Maso nakrájíme na kostky. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme nasekanou pažitku, maso a opečeme dozlatova. Přidáme houby...
více o Hornický guláš
Nakrajíme nadrobno cibuli a tři čtvrtě mrkve.
Vhodíme do kotlíku a restujeme do tmava, před koncem restování přidáme celé koleno, které...
více o Kotlíkový babguláš
Těsto vyválíme a rádýlkem nakrájíme na čtverečky asi 5×5 cm. Na každý čtvereček uložíme kolečko klobásy a kousíček sýru. Uzavřeme jako...
více o Slané jednohubky
V horkém tuku prohřejeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme koření a nakrájený česnek, trochu podlijeme vodou a základ provaříme.
Do...
více o Kološvárské zelí
Kysané zelí překrájíme na menší kousky a dáme vařit spolu s rozdrcenými česnekovými stroužky a špetkou soli. Láku ze zelí dáme přednost před...
více o Kohoutí budíček
Brambory očistíme, nakrájíme na kostky, zalijeme vodou tak, aby byly jenom zakryté, osolíme a uvaříme. Zelí se šťávou osolíme, opepříme,...
více o Kapustnica s jogurtem
Ve slupce uvařené brambory nakrájíme na kolečka.
Slaninu nakrájíme na kostky a s troškou oleje rozškvaříme. Přidáme nakrájenou cibuli,...
více o Brambory s kapustou a klobásou
Fazole namočte přes noc v dostatečném množství vody.
Ráno vodu slijte a nahraďte 5 hrnky čerstvé. Přiveďte k varu, zmírněte oheň a přidejte...
více o Červené fazole s rýží