníh. Těsto nalijeme do pekáče s vyšším okrajem a...
více o Florida řezy
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva, kakao, vejce, olej, mléko a rum...
více o Jablkový koláč s rumem
Přísady smícháme v misce, vypracujeme těsto a na pocukrovaném alobalu válíme asi 5 mm tlustou placku, na kterou naneseme 3–4 mm vrstvu...
více o Roláda ze Sunarky
Máslo utřeme s cukrem a se žloutky do pěny, přidáme kakao, mouku s práškem do pečiva a nakonec tuhý sníh z bílků.
Rozetřeme na plech s...
více o Ožralky
Zakysané smetany smícháme s vanilkovými cukry. Smetany ke šlehání ušleháme a přidáme je k zakysaným. Lehce promícháme a přidáme piškoty. Vše...
více o Smetanový dortík
Ušleháme žloutky s cukrem, vodou, olejem. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Rozdělíme těsto napůl a do...
více o Mandarinkové krémové řezy
Troubu zahřejte na 180 stupňů. Hlubší pekáček (20x20 cm) vyložte pečicím papírem.
Máslo utřete s cukrem do pěny a pak do ní zašlehejte vejce...
více o Brownie
Cukr vyšleháme se žloutky, vanilkovým cukrem a s olejem.
Přidáme mouku, prášek do pečiva a mléko. Vše smícháme dohromady.
Nakonec přidáme...
více o Olejová bábovka s čokoládovou polevou
Mouku smícháme s kakaem a solí. Ušleháme máslo a cukr, přidáme žloutky, smetanu a extrakt vanilky. Řádně prošleháme a postupně přidáváme...
více o Čokoládová očka
Plech vyložíme pečicím papírem. Z ingrediencí na drobenku užmouláme sypkou směs, kterou rozdělíme na dva díly (jeden o maličko větší).
Větší...
více o Drobenkový kakaový koláč s tvarohem
Celá vejce šleháme metličkou několik minut s cukrem, pak jemně vmícháme mouku s práškem do pečiva, kakao a nakonec i olej. Těsto vlijeme do...
více o Zamilovaný dort
Cukr, žloutky a vanilinový cukr vyšleháme dohladka. Přidáme olej, teplou vodu a do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva. Zašleháme....
více o Duo bábovka
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme vychladnout. V míse vyšleháme máslo s cukrem a postupně zašleháváme pudink, až nám...
více o Rychlé BE-BE řezy
Cukr, žloutky a vanilinový cukr vyšleháme dohladka. Přidáme olej, teplou vodu a do mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva. Zašleháme....
více o Bábovka DUO
Bílky vyšleháme, přidáme trochu cukru a uděláme sníh. Žloutky vyšleháme se zbytkem cukru. Přišleháme mascarpone, asi 3 lžíce kávy a 2 lžíce...
více o Lahodné tiramisu
Máslo, vodu, cukr a kakao povaříme 5 minut a pak 5 minut chladíme. Z povařené hmoty oddělíme 1 sklenici a do ní vmícháme 8–9 lžic kokosu....
více o Koláč s kokosem
Ze surovin na těsto vypracujeme linecké těsto a menší kousky vymačkáme do vymazaných formiček (kousky těsta obalíme v mouce). Vytlačíme do...
více o Linecké košíčky