Pečená kachna s červeným zelím a…
Kachnu den před pečením nasolíme, okmínujeme a nacpeme cibulí a jablky. Druhý den pečeme v troubě rozpálené na 140 °C cca 4 hodinky doměkka.... více o Pečená kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Kachnu den před pečením nasolíme, okmínujeme a nacpeme cibulí a jablky. Druhý den pečeme v troubě rozpálené na 140 °C cca 4 hodinky doměkka.... více o Pečená kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Všechny ingredience smícháme a prohněteme. Na pomoučeném válu vytvoříme bochník, položíme ho na vysypaný plech a necháme kynout cca hodinu.... více o Chléb pšenično-žitný
Vepřové maso očistíme a dáme do rozpáleného tlakového hrnce opéct nasucho ze všech stran dozlatova. Po vložení do hrnce se maso na dno... více o „Vepřovka“ z papiňáku
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Zapneme program základní (Basic, Klasik apod.). Po upečení vyjmeme chlebík z nádoby a... více o Kmínový chlebík
Maso pokrájíme na větší kostky, osolíme a ze všech stran opečeme na másle. Potom přidáme nadrobno pokrájenou cibulku, jablka nakrájená na... více o Vepřové s jablky na kmíně
Přísady dáme do domácí pekárny a necháme vypracovat a vykynout těsto. Vyndáme, rozdělíme asi na 8 kousků a upleteme housky. Necháme 20 minut... více o Tmavé housky pro domácí pekárnu
Mouku prosijeme, smícháme s ostatními ingrediencemi, zaděláme těsto. Necháme kynout v chladu (lednici) 8–12 hodin, při pokojové teplotě 4–6... více o Chléb bez hnětení
Do zapékací misky naskládat vrstvu brambor (polovinu celkového množství). Osolíme, opepříme a okmínujeme. Další vrstva je cibule, pak plátky... více o Zapečené brambory se smetanou
Ze všech přísad vypracujte těsto. Můžete z něj udělat větší bochníček, vložit ho do chlebíčkové formy nebo vytvarovat několik menších... více o Tradiční sodový chléb – Soda Bread
Žampiony očistíme, rozkrájíme a podusíme. Poté je osolíme a okořeníme kmínem. Nadrobno pokrájenou cibuli a anglickou slaninu nakrájenou na... více o Dřevorubecký kastrůlek
Na rozpuštěné máslo dáme nastrouhanou mrkev (na hrubém struhadle), přidáme trochu soli a celého kmínu. Mícháme, až nám mrkev pustí barvu.... více o Mrkvová polévka – rychlá
Rozkrájíme cibulku na menší kousky a na rozpáleném sádle necháme lehce zhnědnout, potom přidáme omyté nakrájené maso. Necháme si maso... více o Hovězí gulášek
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Pak je oloupeme, nastrouháme, přidáme mouku, krupici a vejce a vypracujeme těsto, které... více o Plněné bramborové knedlíky
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby, chvíli vaříme. Na tuku... více o Znamenitá bramborová polévka
Brambory oškrábeme, nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme 1 vejce, sůl a polohrubou mouku, abychom vytvořili tužší těsto. Těsto dáme do... více o Babiččiny halušky
Kapustu nakrájíme na nudličky a se solí a kmínem povaříme asi 10 minut. Scedíme a vývar zachytíme. Slaninu nakrájíme na kostky, rozškvaříme... více o Kapustový hrnec
Zapékací mísu vymažeme máslem a trochou oleje a dáme porce okořeněného kuřete. Zalijeme vývarem z kostky a dáme péci. Když máme maso téměř... více o Kuře na bramborách
Na oleji orestujeme cibuli na půlkolečka i s česnekem, až začne vonět. Přidáme opláchnutá játra a restujeme. Jakmile zhnědnou, přidáme... více o Mexická kuřecí jatýrka
Do pekárny vložíme tekuté a pak suché ingredience, zapneme pekárnu. Program: SPRINT nebo základní.... více o Pšenično-žitný chléb
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme trochu dětské krupice. Při míchání současně nastrouháme trochu mrkve a celeru, přidáme do hrnce,... více o Rychlá polévka s nudlemi
Zaděláme na těsto a necháme jej hodinu vykynout na teplém místě. Z těsta uplácáme bagetky (či malé housky nebo stočené rohlíky). Lehce je... více o Těsto na bagetky, housky apod.
Na oleji zpěníme na plátky nakrájené cibule, jen zesklovatět, ne zhnědnout. Přidáme na kostky nakrájené syrové brambory, orestujeme,... více o Selský kotlík od Pihule aneb lžícostoják
Uvaříme rýži. Uvaříme zelí bez zahuštění. Příprava masa (jako na guláš): Na sádle zpěníme cibuli, česnek, kmín, přidáme maso nakrájené na... více o Mňamka rýže se zelím
Recept mám od své zesnulé tety. Maso je jedinečné, měkoučké a šťavnaté. Plecko si nakrájíme na větší kousky, naklepeme (nesolíme). Anglickou... více o Tetino maso
Očistěné, vyprané houby nakrájíme na kousky. Do kastrolu dáme sádlo a nadrobno pokrájenou cibuli. Cibuli necháme zesklovatět a přidáme houby... více o Houbová omáčka
Těsto rozválíme, vykrojíme z něj tvary a dáme je na plech. Potřeme rozšlehaným vejcem. Posypeme solí, pepřem, kmínem, paprikou a strouhaným... více o Pikantní srdíčka
Zvlášť uvaříme sušené houby. Do vroucí vody vložíme kostky oloupaných brambor, osolíme, přidáme kmín, bobkový list a když jsou brambory... více o Valašská kyselica
Do 2 l vody dáme sůl, nakrájené houby, brambory, cibuli, kmín, kuličky koření a bobkový list. Vaříme do změknutí hub a brambor, vyndáme... více o Jihočeská kulajda
Na trošce oleje opražíme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, trochu podlijeme a dusíme doměkka. Umyté kroupy opražíme na... více o Sedlácké kroupy
Nejdříve očistíme a nakrájíme vepřové na kostky, oloupeme cibuli a nahrubo nakrájíme. V hrnci necháme rozpustit sádlo, přidáme cibuli a... více o Vepřový gulášek
Přivedeme vodu k varu s dostatečným množstvím soli. Kořenovou zeleninu omyjeme a cibuli oloupeme. Do vařící vody vložíme koleno, zeleninu,... více o Křupavé vepřové koleno
Žádné recepty nebyly nalezeny
Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.