Zpěníme cibulku, přidáme skořici a papriku, chvílí opékáme (pozor, aby se paprika nepřepálila), zasypeme syrovou rýží, přidáme ostatní...
více o Rýžový pilaf
Třešně a meruňky vypeckujeme, z jablek odstraníme jádřince a citrony oloupeme. Větší ovoce pokrájíme.
Všechno ovoce v hlubším plechu...
více o Pečený čajíček
Vše svaříme a držíme na mírném varu v otevřeném hrnci 25 až 30 minut. Pak přecedíme, tuhé části vyhodíme. Používáme na ředění curry pokrmů...
více o Fragrantní vývar
Cizrnu uvaříme a s trošičkou vody a oleje rozmixujeme. Přidáme cukr a koření. Těsto vyválíme, posypeme rozinkami, naplníme náplní z cizrny,...
více o "Ořechový" závin z cizrny
Z mouky, másla, smetany, moučkového cukru, droždí a špetky soli zpracujeme těsto a necháme kynout. Mezitím vytvoříme nádivku z oloupaných...
více o Plněné rohlíky – mandlové nebo ořechové
Kuřecí prsa pokrájená na 3 cm kostky necháme 30 minut marinovat v soli a směsi Tandoori. Chilli papričky nasucho opražíme a rozdrtíme....
více o Kuře Vindaloo
Nejprve nakrájíme cibuli, šalotku, česnek, zázvor a ananas. Omyjeme hovězí kosti a dáme je vařit společně s nakrájenou cibulí, šalotkou,...
více o Polévka pho bo
V kastrolu rozpustíme Heru, přidáme med a cukr. Směs necháme trochu vychladnout, vmícháme žloutek, rum, kypřicí prášek, hladkou mouku,...
více o Mandlové trojúhelníčky s čokoládou
Z mouky, droždí, cukru, soli, skořice, kardamonu a citronové kůry připravíme kynuté těsto, do kterého vmícháme rozinky. Necháme 45 minut...
více o Rozinkové žemličky