Celozrnný chléb s vločkami
Ingredience dáme do pekárny, semínka přidáme po zaznění tónu. Pečeme na program „Celozrnný“.... více o Celozrnný chléb s vločkami
Ingredience dáme do pekárny, semínka přidáme po zaznění tónu. Pečeme na program „Celozrnný“.... více o Celozrnný chléb s vločkami
Vkládáme zeleninu postupně podle jejich tvrdosti. V hrnci by mělo být tak 3/4 vývaru, aby se vešly všechny zbývající ingredience. Do studené... více o Pravý ukrajinský boršč
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem, pouze mírně osolíme.... více o Bramboráky z kyselého zelí
Z droždí, poloviny vlažného mléka a cukru uděláme kvásek. Ten pak vlijeme do mouky, přidáme zbytek mléka, lžičku soli a olej. Vypracujeme... více o Slané rohlíčky
Na dno pekáčku nakapeme olivový olej, další patro bude cibule nakrájená na kolečka, další patro zelí (neždímám ho, aby se vytvořila šťávička... více o Zapečené brambory – co dům dal
V menší misce zaděláme kvásek z droždí, lžíce cukru a teplé vody. Než se na kvásku vytvoří pěna, smícháme ve velké míse mouku se šrotem,... více o Celozrnný pivní chléb
Vepřový bok si pokrájíme na plátky silné asi 1–1,5 cm. Drůbeží játra očistíme. Obojí osolíme, dobře okmínujeme a naskládáme do pekáčku.... více o Pečený bůček s drůbežími játry na kmíně
Nejprve náplň: pokrájenou cibuli osmahneme dorůžova na slanině, odstavíme, přidáme smetanu, vejce, sůl, kmín a důkladně zamícháme. Těstem... více o Cibulový koláč
Zaděláme kvásek (já roztírám droždí na kašičku s cukrem a poté přidávám další suroviny), přidáme do mísy s moukou, solí, kmínem, octem,... více o Dalamánky z chlebové mouky
Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Do rozehřátého tuku dáme nakrájenou slaninu a opékáme asi 2 minuty. Přidáme... více o Roštěnky na kmínu
1 V rendlíku rozehřejte sádlo a opečte na něm cibuli a uzené. Přidejte kysané zelí, posypte kmínem, podlijte trochou vody a 10 minut poduste... více o Pečený bramborák se zelím a uzeným
Brambory omyjeme a s bobkovým listem a kmínem vaříme asi 15 minut v osolené vodě. Necháme vychladnout a poté brambory oloupeme. Očištěný... více o Brambory ve slanině
Meltu necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Kvásek odměřujeme zamíchaný, aby v něm nebyly bubliny. Do domácí pekárny dáme nejprve Meltu,... více o Celožitný tmavý chléb
Těsto vyválíme a rádýlkem nakrájíme na čtverečky asi 5×5 cm. Na každý čtvereček uložíme kolečko klobásy a kousíček sýru. Uzavřeme jako... více o Slané jednohubky
Plech si vytřeme máslem, rozválíme těsto a dáme ho na plech. Mezitím uvaříme špenát. Poté rovnoměrně nanášíme špenát na listové těsto.... více o Špenátový závin se slaninou a sýrem
Krůtí stehna omyjeme, nasolíme, pokmínujeme a vložíme do pekáče na máslo. Podlijeme asi 1 dl vody a dáme péct. Podléváme. Asi po hodině... více o Krůtí stehna s omáčkou
V horkém tuku prohřejeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme koření a nakrájený česnek, trochu podlijeme vodou a základ provaříme. Do... více o Kološvárské zelí
Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme mléko vsáknout. Do mísy vložíme maso, rohlíkové kostičky i s mlékem a promícháme.... více o Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Do pekáčku nakrájíme asi dvě střední cibule, dva hrnky čerstvých pokrájených hub (mohou být i sušené). Dále vložíme kuře na dvě půlky,... více o Maminčino kuře
Do hrnce dáme 1 lžíci sádla a zpěníme si na něm cibulku nakrájenou najemno s vymačkaným česnekem a na kostičky nakrájenou anglickou slaninou... více o Břeclavská česnečka
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme uzené maso, orestujeme, dále přidáme nakrájenou kapustu a na kostky nakrájené brambory. Zalijeme... více o Zadělávaná kapusta
Zhruba 1 kg vepřového masa řádně osolíme, posypeme kmínem a tymiánem, vložíme do pekáčku a kolem nasypeme pokrájenou cibuli, rajčata,... více o Gurmánské pečené vepřové maso na pivě
Smícháme suroviny na těsto kromě zrní, necháme 45 minut kynout. Přidáme zrní a necháme kynout další 3 hodiny. Pečeme 15 minut na 220–250... více o Chleba z žitného kvásku
Na oleji osmahneme jemně krájenou cibulku, přidáme scezené žampiony, necháme jen tak „převalit“, přidáme špenát, podusíme, přidáme smetanu,... více o Špenátový závin
Brambory pečlivě omyjeme, rozkrojíme napůl a v řezu nařízneme do kříže. Urovnáme slupkou dolů na vymaštěný pekáč, osolíme, pokmínujeme a... více o Voňaví skřivánci
Brambory očistíme a nakrájíme na hrubé kostky, zalijeme vodou, přidáme houby včetně nálevu, osolíme, opepříme, přidáme kmín a vaříme, až... více o Šumavská kulajda se zastřeným vejcem
Na dno pekáčku dáme na plátky pokrájenou slaninu a pak už vrstvíme – kysané zelí, na něj cibule a jablko (oloupané) nakrájené na kolečka a... více o Alsaské kotlety
Cibuli si nakrájíme nadrobno. Osmahneme ji, počkáme až bude dozlatova. Potom přidáme kmín, sůl a pořádně opepříme. Do cibulky přidáme cca... více o Omáčka ke kuřecímu
Do mísy nalijeme část mléka, ve kterém rozpustíme droždí. Přisypeme hladkou mouku, sůl, zbytek mléka a olej. Zpracujeme tužší těsto (pokud... více o Chlebové bochánky
Do mísy dáme mouku, smícháme s práškem do pečiva, přidáme sůl, kmín, nakrájenou zelenou nať. Promícháme a přiléváme dle potřeby vlažnou vodu... více o Chlebový knedlík bez vajec
Kuřecí stehýnka omyjeme a ostrým nožem vytvoříme několik zářezů v kůži, částečně zasahujících i maso. Máslo a koření pečlivě promícháme, aby... více o Satanova kuřecí stehýnka
Sušené houby předem namočíme minimálně na 1 hodinu, nejlépe přes noc. Brambory očistíme a nakrájíme na hrubé kostky. Zalijeme vodou, přidáme... více o Šumavská kulajda se zastřenými vejci
Očistíme, okrájíme a omyjeme přichystané houby. Do talířů si dáme zvlášť mouku, strouhanku a rozšlehaná vejce. Každou houbu nakrájíme na... více o Smažené houbové plátky
Cibule oloupeme a nakrájíme nahrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Půlku cibule dáme na dno pekáčku. Poté nařízneme... více o Pečené vepřové koleno na zelí
Kachní stehna zbavíme zbylého peří, osolíme, opepříme a okmínujeme. Vložíme do hlubokého pekáče, přidáme sádlo a zalijeme vlažnou vodou tak,... více o Konfitovaná kachna s dvoubarevným zelím a knedlíkem
Do půlky vlažného mléka vsypeme droždí, cukr a lžíci mouky. Zamícháme, aby vznikl kvásek. Zbytek mouky osolíme, přidáme žloutek, zbytek... více o Domácí pečivo
Kachnu umyjeme, osušíme, osolíme zvenku i zevnitř, posypeme kmínem a položíme ji do pekáčku vymazaného sádlem spodkem dolů. Podlijeme vodou... více o Kachna pečená – klasika
Králíka potřeme solí s rozetřeným česnekem a necháme ho v chladu odležet. Na pekáč nakrájíme cibuli, přidáme asi 2–3 bobkové listy. Vložíme... více o Naložený králík pečený s česnekem
Suroviny vložíme do pekárny postupně. Nejprve tekuté ingredience a pak sypké. Zapneme pekárnu na základní program a zvolíme tmavou kůrku.... více o Pšenično-žitný chléb (kmínový)
Maso odblaníme a nakrájíme na menší kousky,které osolíme,opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté maso osmahneme do hněda na rozehřátém sádle... více o Dušená hovězí kližka
Utřeme česnek, vložíme do hrnce, přidáme brambory a sádlo a opečeme. Zalijeme vodou, přidáme namočené houby, masox, kmín, opepříme a event.... více o Vyprošťovací česnečka
Maso pokrájíme na větší kousky. Cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso, rozdrcený česnek, kmín a sůl. Krátce osmahneme po všech stranách.... více o Moravský vrabec
Oloupeme a nakrájíme na kostky cibuli, kterou osmažíme na sádle, potom přihodíme vykostěné koleno na kostky. Jakmile je maso opraženo,... více o Segedínský guláš by sokoliczek
Kuře dáme na pekáč, podlijeme vodou, osolíme, okmínujeme a dáme péct. Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme a dáme vařit do vroucí osolené... více o pečené kuře s vař bramborem
Dejte si u řezníka nasekat jednotlivá žebra nebo bok, raději vyšší a libovější. Počítejte jedno až dvě na osobu. Pekáč vyložte aluminiovou... více o Vepřová žebírka – spareribs
Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Kuřecí prsa omyjeme, odblaníme a nakrájíme na plátky. Plátky masa osolíme, opepříme a... více o Kuřecí prsa s hruškou – z jedné pánve
Krajíce starého chleba rozdrobíme, přidáme rozdrobenou kostku droždí a zalijeme vlažnou vodou. Necháme namočené aspoň 3 hodiny, nejlépe přes... více o Chlebové rohlíčky
Svaříme si vodu a necháme ji vychladnout. Do vody přidáme nadrcený česnek, sůl, pepř a trochu kmínu. Mezitím si očistíme a omyjeme kolena,... více o Pečené koleno
Uzená žebra vaříme zvlášť (občas odpadnou kousky kostí). Pokud máme bůček, můžeme vařit dohromady s fazolemi a kořením. Když jsou fazole... více o Fazolová polévka s uzeným masem
Kořenovou zeleninu očistíme, opláchneme a jemně nastrouháme. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky. Obojí přidáme do vývaru společně s... více o Prácheňská polévka
Žádné recepty nebyly nalezeny